Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας εκφοβίζει άλλα παιδιά.


Υπάρχουν πολλές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας δέχεται εκφοβισμό. Τι κάνετε όμως όταν το παιδί σας είναι ο νταής; Τα καλά νέα είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση οι γονείς μπορούν να κάνουν πολλά. Διαβάστε μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να εκφοβίζει. 

Ξεχωριστά κορίτσια: H Αλεξία αγωνίζεται ώστε οι έφηβοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις

Εμπνευσμένη από την ιστορία του Περικλή και τον καθοριστικό ρόλο του στην ανάπτυξη της δημοκρατίας, αλλά και από τις πρόσφατες εξελίξεις της τεχνολογίας, που έχουν δυναμώσει τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων, η Αλεξία Παπαγεωργίου έγινε συνιδρύτρια του Teens for Democracy. Ως εκπρόσωπός του μίλησε στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας «Teens Athens Democracy Forum», που διεξάχθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από το Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τη UNICEF και την Ελληνίδα Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου.

Έκθεση για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στα σχολεία στην Ευρώπη

Η έκθεση "Promoting diversity and inclusion in schools in Europe" διερευνά τις υπάρχουσες πολιτικές και μέτρα σε εθνικό/ανώτατο επίπεδο που προάγουν τη διαφορετικότητα και την ένταξη στη σχολική εκπαίδευση.

Εστιάζει ιδιαίτερα σε μαθητές/τριες που είναι πιο πιθανό να βιώσουν μειονεκτήματα ή/και διακρίσεις στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων κοριτσιών/αγοριών, μαθητών από διαφορετικά μεταναστευτικά, εθνικά και θρησκευτικά υπόβαθρα, ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές/τριες και μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρίες. Η έκθεση υπογραμμίζει τις υπάρχουσες στοχευμένες πρωτοβουλίες πολιτικής που προωθούν την πρόσβαση των μαθητών στην ποιοτική, χωρίς αποκλεισμούς, γενική εκπαίδευση.

Ο Αλέξανδρος Φερέτος αφήνει το αμαξίδιό του στη γη για να πετάξει στον αέρα

Συναντώ τον Αλέξανδρο Φερέτο ένα απόγευμα Παρασκευής σε ένα αιγυπτιακό καφενείο με ναργιλέδες και καφέ στη χόβολη κοντά σε μια παραλία της Αττικής. Μια βδομάδα μετά, τα εξώφυλλα και οι οθόνες θα γέμιζαν με ειδήσεις για επισκέψεις πολιτικών σε σχολεία ΑμεΑ.

Ο άνδρας που έχω μπροστά μου μου διηγείται πώς κατάφερε να μάθει να ισορροπεί στον αέρα χωρίς να στροβιλίζεται ανεξέλεγκτα. Μου εξηγεί ότι με λίγη επιμονή μπορείς να κάνεις κούνια μπέλα στα σύννεφα, όσο αφιλόξενα κι αν είναι τα πάτρια εδάφη.

«EQUALL HOOPS»: Ένα πρόγραμμα συμπερίληψης παιδιών και νέων στο Φάσμα του Αυτισμού από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Οργανισμός Eurohoops ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το EQUALL HOOPS, ένα πρόγραμμα δράσεων, ενδυνάμωσης και συμπερίληψης παιδιών και νέων στο Φάσμα του Αυτισμού, αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη νευροδιαφορετικότητα, χρησιμοποιώντας ως όχημα το μπάσκετ.

Κιλκίς: Σε ανοιχτή γραμμή με τις οικογένειες παιδιών προσχολικής ηλικίας οι κοινωνικές δομές του Δήμου

Συνδετικός κρίκος στη σχέση συνεργασίας οικογένειας και προσχολικής αγωγής, το επιστημονικό δυναμικό των κοινωνικών δομών του Δήμου Κιλκίς προσφέρει στους γονείς και στους παιδαγωγούς την κατάλληλη προετοιμασία στο ζήτημα της μετάβασης και προσαρμογής του παιδιού από το προστατευμένο περιβάλλον της οικογένειας στον βρεφονηπιακό – παιδικό σταθμό, ο οποίος συνιστά ουσιαστικό τον πρώτο θεσμό της ευρύτερης κοινωνικοποίησής του.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Οι αιτήσεις - Οι προθεσμίες - Τι ισχύει

Ανακοινώνονται σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου ή το αργότερο την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου οι εγκύκλιοι μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με το Άρθρο 168 του ν. 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» καθορίζεται ο χρόνος και οι όροι υποβολής αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Ο Βαγγέλης είναι ο υπερήρωας των παιδιών με αυτισμό

Όλα ξεκίνησαν όταν ζήτησα από τον Γ. (παιδί στο φάσμα του αυτισμού) κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής μας παρέμβασης να ζωγραφίσει τον Βαγγέλη.

Να σας πω εδώ ότι ο Βαγγέλης είναι ένας σκύλος θεραπείας που τον χαρακτηρίζει η αγάπη του για το παιχνίδι και τα χάδια. Εκπαιδεύτηκε και είναι πια έτοιμος να χαρίσει φροντίδα και αγάπη σε όποιον τον έχει ανάγκη.

Πώς παιδόφιλοι εκμεταλλεύτηκαν το ποδόσφαιρο για να κακοποιήσουν εκατοντάδες παιδιά

Νέες καταγγελίες για το σοκαριστικό σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες στη Γκαμπόν έρχονται σιγά – σιγά στο φως, αποκαλύπτοντας καινούργιες πτυχές μιας απίστευτης κτηνωδίας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Τα σχολεία στο Ισραήλ θα ξαναλειτουργήσουν την Κυριακή αλλά σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Τα διαδικτυακά μαθήματα «θα επικεντρωθούν πρώτα και κύρια σε συναισθηματικές και κοινωνικές πτυχές προκειμένου να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο κατάλληλο για την κατάσταση», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας