Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Αγόρια και Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Δεν ταιριάζουν στα στερεότυπα και συχνά παραβλέπονται. Όταν σκεφτόμαστε τα άτομα που προσβάλλονται από τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει σε κορίτσια και σε νεαρές γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες κυριαρχούν αριθμητικά μεταξύ των ατόμων με Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία και διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας). Αλλά οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής προσβάλλουν επίσης τα αγόρια και τους άντρες.

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Ρεκόρ μεταλλίων για την ελληνική αποστολή

Μπορεί η ελληνική αποστολή να μην κατάφερε να συγκεντρώσει διψήφιο αριθμό μεταλλίων, αλλά έκανε ρεκόρ Αγώνων, με τα εννέα (9) μετάλλια που κατέκτησε.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς του 2017 στη Σαμψούντα η Ελλάδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια στο σύνολο. Η εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, δύο μετάλλια, ένα χρυσό στα 130κ ελληνορωμαϊκή. και ένα αργυρό στα 125κ. στην ελευθέρα πάλη και δύο χάλκινα οι Παύλος Λιότσος, -58κ. και Μαρία Φoυλεδάκη -67κ., αντίστοιχα.

Podcast «Θα σου πω στο διάλειμμα»: Η ζωγραφιά


Όταν περιγράφεις την οικογένειά σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες λέξεις θέλεις. Όταν όμως τη ζωγραφίσεις, μπορείς να βάλεις κι άλλους μέσα και να τη συμπληρώσεις όπως θέλεις. Η Γιασεμή θα τον ζωγραφίσει τον Αμίρ;

Πού να διαβάσεις λογοκριμένα βιβλία – όλα δωρεάν

To 2021, οι προσπάθειες για την απαγόρευση των βιβλίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα. 729 βιβλία απαγορεύτηκαν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών, με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν μαύρους ή ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες, αναφέρει το mashable.

39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Σάρωσαν τα Ελληνόπουλα με 6 μετάλλια εκ των οποίων τα 2 είναι χρυσά!

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει την μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπη στην πόλη Αγρός της Κύπρου στις 4-9 Μαΐου 2022.

Ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο - 9.021 θέσεις λιγότερες από περσι

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των  εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Ενα σπιτικό όπως όλα τα άλλα…

Είναι περίπου έξι το πρωί, αλλά η κίνηση στην κουζίνα της μονοκατοικίας στα Μελίσσια, που ανήκει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», είναι έντονη. Οι υπεύθυνοι της βραδινής βάρδιας προετοιμάζουν το πρωινό για τα 26 παιδιά που ζουν στο σπίτι, όπως και το κολατσιό τους για το σχολείο. Το εγχείρημα δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς το καθένα έχει τις δικές του προτιμήσεις: σε άλλα αρέσουν τα δημητριακά με μέλι, πολλά τρώνε αποκλειστικά τοστ, άλλα θέλουν ψωμί με μαρμελάδα· και οι φροντιστές τους είναι διατεθειμένοι να σεβαστούν τις επιθυμίες τους.

Μακέτα Αφής απέκτησε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. 

Τραγωδία στο TikTok: Τι είναι το «Blackout Challenge» – Νεκρό 10χρονο κορίτσι

Αγωγή σε βάρος του TikTok κατέθεσε η οικογένεια ενός 10χρονου κοριτσιού που πέθανε αφότου συμμετείχε στο «Blackout Challenge».

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα (η λιποθυμία λέγεται «blackout» στα αγγλικά) και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

Χανιά: Καταγγελίες σε βάρος δασκάλου για ξυλοδαρμό των μαθητών του

Σε μια σοβαρή καταγγελία για δάσκαλο δημοτικού σχολείου προχώρησαν γονείς στα Χανιά.

Με σημάδια στα χέρια και την πλάτη επέστρεψε σπίτι του 10χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο των Χανίων. Όπως αποκάλυψε η μητέρα του μιλώντας στο MEGA, τα σημάδια προκλήθηκαν από τον δάσκαλο του παιδιού.

Τι λένε οι μαθητές και γιατί δεν μιλούσαν;

Σχολεία: Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για τα Λύκεια – Εκκίνηση για την «ελληνική PISA»

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων θα παρακολουθήσουν για τελευταία φορά φέτος μαθήματα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα, 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις τρεις τάξεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.