Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δηλώστε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Άλλη όψη"

Με στόχο τη βελτίωση της αυτονομίας συνεχίζεται και φέτος η διοργάνωση του 7ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Άλλη Όψη 1η με 10η Σεπτεμβρίου 2013 στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού και το Ξενοδοχείο Πιερίδες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με τετραπληγία ή παραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό και ακρωτηριασμό κάτω άκρων.

Ήρεμοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά

Τα παιδιά σας φέρνουν εκτός εαυτού και τσακίζουν τα νεύρα σας με την συμπεριφορά τους; Είναι απολύτως φυσικό! Ωστόσο, το μεγάλωμα των παιδιών γίνεται πιο εύκολο αν χαλαρώσετε λίγο και δεν χάνετε με το παραμικρό την ψυχραιμία σας. 

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο απ΄ όλα είναι ότι ο Έλληνας δεν έχει όραμα»

Η κυρία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι διαπρεπής Ελληνίδα του εξωτερικού. Η πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόνης, βυζαντινολόγος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών. Εσχάτως τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με τον «Μεγαλόσταυρο» και έχει την ικανότητα να καθηλώνει τον συνομιλητή της με το βάθος της γνώσης της, τη διεισδυτική της ματιά και τον αφοπλιστικά ειλικρινή της λόγο.

Ημίαιμα και πρώην αδέσποτα σκυλιά βοηθούν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Σκύλων Θεραπευτικής Επαφής (Dog Therapy) για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με την στήριξη του Φιλοζωικού Σωματείου Αδέσποτων Ρετζικίου “Φροντίζω”, την Τέρψη Πασχάλη και την Μαρία Στογιάννη, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων (www.4dogs.gr).

11χρονη από την Υεμένη: Προτιμούσα το θάνατο από το γάμο

Κοιτώντας κατευθείαν στην κάμερα, η ερώτησή της σπάει κόκκαλα, παρά τα 11 χρόνια της: «Θα σας έκανε χαρούμενους να με παντρέψετε;», ρωτά η Νάντα Αλ Αχντάλ.

Στο δυόμισι λεπτών βίντεο, που αναρτήθηκε στο You Tube, η μικρή Νάντα κατηγορεί τους γονείς της για την προσπάθειά τους να την παντρέψουν με αντάλλαγμα χρήματα. Η ίδια εξηγεί πως δεν ήθελε να γίνει ένα από τα παιδιά - νύφες της Υεμένης.

Ανθρώπινο αυτί από ιστό ζώων!

Ένα τεχνητό ανθρώπινο αυτί από ζωντανούς ιστούς αγελάδων και προβάτων, το οποίο αναπτύχθηκε γύρω από ένα εύκαμπτο συνθετικό σκελετό από σιλικόνη και τιτάνιο, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες, πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.