Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Διαγωνισμός "School Lab: Επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία"

Είσαι μαθητής 10–15 ετών;
Σε ενδιαφέρει η επιστήμη;
Πάρε μέρος στο καινοτόμο διαδραστικό School Lab και μπες κι εσύ στο συναρπαστικό κόσμο των επιστημών!

Εγκύκλιος για τη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών

Συναυλία: ''ΤΑ ΑΕΡΙΚΑ'' τραγουδάνε για τα παιδιά

Η Ομάδα Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Καραβοστάμου , διοργανώνει συναυλία με καλεσμένους το συγκρότημα ΑΕΡΙΚΑ.

Η σημασία των θεωριών μάθησης στο πλαίσιο των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Στο  άρθρο "Η σημασία των θεωριών μάθησης στο πλαίσιο των ΤΠΕ στην εκπαίδευση" (Αλ. Καπραβέλου), κατόπιν βιβλιογραφικής ανασκόπησης και κριτικής αποτίμησης, επιχειρείται η παρουσίαση και σύγκριση θεωριών μάθησης που μπορούν να έχουν εφαρμογή στη διδασκαλία με χρήση Η/Υ. Πρόκειται για τον συμπεριφορισμό, τον εποικοδομισμό, την κοινωνιοπολιτισμική θεωρία και την κριτικοχειραφετική θεωρία. Προβάλλονται τα πλεονεκτήματα καθώς και τα όρια των παραπάνω προσεγγίσεων, εξετάζεται κριτικά η εφαρμογή τους στη σημερινή κοινωνική δομή και διερευνάται σύντομα η δυνατότητα αξιοποίησής τους στη διδακτική πράξη με τις ΤΠΕ.

Πρόγραμμα «Βιντεομουσεία»

Από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας:
Καλό Φθινόπωρο!
Η επιστροφή από τους καλοκαιρινούς ρυθμούς σε συνδυασμό με τις συνεχείς συζητήσεις για την παιδεία μας διχάζουν. Σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας θα στραφούμε σε ένα χώρο όπου ο χρόνος και οι επιδιώξεις μετρούνται με διαφορετικά μέτρα. Σήμερα, φιλοξενούμε μια ματιά πάνω στη διαφορετικότητα μέσα από μια ομάδα νέων από το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Παμμακαρίστου, που συνεργάστηκε μαζί μας φέτος στο πρόγραμμα «Βιντεομουσεία»: