Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Μια μέρα στη ζωή ενός παιδιού με δυσκολία στην ταχύτητα επεξεργασίας/ μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας (Slow Processing Speed).

Αυτή είναι η Σοφία, μαθήτρια της Γ΄Δημοτικού με μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών. Είναι ένα έξυπνο παιδί, αλλά ο εγκέφαλός της χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσλάβει και να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες. Η μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής της Σοφίας. Πώς; Παρακολουθήστε μια τυπική μέρα της και θα καταλάβετε!

7:00 π.μ. 
«Σοφία, τι θέλεις για πρωινό;». Η Σοφία κοιτάζει την μαμά της, αλλά δεν απαντάει. «Σοφία, δημητριακά ή γιαούρτι; Τι από τα δύο;». Νιώθοντας πίεση, η Σοφία τελικά δίνει απάντηση χωρίς να το σκεφτεί. «Δημητριακά» , λέει και ας ήθελε γιαούρτι. Τώρα η μαμά έχει αγχωθεί γιατί η ώρα πέρασε και η Σοφία κινδυνεύει να χάσει το σχολικό λεωφορείο.
Θέματα που σχετίζονται με την ταχύτητα επεξεργασίας: Λήψη αποφάσεων. 

Πώς δεν θα υπερφορτώσετε τον μικρό σας με δραστηριότητες

Ο μικρός σας Γιαννάκης θα πάει εφέτος στο νηπιαγωγείο, γεγονός, για το οποίο τον έχετε προετοιμάσει πολύ καλά ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αλλαγή. Αυτό που σας απασχολεί περισσότερο είναι κατά πόσο μαζί με το νηπιαγωγείο θα πρέπει να ασχοληθεί και με κάποια εξωσχολική δραστηριότητα, που θα τον βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί επιπλέον και ταυτόχρονα να αθληθεί παίζοντας για παράδειγμα ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Έχει κλίση και στη ζωγραφική. Αναρωτιέστε μήπως πρέπει να αρχίσει την προετοιμασία και για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

13 υπέροχα πράγματα που έχει πει ο Ευγένιος Τριβιζάς για τα παιδιά

1. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τα παιδιά, ούτε να τους φερόμαστε συγκαταβατικά. Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα θέλουμε να πιστεύουμε.

2. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ξεπερνάνε την πραγματικότητα, όχι μόνο να την υπηρετούν. Προσαρμόζοντας το παιδί στη δική μας πραγματικότητα, δολοφονούμε την ικανότητά του να ονειρεύεται.

Κάπνισμα και ποτό προκαλούν αθηροσκλήρωση από την εφηβεία

Οι αρτηρίες των εφήβων που πόνου και καπνίζουν, έστω και περιστασιακά έχουν ήδη σημάδια αθηροσκλήρωσης από την ηλικία των 17 ετών, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Καρδιαγγειακής Επιστήμης του UCL, με επικεφαλής την Ελληνίδα ερευνήτρια Δρ Μαριέττα Χαρακίδα.

Η ρύπανση μειώνει αισθητά την ευφυΐα μας

ΠΕΚΙΝΟ. Την ανθρώπινη ευφυΐα περιορίζει σημαντικά η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, η οποία αποδεικνύει ότι η κοινωνική ζημιά της μόλυνσης είναι ακόμη μεγαλύτερη από όσο υπολογίζαμε μέχρι σήμερα.

Νικόλαος Βλάχος, ο κωφός μετεωρολόγος της Ελλάδας

Μπορεί να στερείται από τότε που γεννήθηκε την ακοή, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για τον 43χρονο σήμερα Νικόλα Βλάχο, να γίνει ίσως ένας από τους καλύτερους ερασιτέχνες-προγνωστικούς μετεωρολόγους της Κέρκυρας.

Ποτέ δεν είναι αργά: Ένας φοιτητής ετών 84!

Ένας νεαρός… 84 ετών, ο Δημήτρη Μουδατσάκης από τη Κρήτη, συγκαταλέγεται μεταξύ των επιτυχόντων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, αποδεικνύοντας ότι όταν θες να επιτύχεις το στόχο σου ποτέ δεν είναι αργά!

Βάσεις 2018 : Επτά στους δέκα υποψήφιους πέτυχαν στις φετινές πανελλαδικές

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, εισήχθησαν συνολικά στα πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 77.510 υποψήφιοι

ΔΕΘ: Τρεις δομές για δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις

Για έβδομη συνεχή χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου δίνουν το παρόν στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και φέτος στήνουν τρία ιατρεία, ένα Γενικό-Παθολογικό, ένα Παιδιατρικό και ένα Οφθαλμολογικό.

OHE: Λιγότερα από τα μισά προσφυγόπουλα πάνε στο σχολείο

Περισσότερα από τα μισά προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας σε ολόκληρο τον κόσμο αποκλείονται από την εκπαίδευση την ώρα που οι χώρες που τους φιλοξενούν αγωνίζονται για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο βάρος από τις αυξανόμενες ανθρωπιστικές κρίσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν» τα προσφυγόπουλα στη Μόρια

Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες σε ρεπορτάζ του BBC που μπήκε στον καταυλισμό. «Είναι το χειρότερο μέρος που έχω δει» λέει ο Λούκα Φοντάνα επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η διαρκής βία απελπίζουν ακόμα και ανήλικους που ως λύση βλέπουν την απόδραση ή την αυτοκτονία