Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του χώρου της υγείας με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιστημόνων της αποκατάστασης που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την θεραπευτική ιππασίας.

I.W.O.G. 2012 Fiesta

I.W.O.G. 2012 Fiesta
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012
Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Ώρα έναρξης 10:30 – 19:00

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Η διπλωματούχος ξεναγός και μέλος της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δήμητρα Ποτσίκα προσφέρει εθελοντικά νέα σειρά ξεναγήσεων για ενήλικες, μεμονωμένους επισκέπτες, διάρκειας μιάμισης ώρας.

Καινοτόμα εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe 2012-13»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι προσκαλεί τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε μία, καινοτόμα εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Teachers 4 Europe 2012-13».

Παυσίπονα εναντίον γυναικείας ακοής

Η συχνή λήψη κοινών παυσίπονων με δραστικές ουσίες την ιβουπροφαίνη ή την παρακεταμόλη από γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής τους, υποστηρίζει τώρα νέα αμερικανική μελέτη.

"Το εργαστήρι του φιλολόγου. Οι φιλόλογοι πρωτοπορούν και προτείνουν…"(25&26/09/2012)

Διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Αναστασία Βακαλούδη, Ιωάννα Βορβή, Αδελαΐδα Ισμυρλιάδου, Θεοδώρα Χασεκίδου-Μάρκου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου (ώρα 17.00) στο Βαφοπούλειο Πενυματικό Κέντρο.

Ακρόαση για νέους μονωδούς

Το Studio Όπερας της Ε.Λ.Σ. προκηρύσσει ακρόαση για την κάλυψη έως τεσσάρων (4) θέσεων φοίτησης από νέους μονωδούς για την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013. Η διαδικασία της ακρόασης θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους.

Παιδική σκηνή: "ΠΛΟΥΤΟΣ"

Η παιδική σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Αθηνά, παρουσιάζει φέτος το πιό επίκαιρο έργο του Αριστοφάνη τον ΠΛΟΥΤΟ. Στην θεατρική διασκευή για παιδιά, που υπογράφουν η Κατερίνα Παπαδάκη και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος,οι ήρωες του Αριστοφάνη ,"ξυπνούν" μέσα σε ένα ΄΄μαγικό δωμάτιο".

Δωρεάν μαθήματα από τη Φιλαρμονική της Αιγείρας

Στη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" του Δήμου Αιγιάλειας λειτουργούν τμήματα δωρεάν εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν την εκμάθηση κλαρινέτου, σαξοφώνου, κόρνου, τρομπέτας, τρομπονιού, τούμπας και κρουστών. Όργανο παρέχεται από τη φιλαρμονική.Υποχρέωση των μαθητών είναι η συνέπεια στα μαθήματά τους και για τους πιο προχωρημένους μαθητές, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και υπηρεσίες τις Φιλαρμονικής (λιτανείες, παρελάσεις, συναυλίες κλπ.)

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ :: POP-UP LIBRARY

Η oμάδα των WHYNOT οργανώνει για δεύτερη χρονιά την Βιβλιοθήκη στο Πάρκο. Μαζέψτε όσα βιβλία (ή περιοδικά) δεν θέλετε, βάλτε τα σε μία τσάντα, πάρτε την παρέα σας ή τα παιδιά σας και ελάτε (από τις 12 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ) να τα ανταλλάξετε, χωρίς να χρειαστεί να δώσετε καθόλου χρήματα.