Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Παρουσίαση του παιχνιδιού “Diversonopoly”

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σας προσκαλεί την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, στις 19.00μ.μ. στην παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού διαπολιτισμικής καλλιέργειας και επίγνωσης “Diversonopoly”, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εντομοκτόνα, υπερκινητικότητα, μικροί Πινόκιο και άλλα

Παρουσίαση δράσεων - Στοχοθεσία "ΘΕ.ΑΜ.Α" (Θέατρο Α.Μ.Ε.Α. Αχαρνών)

Πότε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010Ώρα: 8:00pm - 9:30pmΤοποθεσία:Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αχαρνών)Διεύθυνση: Φιλαδελφείας & Μπόσδα
Το θεατρικό τμήμα α.μ.ε.α. του δήμου Αχαρνών "Θε.αμ.α." παρουσιάζει τις δράσεις αλλά και τους στόχους του.

Θεσσαλονίκη - Εγκαινιάστηκε υπερσύγχονο σχολείο ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τα εγκαίνια ενός υπερσύγχρονου σχολείου ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, παρουσία του μητροπολίτη Άνθιμου, του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και εκπροσώπων του δήμου. Το σχολείο, ήταν το πρώτο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτούργησε στην Ελλάδα από το 2001 και αρχικά στεγάστηκε σε λυόμενα στον αύλειο χώρο του Παπάφειου Ορφανοτροφείου.

Συμμετοχή Ειδ. Δημ. Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων Πεύκης στο Φεστιβάλ Παιδιού

Αγαπητοί φίλοι, 

Τώρα που εγκατασταθήκαμε στο καινούριο μας σχολείο, έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Πεύκης, με θέμα "Ο δικός μου, ο άλλος". Το τελευταίο Σαβ/κο της άνοιξης, στις 29 & 30 Μαΐου, θα μας βρείτε στο περίπτερό μας, στο άλσος Βαρβαρέσου.

Μαθητές γνωρίζουν τα παιχνίδια των αρχαίων

Στην αρχαία Αθήνα και τη Σπάρτη ταξίδεψαν νοερά δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι γνώρισαν από κοντά και διασκέδασαν με την ίυγγα, τα πεντάλιθα και την εννεάδα, μερικά από τα παιχνίδια που έδιναν χαρά στους συνομήλικούς τους πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια. 

Αιχμάλωτη η αξιοπρέπεια ανΙΚΑνων επιτροπών

Η προσωπική μαρτυρία του κυρίου Βασίλη Δημητριάδη που δημοσιοποιείται στο http//akida-eu.blogspot.com , είναι αντιπροσωπευτική των απίστευτων προσβολών στις οποίες καθημερινά υπόκεινται χιλιάδες Έλληνες πολίτες με αναπηρία από τις ”αρμόδιες” υγειονομικές επιτροπές. Ενα άθλιο καθεστώς καταπίεσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που καλά κρατεί εδώ και δεκαετίες παρά τις κατά καιρούς πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι θα ανατραπεί.

Καλοκαιρινά παιχνίδια στα μουσεία

Ανασκαφές, πικνίκ, κατασκευές, γαστρονομικά εργαστήρια, εκστρατείες εξοικείωσης με τον κόσμο του βιβλίου, κηπουρική, παιχνίδια με το νερό, το χώμα και την άμμο: το καλοκαίρι δίνει τη δυνατότητα μιας πιο συστηματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Σε αυτό το πνεύμα κινούνται πολλές από τις προτάσεις που απευθύνουν αυτό το διάστημα σε μικρούς και μεγάλους μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και χώροι αφιερωμένοι στο παιδί. Επιλέξαμε ενδεικτικά ορισμένες από αυτές. 

Ημερίδα για τον σχεδιασμό και τη στρατηγική κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρία.

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση. Δεν είναι νόσος. Είναι μία κατάσταση που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με στοχευμένη πολιτική. Τα άτομα με αναπηρία είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια και η ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την κοινωνική ένταξή τους.