Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ακαδημία Προγραμματισμού - Μαθαίνουμε προγραμματισμό παίζοντας

Η Codecademy είναι ο ευκολότερος τρόπος να μάθετε προγραμματισμό. Είναι αλληλεπιδραστική, είναι αστεία και μπορείτε να συνεργαστείτε με τους φίλους σας. Ξεκινώντας να γράφετε τις πρώτες εντολές σας σε κώδικα Javascript θα έχετε μια πρώτη γνωριμία με την επιστήμη της Πληροφορικής και ένα ερέθισμα για να συνεχίσετε στις γνωστικές περιοχές της.

Διεθνής Διαγωνισμός με τίτλο «Χορέψτε το διδακτορικό σας»

Από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, το «Science» υποστηρίζει έναν πρωτότυπο διεθνή διαγωνισμό με τίτλο «Χορέψτε το διδακτορικό σας», με σκοπό να δώσει σε κάθε νεαρό ερευνητή και μελλοντικό επιστήμονα την ευκαιρία να εξηγήσει το θέμα των σπουδών του σε συγγενείς και φίλους, μέσα από την πιο οικεία «γλώσσα» του χορού.

Ροδιων Παιδεία: 9ο Πανηγύρι της επιστήμης

Εδωσαν ζωή, χαρίζοντας τα όργανα του παιδιού τους που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Ζωή σε μικρά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσε με τον θάνατό του ένας 10χρονος που έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Οι γονείς του προχώρησαν άμεσα στην απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σήμερα επιτυχώς η λήψη οργάνων του 10χρονου παιδιού, το οποίο κατέληξε, μετά από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα.

Αννα Διαμαντοπούλου: «Υπάρχει πρόβλημα με τα βιβλία»

Σε διορθωτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε με την καθυστέρηση στη διανομή των βιβλίων κατά την έναρξη του σχολικού έτους, αλλά και απόδοση ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.

Τα SOS πριν από το πρώτο κουδούνι

Η σωστή προετοιμασία του παιδιού είναι το «κλειδί» για την καλή προσαρμογή του στο σχολείο και μια επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Το παιδί πρέπει να είναι πανέτοιμο δύο τουλάχιστον εικοσιτετράωρα πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι. Αυτό τονίζει η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πόπη Αναστασέα-Βλάχου και εξηγεί: «Eάν είστε ακόμα σε διακοπές, θα πρέπει να επιστρέψετε λίγες μέρες νωρίτερα και όχι την προηγουμένη της έναρξης του σχολείου. Επίσης, θα πρέπει να αρχίσετε σιγά σιγά να προσαρμόζετε τα ωράρια ύπνου του παιδιού σε εκείνα της σχολικής χρονιάς, π.χ. πηγαίνοντας στο κρεβάτι μία ώρα πιο νωρίς κάθε βράδυ».

Άποψη: Σία Κοσιώνη "Πέρασαααα!"

Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρωί. Σε νησί διακοπές με παρέα. Δεν ήθελα να βρίσκομαι σπίτι εκείνες τις μέρες. Το ξυπνητήρι χτυπά και με βρίσκει όρθια. Στα ψέματα κοιμήθηκα. Καρφωμένη στην τηλεόραση, με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι, να μασάω νευρικά το καλαμάκι. Οι κάρτες αρχίζουν να πέφτουν. Όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση. Μάλλον δεν αναπνέω. Περιμένω να μου φανερωθούν οι λέξεις και ο αριθμός που θα ανοίξει την επόμενη πίστα της ζωής μου για να μπω. Το κλειδί μου γράφει πάνω 8.152. Θα κάνει;

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη υποψήφιο για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012»

Υποψήφιο για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012» είναι το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο το European Museum Forum (EMF) και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Π.Ε.Ε.Π - Πραγματοποίηση βιωματικού σεμιναρίου

H Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Φ.Σ. Βοήθεια Ζωής προς το Ειδικό Παιδί – Άτομο Βορείου Ελλάδας διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

“Η ρυθμική και μουσικοκινητική εκπαίδευση δίαυλος μάθησης στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες”

Διεθνείς διοργανώσεις σκακιού τυφλών αθλητών

Στη Ρόδο διεξάγεται αυτές τις μέρες το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκιου Τυφλών αθλητών ενώ αμέσως μετά (5-16 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθεί το 5ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (επίσης στην Ρόδο). Οι αγώνες αυτοί ανατέθηκαν στη χώρα μας από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία σκακιού τυφλών (International Braille Chess Association), που εδρεύει στη Γερμανία. Απο τον Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟ συμμετέχει και στις δύο διοργανώσεις ο νέος αλλά έμπειρος σκακιστής Αργύρης Κουμτζής. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των παρτίδων.

Τηλεοπτικό πρόγραμμα 02/09 έως 08/09 (1)

Σας προτείνουμε να δείτε στην τηλεόραση τα παρακάτω: 

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2011

Η Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού & Εθελοντών προγραμμάτισε μία σειρά εκδηλώσεων για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου 2011 προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των δημοτών σε ασυνήθιστες αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. Συνάντηση ψαράδων), να προωθήσει τα ναυταθλήματα στο Θερμαϊκό, να συμβάλει στην εξοικείωση των δημοτών με τους χώρους του Νέου Δημαρχείου διοργανώνοντας γιορτή για το σκάκι, να δώσει τη δυνατότητα ενημέρωσης για την ευρωπαϊκή πολιτική και τα ευρωπαϊκά προγράμματα στους νέους της πόλης και να συμμετέχει σε μια, πανελλαδικής εμβέλειας, οικογιορτή.

Άποψη: Στέλλα Αλαφούζου "Ιντερνετισμός: νέα πάθηση για παιδιά"

Το ίντερνετ είναι ένα υπέροχο εργαλείο. Ο φίλος μου ο Λυκούργος είναι 8 χρόνων και είναι πολύ καλός στο να μου τη λέει που δεν έχω fb και twitter. Συχνά όταν μιλάει για διάφορα ιντερνετικά, τον παρακολουθώ με δέος και η διαφορά μας είναι ότι, μπορεί να ξέρω πώς να σβήσω τα cookies μου, αλλά όχι και να το κάνω με σχεδόν κλειστά μάτια όπως αυτός. Είναι υπέροχο που ο Λυκούργος έχει αυτήν την εξοικείωση, όμως ο χρόνος που δίνει στο ίντερνετ είναι δυσανάλογος του χρόνου που δίνει στις άλλες του δραστηριότητες. Πανέξυπνο παιδί ωστόσο και με γνώσεις τέτοιες που οφείλονται στο καλό ψάξιμο στο διαδίκτυο.