Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τι να πείτε στο παιδί που πάει πρώτη φορά κατασκήνωση

Οι καλοκαιρινές διακοπές με το παιδί είναι μια από τις καλύτερες οικογενειακές εμπειρίες που συλλέγουμε στη ζωή μας. Πολλές φορές όμως, οι εργασιακές υποχρεώσεις κρατούν τους γονείς μακριά από το όνειρο της καταγάλανης παραλίας και των ασταμάτητων παιχνιδιών με τα παιδιά τους. 

Λειτουργούν πλέον οι πατροπαράδοτες τιμωρίες;

Είναι πολλές οι στιγμές όπου προσπαθείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας κάθε φορά που το παιδί αντιμιλάει ή κάνει ζημιές. Και συνήθως αντιδρούμε με τον τρόπο που έκαναν οι γονείς μας σε εμάς. Είναι όμως οκ να τιμωρούμε με πιο παλιούς τρόπους το παιδί μας; Βοηθάει τελικά;

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece αλλάζει τις ζωές των παιδιών και την Ελλάδα

Ο ελληνικός λαός έχει μέσα του το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας. Έχει πολύ έξυπνες ιδέες και διάθεση για δουλειά. Η χώρα μας θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί παγκόσμια στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα εάν έριχνε όλο της το βάρος στο έργο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Πρόσβαση χωρισμένων γονέων σε στοιχεία της σχολικής κατάστασης των παιδιών

Μετά από παρέµβαση του Συνηγόρου του Πολίτη το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά µε το δικαίωµα του γονέα που δεν ασκεί την επιµέλεια των παιδιών αλλά ασκεί το υπόλοιπο της γονικής µέριµνας, να ενηµερώνεται για τη σχολική κατάσταση του παιδιού-µαθητή.

Το παιδί μου λέει ψέματα

Οι εκπλήξεις όταν μεγαλώνεις ένα παιδί δε σταματούν ποτέ. Το πρώτο σοκ έρχεται όταν συνειδητοποιείς ότι το παιδί σου είπε για πρώτη φορά ψέματα. Γιατί όμως μπορεί να διαφύγει στο ψέμα ένα παιδί και πως μπορεί ένας γονιός να το παροτρύνει να είναι πάντα ειλικρινής;

Fortnite, η μαμά μου. Μαμά, το Fortnite

Αν ανήκετε στην κατηγορία γονιών με παιδί-μάλλον αγόρι-ηλικίας οκτώ και παραπάνω, τότε έχετε ακούσει τη μαγική λέξη: Fortnite. Για να σας προλάβω-ναι-δεν την έχετε απλά ακούσει. Έχετε κουβεντιάσει, καβγαδίσει, προβληματιστεί, διαπραγματευτεί για αυτή τη λέξη. Και δεν είστε οι μόνοι: Αυτή τη στιγμή το Fortnite αριθμεί περισσότερους από 45 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, εφήβους αλλά και επώνυμους ενήλικες, όπως τον ράπερ Drake, τον Josh Hart των Lakers, τον νεαρό ηθοποιό της σειράς Stranger Things, Finn Wolfhard, ακόμη και τη Roseanne Barr! Οι δε φανατικοί οπαδοί του παιχνιδιού, όταν δεν παίζουν, παρακολουθούν άλλους να το κάνουν, με αποτέλεσμα σε δύο μόνο εβδομάδες η γνωστή πλατφόρμα streaming Twitch να έχει καταγράψει χρόνο θέασης του παιχνιδιού που ισοδυναμεί με 5.000 χρόνια! Μιλάμε λοιπόν για μια φρενίτιδα, η οποία μπορεί μεν για εμάς τους γονείς να σημαίνει καυγάδες, φωνές και διαπραγματεύσεις, για την Epic Games όμως-την εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού-η νέα αυτή τρέλα να ισοδυναμεί με ετήσια κέρδη 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων! 

Άνοιξε η πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

«Πρεμιέρα» έκανε η πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η οποία βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας, το οποίο μάλιστα είναι καινοτόμο ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην οποία συνεργάζονται ο δήμος Αθηναίων, φορείς κοινωνικής οικονομίας και ο διαχειριστής του project, το Impact Hub Athens.

Η νέου τύπου αυτή αγορά φιλοξενείται στην Κυψέλη και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν εμπορικά καταστήματα μέσα από ανοιχτές, συμμετοχικές διαδικασίες που εφάρμοσε για πρώτη φορά ο δήμος Αθηναίων με το συνΑθηνά.