Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ;

Επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ξεκινήσαμε με κέφι τα μαθήματα και, μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, λειτουργούμε με το θερινό μας ωράριο. Εάν μας επισκέπτεστε διαδικτυακά πρώτη φορά και αναρωτιέστε τι κάνουμε στο "Κέντρο Εξατομικευμένης Αγωγής - Αγγέλου", ακολουθούν συνοπτικά οι υπηρεσίες που παρέχουμε. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Οι αρνητικοί τύποι "φίλων" και πώς θα τους διαχειριστούν τα παιδιά

Τα παιδιά στην εφηβεία– και νωρίτερα - θα γνωρίζουν στο σχολείο, στις δραστηριότητες, στις βόλτες πολλά διαφορετικά παιδιά. Κάποια θα γίνουν πραγματικοί φίλοι, θα τους σέβονται, θα τους βοηθούν, θα πιστεύουν σε αυτά και θα είναι δίπλα τους για πάντα. Κάποια άλλα, όμως, μπορεί να τα πληγώσουν, μπορεί να τα ξεγελάσουν, μπορεί να τα στεναχωρήσουν. Εμείς ως γονείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το πώς θα φέρονται οι άλλοι στα παιδιά μας, όμως μπορούμε να τους μάθουμε ποιος τύπους ανθρώπους να αποφεύγουν αλλά και πώς να συμπεριφέρονται όταν τους συναντήσουν στη ζωή τους.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να δαγκώνει

Κάποιοι θεωρούν ότι η καλύτερη ηλικία των παιδιών είναι μεταξύ 1 και 3 ετών γιατί τότε κάνουν τα πιο αξιολάτρευτα πράγματα. Σας αγκαλιάζουν, σας φιλάνε, λένε τις πρώτες τους λέξεις, ανακαλύπτουν τον κόσμο με ενθουσιασμό. Υπάρχουν, όμως, και οι στιγμές που δεν είναι και τόσο γλυκά και χαριτωμένα, όπως όταν φωνάζουν, κλωτσάνε και κυρίως όταν δαγκώνουν.

Εκατό σχολεία βγαίνουν από την «απομόνωση»

Στη σημερινή εποχή η έλλειψη Διαδικτύου ή ακόμη και το πολύ αργό Ιντερνετ, που «σέρνεται» όπως λέει η αργκό, συνιστά μια ιδιότυπη απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Ειδικά για τη νέα γενιά. Παρά το γεγονός πως όλα τα ελληνικά σχολεία, ως δημόσιες υπηρεσίες, έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αυτό δεν είναι… ίδιο παντού, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της ελληνικής επικράτειας που περιλαμβάνει εκατοντάδες νησιά και πολλούς ορεινούς όγκους που απομονώνουν περιοχές.

Υγεία: Τι πρέπει να ελέγξουν οι γονείς στα παιδιά τους πριν την επιστροφή στα θρανία


Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και οι γονείς ήδη προετοιμάζονται.

Ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα επανένωσης παιδιών με ανεπιθύμητους γονείς στις ΗΠΑ

Είναι κοινό μυστικό ότι σε πολλά διαζύγια, συνήθως, τα παιδιά εργαλειοποιούνται με ολέθριες συνέπειες για την ψυχολογία τους. Στις ΗΠΑ όμως, έχει βρεθεί μια «συνταγή» επανένωσης παιδιών με κάποιον από τους δύο γονείς που είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενη, αν όχι ανεπανόρθωτα τραυματική για τα παιδιά.

Μετακινήσεις με αυτοκίνητο: Με το βλέμμα στην ασφάλεια του παιδιού

Η ασφάλεια των παιδιών κατά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, που απασχολεί κάθε γονέα σχετικά με το πώς και με ποιο τρόπο το παιδί θα καθίσει και θα είναι προστατευμένο όσο το δυνατόν περισσότερο στην διάρκεια του ταξιδιού. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπου και τα ταξίδια αυξάνονται, η ζέστη δυσκολεύει την καθημερινότητα και η ρυθμοί της εποχής είναι πιο χαλαροί, θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην σωστή τήρηση βασικών στοιχείων και συμπεριφορών, που δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη και προστατεύουν τα παιδιά εντός του οχήματος.

Διαβήτης: «Έξυπνη» ινσουλίνη αντιδρά σε πραγματικό χρόνο στις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα

Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανέπτυξε μια «έξυπνη» ινσουλίνη που αντιδρά στην αλλαγή των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1. Η νέα μορφή ινσουλίνης παραμένει ανενεργή στον οργανισμό και ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται.

Απίστευτο: 9χρονος που δηλώθηκε εξαφανισμένος, εντοπίστηκε από ελικόπτερο να κάνει κοπάνα

Ένα ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού εντόπισε αγόρι που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενο, αλλά στην πραγματικότητα βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου του στη Νέα Υόρκη και έπαιζε.

Το 9χρονο αγόρι έφυγε από το διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν γύρω στις 7 το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν εμφανίστηκε στο σχολείο, μετέδωσε το CBS News New York.

Παιδιά στην Τουρκία: Ο αδύναμος κρίκος στην οικονομική κρίση

Οι αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις επηρεάζουν δραματικά τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας στην Τουρκία, τα παιδιά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικογένειας, η αυξανόμενη οικονομική κρίση στη χώρα οδηγεί στην απομάκρυνση χιλιάδων παιδιών από τις οικογένειές τους, επειδή δεν μπορούν να τα φροντίσουν.