Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Πώς ένα άθλημα βοηθά τα άτομα με οπτική αναπηρία να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Ο Mark Winder, CEO του Goalball στην Αγγλία, εξηγεί πώς το συγκεκριμένο άθλημα βελτιώνει τις επαγγελματικές προοπτικές των υποψηφίων με οπτική αναπηρία- και δίνει στους συναδέλφους τους χωρίς προβλήματα όρασης την ευκαιρία να βιώσουν και εκείνοι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η προσβασιμότητα είναι κάτι παραπάνω από τις προσαρμογές του περιβάλλοντος. Μεγάλα βήματα έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη δημιουργία φιλικών και προσβάσιμων χώρων εργασίας για άτομα με αναπηρία – αλλά η πραγματικότητα είναι ότι προσβασιμότητα δεν σημαίνει μόνο προσβάσιμους χώρους εργασίας ή τεχνολογία. 

Προβολή: Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην Πληροφορική


Η Reshma Saujani, ιδρύτρια της ΜΚΟ Girls Who Code εξηγεί γιατί θα πρέπει περισσότερα κορίτσια να διδαχθούν προγραμματισμό. Διαβάστε σχετικά εδώ.

Προβολή: In a Heartbeat

Το «In a Heartbeat» είναι μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που αφηγείται την ιστορία του Sherwin, ενός νεαρού αγοριού που πηγαίνει ακόμη σχολείο και φοβάται να «βγει από την ντουλάπα», αλλά η καρδιά του έχει τελείως διαφορετικά σχέδια- μια μέρα κυριολεκτικά πετάγεται από το στήθος του, αποκτά δική της υπόσταση και αρχίζει να κυνηγά το αγόρι των ονείρων του.

Φρούτα ολόκληρα ή τον χυμό τους;

Τον Αύγουστο στην Ελλάδα έχουμε την μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων στους πάγκους. Και είναι μια, μικρή έστω, καλοκαιρινή χαρά, όταν χωρίς να ξοδέψεις κανένα μεγάλο ποσό, να μπορείς να πάρεις λίγα απ' όλα. Φθάνοντας όμως στο σπίτι ποια θα είναι η τύχη τους; Πιο παλιά το πιθανότερο θα ήταν να φαγωθούν έτσι, ωμά. Εβλεπες ακόμη και παιδιά έξω στη γειτονιά να κρατούν μια λεπτή φέτα καρπούζι ή ένα σταφύλι, χώρια τα «κλεμμένα», λίγο πιο νωρίς εποχικά, μούσμουλα ή κορόμηλα, από τα δέντρα των γειτόνων φυσικά.

Πάνω από 400.000 έργα κλασικής μουσικής είναι τώρα διαθέσιμα για δωρεάν download

Δεν είναι λίγα τα μουσεία, τα πανεπιστήμια και οι πολιτιστικοί οργανισμοί που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να ψηφιοποιούν μεγάλα κομμάτια πολύτιμων συλλογών τους, ή και ολόκληρες συλλογές, προκειμένου να τις κάνουν διαθέσιμες στο ευρύτερο κοινό και να μεταδώσουν τη γνώση σε όλο τον κόσμο.

Αθληθείτε για να... μάθετε μία ξένη γλώσσα

Μια νέα επιστημονική μελέτη καταγράφει ότι η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας ενισχύει την ικανότητα των ανθρώπων να απομνημονεύουν, να διατηρούν και να κατανοούν το νέο λεξιλόγιο που μαθαίνουν.

Η έρευνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες (που έχουν γίνει τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους) σύμφωνα με τις οποίες η ικανότητα της μάθησης διαφοροποιείται όταν κάποιος γυμνάζεται. Για παράδειγμα, έρευνα έχει καταγράψει ότι οι φοιτητές αποδίδουν καλύτερα σε πανεπιστημιακές εξετάσεις, εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν υποβληθεί σε σωματική δραστηριότητα.

14-17/09/2017 - 29ο Συνέδριο της ΕΕΚΠΠΥ: Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή (Καβάλα)

«Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» είναι το κεντρικό θέμα του 29ου Συνεδρίου που διοργανώνει στην Καβάλα, η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ), 14-17 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό κινδυνεύουν από υποσιτισμό

Αυξημένη πιθανότητα να μη λαμβάνουν τις αναγκαίες για την ανάπτυξή τους ποσότητες θρεπτικών συστατικών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, έχουν τα παιδιά που παραλείπουν συχνά τοπρωινό, όπως προκύπτει από νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Τα παιδιά που τρώνε πρωινό κάθε μέρα έχουν καλύτερο διατροφικό «προφίλ», λαμβάνοντας τις αναγκαίες ποσότητες βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου και άλλων βασικών συστατικών.

Τα σωσίβια λαιμού, ίσως είναι θανάσιμη παγίδα για μωρά

Τα σωσίβια λαιμού, που κυκλοφορούν σε χίλια δυο λαμπερά χρώματα, έχουν πλημμυρίσει φέτος τα e-shops. Είναι τα πιο hot βρεφικά αξεσουάρ του καλοκαιριού και οι φωτογραφίες τους έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί πράγματι, καθώς τα παιδικά κεφαλάκια βγαίνουν μέσα από τις κουλούρες που επιπλέουν στο νερό σαν φουσκωτοί γιακάδες, τα μωρά φαίνονται ακόμα πιο χαριτωμένα.

Αυστηρή χορτοφαγία στα παιδιά

«Βλέπω παιδιά που τρέφονται καθημερινά με σουβλάκια και κανείς δεν αναρωτιέται αν είναι υγιή, ενώ εγώ πρέπει συνεχώς να υπερασπίζομαι την επιλογή μου να μεγαλώσω το παιδί μου βίγκαν». O 7χρονος γιος της Βίκης Ξηρακιά δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του ζωικής προέλευσης τρόφιμο: «Οταν ο Παύλος ήταν μωρό, μετά τον θηλασμό, ξεκινήσαμε τα αλεσμένα λαχανικά και φρούτα, καθώς και τις κρέμες με ρυζάλευρο, όπως γίνεται για όλα τα παιδιά. Οταν όμως στα υπόλοιπα μπήκε το κρέας στη διατροφή τους, εμείς εισαγάγαμε τα φασόλια και το ταχίνι. Και σε πληροφορώ ότι είναι πολύ ψηλός για την ηλικία του και οι ιατρικές του εξετάσεις είναι πάντα πολύ καλές».