Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

17ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός αστρονομίας και διαστημικής 2012

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος ανακοίνωσε την προκήρυξη του 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2012.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Συνέδριο: "Παιγνιοθήκες Χώροι Επικοινωνίας & Ψυχαγωγίας"


Το NOESI.gr, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, θα προσπαθήσει να συλλέξει και να αναρτήσει όλες τις παρουσιάσεις των εισηγητών, με σκοπό την καλύτερη προβολή του υλικού, που προβλήθηκε στο πλαίσιο ενός πολυ επιτυχημένου, πιστεύουμε, συνεδρίου με συμμετοχή αποστολών από Ελβετία και Γαλλία.
Περιλήψεις εισηγήσεων
Κeynotes abstracts (PDF)

Διαβάστε  περισσότερα στο  NOESI.GR (από όπου και οι παραπάνω πληροφορίες)

Ταξιδεύοντας με τον μπαμπά μου, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου έχει δημιουργήσει από το 2002 μια κινητή μονάδα θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Σιγά σιγά, αυτά τα χρόνια απλώθηκε και σε άλλους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών, όπως προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία, γυναικείες φυλακές.

Βόλτα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέστου

Εδώ και λίγους μήνες οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας και οι επισκέπτες της έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο Περιβαλλοντικό Πάρκου του ποταμού Νέστου, στο οποίο έγιναν οι "Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο παραποτάμιο δάσος", όπως ονομάζεται το έργο που αποτέλεσε συνέχεια του έργου "Αποκατάσταση και ανάδειξη του παραποτάμιου δάσους Νέστου"(2009) .

Κίνα: Το «σκονάκι» στο στόχαστρο των καθηγητών

Αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τα κρούσματα αντιγραφής μεταξύ των μαθητών στα διαγωνίσματα είναι οι διευθυντές ενός σχολείου στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.

Κατά 18% βαρύτερος ο εγκέφαλος των αυτιστικών παιδιών

Το βάρος του εγκεφάλου και η ποσότητα των εγκεφαλικών κυττάρων ίσως είναι μια ένδειξη που σχετίζεται με τον αυτισμό στα παιδιά, σύμφωνα με επιστήμονες από το University of California του Σαν Ντιέγο.

Eκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2012.

Οργανικά κενά εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2011-2012 ανακοίνωσε τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ΣΜΕΑΕ - ΚΕΔΔΥ.

Ανεκτίμητη σχέση ζωής

«(...) Παντού υπάρχουν πλάσματα που ζητούν την αγάπη μας. Πλάσματα που μπορούν να γίνουν υπέροχοι φίλοι μας. Θα τα συναντήσεις στο σχολείο, στις διακοπές, στο λούνα παρκ, στο πάρκο. Με κάποια από αυτά θα γίνεις φίλος και θα μάθεις να μοιράζεσαι τη λύπη και τη χαρά σου, τ’ αστεία σου, το θυμό σου. Με κάποια άλλα θα δεθείς ακόμα περισσότερο, θα μπορείς να τα εμπιστευτείς και να στηριχτείς πάνω τους. Ετσι έγινε και μ’ εμένα εκείνο το Σάββατο. Εκείνο το Σάββατο που άλλαξε η ζωή μου...».

Βιβλιοδρομίες 2012 - Λάβετε μέρος


Ο 14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου ξεκινά. Οι «Βιβλιοδρομίες 2012» έχουν ως στόχο τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου ανάγνωσης λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών. Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι το in.gr.