Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Τι μπορείτε να λέτε όταν το παιδί σας δεν θέλει να πάει σχολείο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να ζητήσει να μείνει στο σπίτι και να μην πάει σχολείο. Μπορεί πολύ απλά να χρειάζεται μια μέρα ξεκούρασης, μια μέρα για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Αλλά αν το παιδί σας σάς ζητάει συχνά να μην πάει σχολείο, είναι σημαντικό να καταλάβετε το γιατί. Το πώς αντιδράτε μπορεί είτε να δώσει στο παιδί την ευκαιρία να σας εξηγήσει, είτε να το κάνει να κλειστεί στον εαυτό του. Δείτε μερικές φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι θα ισχύσει στα σχολεία-Προαιρετική η χρήση μάσκας

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό στην οποία αναφέρουν:

Θεσσαλονίκη: Εντός 2023 θα διπλασιαστούν οι θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ

Στον διπλασιασμό των θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, από 81 που είναι σήμερα σε 150, προχωρά εντός των επόμενων μηνών ο δήμος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί το παράνομο παρκάρισμα στα συγκεκριμένα σημεία εξετάζεται η τοποθέτηση καμερών τεχνητής νοημοσύνης που σε χρόνο ρεκόρ θα «κόβουν» κλήσεις και θα βεβαιώνουν πρόστιμα στους παραβάτες.

Χωρίς εμπειρία εργασίας εννέα στους δέκα φοιτητές

Τη χαμηλή διασύνδεση της εκπαίδευσης με την απασχόληση στη χώρα μας δείχνει έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από εννέα στους δέκα νέους, ηλικίας έως 29 ετών, που σπουδάζουν δεν έχουν καμία επαφή με την αγορά εργασίας. Βρίσκονται δηλαδή εκτός εργατικού δυναμικού της χώρας, αφού δεν είναι ούτε μισθωτοί ούτε δηλώνουν άνεργοι ώστε να αναζητούν εργασία και να είναι διαθέσιμοι για την κάλυψη κάποιας κενής θέσης. Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2021, το 6,1% των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών στην Ελλάδα, που συμμετείχαν σε κάποια βαθμίδα της επίσημης εκπαίδευσης ή κατάρτισης, απασχολούνταν ταυτόχρονα.

Αποτελέσματα εισαγωγής Αλλοδαπών – Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της ειδικής κατηγορίας Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε για το έτος 2022.

Κωσταρίδου: Ιώσεις και γρίπη επέστρεψαν δυναμικά - Να πάνε τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς

Να στείλουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς προτρέπει η Σταυρούλα Κωσταρίδου, παιδίατρος και συντονίστρια του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σημειώνοντας πως τα παιδιά δεν νοσούν βαριά από κορωνοϊό.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η παιδίατρος, μόνο ένα μικρό ποσοστό παιδιών χρειάζεται να νοσηλευτεί, καθησυχάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους γονείς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

Ντέιβιντ Βέτερ: Το αγόρι που έζησε όλη τη ζωή του μέσα σε φούσκα, λόγω σπάνιας ασθένειας

Ο Ντέιβιντ Βέτερ γεννήθηκε το 1971 στο Χιούστον του Τέξας. Λίγα δευτερόλεπτα αμέσως μετά τη γέννηση του, τοποθετήθηκε σε μια αποστειρωμένη πλαστική φούσκα εξαιτίας της σπάνιας ασθένειας που έπασχε. Οι γιατροί ήλπιζαν να βρεθεί γρήγορα μια θεραπεία για την ασθένεια αλλά ο Ντέιβιντ δε θα έβγαινε ποτέ ξανά μέσα από αυτήν.

Σχετικά με τους υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2022 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/103868/A5/26-08-2022 (ΦΕΚ 4531 Β’) Υπουργική Απόφαση,

1) οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων α) του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, β) του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, γ) του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας, δ) του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, ε)της Κοινότητας Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στ) του Δήμου Ανωγείων, ζ)του Δήμου Φλώρινας, η) του Δήμου Αμυνταίου, θ) του Δήμου Πρεσπών, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για ένταξη στον πίνακα και δήλωσης Μουσικών Σχολείων εμπειροτεχνών ιδιωτών μουσικών (ΕΜ16) για το σχολικό έτος 2022-2023

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της αριθμ. 104859/Ε1/30.8.2022 (ΑΔΑ: 9ΩΚΗ46ΜΤΛΗ-ΘΤΚ) πρόσκλησης, καλεί τους εμπειροτέχνες ιδιώτες μουσικούς, που έχουν γνώση των κατά περίπτωση παραδοσιακών οργάνων και επιθυμούν να προσληφθούν με ωριαία αντιμισθία για τη διδασκαλία των μαθημάτων μουσικής ειδίκευσης και για την άσκηση στα εργαστήρια, στα Μουσικά Σχολεία, σε περίπτωση έλλειψης υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδου Μουσικής, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στον πίνακα εμπειροτεχνών ιδιωτών μουσικών (ΕΜ16) και προτίμησης Μουσικών Σχολείων στα οποία επιθυμούν να προσληφθούν, για το σχολικό έτος 2022-2023.

1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στις Σέρρες

Το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού για τις Σέρρες είναι γεγονός. Όλα είναι έτοιμα από τους συντελεστές του εργαστηρίου «Παραμυθολαλίτσες» αλλά και την ΚΕΔΗΣ που έχει ετοιμάσει πλήθος παράλληλων δράσεων σε ένα διήμερο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.