Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Βγάζοντας φωτογραφία βρέφη και μικρά παιδιά: απλές συμβουλές για να σας χαρίσουν το πιο όμορφο χαμόγελό τους

Έχετε ζητήσει ποτέ από ένα παιδί 3 χρονών να σας χαμογελάσει; Αν ναι, τότε θα ξέρετε ότι το πιο πιθανό είναι να σας χαρίσει κάποιο μορφασμό/γκριμάτσα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βγάλει κανείς φωτογραφία τα βρέφη και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Για αυτά είναι μια αγγαρεία. Προτιμούν να τρέχουν και να παίζουν. Ακόμα και αν τα πείσετε να καθίσουν λίγο ήσυχα για να τα φωτογραφίσετε, το πιο πιθανό είναι να πάρετε ένα ψεύτικο χαμόγελο ή ένα κατσουφιασμένο ή θυμωμένο μουτράκι. 

Στα άδυτα ενός σχολείου κωφών: «Η Φυλή»

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στις Κινηματογραφικές Αίθουσες. Ο λόγος για το φιλμ του Ουκρανού σκηνοθέτη Μίροσλαβ Σλαμποσπίτσκι, «Η Φυλή» (Plemya / Τhe Tribe), που μιλά για την ανθρώπινη φυλή, η οποία, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος ή φωνής, είναι ικανή για τις πιο φωτισμένες αλλά και για τις πιο ειδεχθείς σκέψεις και πράξεις...

«Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας» εκπαιδευτικό υλικό

O Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (26 Απριλίου 2015) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία» με θέμα την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων .

Από το 2018 οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

Σε τέσσερα μαθήματα, όπως ορίζει ο νόμος για το «Νέο Λύκειο» που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα εξεταστούν το 2016 οι μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενα σύγχρονο παραμύθι: Πώς αυτή η φωτογραφία μάζεψε 1,2 εκατομμύρια δολάρια για ένα υποβαθμισμένο σχολείο

Ολα ξεκίνησαν με τη φωτογραφία ενός πιτσιρικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ο μικρός Αφροαμερικανός, από μια φτωχογειτονιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, συναντήθηκε κατά τύχη με έναν διάσημο φωτογράφο και το πορτρέτο του, που έκανε τον γύρο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, επέτρεψε μέσα σε λίγες ημέρες να συγκεντρωθεί το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το σχολείο του.

Πέλλα: Αδέσποτα υιοθετούνται από... σχολεία - Η σχέση των μαθητών με τους μικρούς τους φίλους

Το κουδούνι στο δημοτικό σχολείο Παραλίμνης -ένα μικρό χωριό στον νομό Πέλλας- χτυπά και ο διαπεραστικός του ήχος σημαίνει το τέλος του παιχνιδιού για τους μικρούς μαθητές...

Τα παιδιά, με γοργό βήμα, κατευθύνονται προς τις αίθουσες, αφού πρώτα χαιρετήσουν τη νέα τους φίλη, που αποκαμωμένη από το παιχνίδι μαζί τους πηγαίνει κι αυτή στο... σπιτάκι της, στην αυλή του σχολείου.

Η κατασκοπεία στο Facebook παράγει κατάθλιψη

Αν κανείς χρησιμοποιεί το Facebook για να επικοινωνεί με τους άλλους και γενικά για να ενημερώνεται, έχει καλώς. Αν όμως ο βασικός σκοπός του είναι να «κατασκοπεύει» τις ζωές των άλλων, τότε θα σκάσει από τη ζήλεια του και θα πάθει κατάθλιψη. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής έρευνας.

Αποκρυπτογραφήστε το βήχα του παιδιού

Αυτή την εποχή, 9 στα 10 παιδιά βήχουν. Εσείς, ξέρετε πώς να διακρίνετε τι είναι πιθανό να κρύβεται πίσω από το βήχα και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό;

Όταν πρόκειται για έναν μεγάλο, ο ήχος του βήχα μπορεί και να είναι απλώς ενοχλητικός για τα αυτιά σου. Όταν όμως βήχει το παιδί σου, κατά κάποιο τρόπο, αυτός ο ήχος «τρυπάει» την καρδιά σου. Σκέφτεσαι ότι ταλαιπωρείται, ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί, ότι το κορμάκι του τραντάζεται κάτι φορά που βήχει και θέλεις να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, το βασικό που πρέπει να σκεφτεί κάθε γονιός είναι ότι τις περισσότερες φορές ο βήχας δεν είναι παρά το σύμπτωμα αυτού που ταλαιπωρεί το παιδί και ότι το κάθε διαφορετικό είδος μπορεί να αποκαλύψει ποιο είναι το πρόβλημα και πότε είναι σημαντικό να απευθυνθούμε άμεσα στο γιατρό. Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά είδη βήχα που μπορεί να ακούσετε από το παιδί σας και τι μπορεί να σημαίνουν -όπως περιγράφει σε άρθρο του ο Αμερικανός παιδίατρος Ντάνιελ ΜακΓκι.

Αποκριάτικο πάρτι το Σάββατο 7.2.2015 με τον Dr. ΝΟΗΣΙΣ!

Οι αποκριές του Dr. ΝΟΗΣΙΣ!
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015
11.00 – 14.00

Φορέστε τις στολές σας και ελάτε να διασκεδάσουμε με:

– «Μαγικά» πειράματα με τον αγαπημένο Dr. ΝΟΗΣΙΣ
– Προβολή στο Κοσμοθέατρο (3D)
– Ζωγραφική προσώπου
– Παιχνίδια και κατασκευές
– Μουσική και χορό
– Πολλές εκπλήξεις

Για παιδιά 4 -12 ετών