Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Παλιές κάλτσες: τι μπορούμε να τις κάνουμε αντί να τις πετάξουμε

Πολλές φορές στα συρτάρια του παιδικού δωματίου μαζεύονται πολύχρωμες καλτσούλες με υπέροχα σχέδια που δυστυχώς δεν μπορούν να φορεθούν από τα παιδιά, είτε επειδή δεν τους κάνουν, είτε επειδή έχουν φθαρεί πολύ, είτε επειδή είναι μόνες και έρημες (ιδίως στις οικογένειες με σκυλάκια, πολλές κάλτσες πέφτουν θύματα παιχνιδιάρικων επιθέσεων και καταστρέφονται). Τι μπορούμε να τις κάνουμε;

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου

Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια! 

Κραυγή αγωνίας για τις θεραπείες ειδικής αγωγής σε παιδιά

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των παιδιών που χρήζουν υπηρεσιών ειδικής αγωγής. Όπως καταγγέλλουν, η οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την ειδική αγωγή από τα 106 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ., που προωθεί το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ, θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να στερηθούν τη θεραπεία τους.

Ενα μεγάλο ντέρμπι μέσα από τα μάτια των παιδιών

Πώς έζησαν τη μάχη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού τα δεκάδες παιδιά στην παιδική κερκίδα του ΟΠΑΠ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Περάσαμε ένα βράδυ σε μία διαφορετική εξέδρα που έχει πλέον καθιερωθεί στα ελληνικά γήπεδα

Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χυμό πορτοκαλιού

Στη Σπάρτη υπάρχει ένα εργοστάσιο που δεν μοιάζει με τα άλλα. Μπορεί να παράγει χυμό πορτοκαλιών, αλλά εύκολα κάποιος θα το μπέρδευε με γκαλερί.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του εργοστασίου, Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος, είναι και ο εμπνευστής του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού θεματικού πάρκου της Orangeland. Με κέντρο το πορτοκάλι, η Orangeland φιλοδοξεί να επιμορφώσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία του καρπού, την καλλιέργειά του και την πορεία του από την καλλιέργεια του δέντρου έως την παραγωγή του χυμού, αλλά και να τα φέρει σε επαφή με τις εργασίες που σχετίζονται με τη γη.

Lego Life: Το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για παιδιά κάτω των 13 ετών είναι γεγονός

Τα τουβλάκια Lego μεγάλωσαν γενιές και γενιές και παραμένουν μέχρι και σήμερα ένα από τα πλέον αγαπημένα παιδικά παιχνίδια. Στην πορεία δημιουργήθηκαν οι ταινίες Lego, βιβλία για τα Lego, μέχρι και video games με θέμα τα πολύχρωμα τουβλάκια, ενώ δεν είναι λίγοι οι γονείς που προσπαθούν, σε πείσμα της εποχής των tablet και της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας των παιχνιδιών, να κάνουν τα μικρά παιδιά τους να ασχοληθούν με το παιχνίδι που μεγάλωσε και τους ίδιους.

3η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού για μικρά και «μεγάλα» παιδιά!

Μικρά και «μεγάλα» παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθάδων, στην 3η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», σε επιλεγμένους χώρους

Χαμόγελο του Παιδιού: Ούτε ένα παιδί εξαφανισμένο

Στο Συνέδριο "Χαμένοι στη Μετανάστευση: Εργαζόμαστε από κοινού για την προστασία των Παιδιών από τις Εξαφανίσεις " συμμετείχε "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στις 25-26 Ιανουαρίου στη Μάλτα, στο περιθώριο της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου που έλαβε χώρα παράλληλα στο πλαίσιο της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το τραύμα της δεύτερης γενιάς του Ολοκαυτώματος

Ηταν μικρό κορίτσι όταν παρατήρησε στο χέρι της μητέρας της χαραγμένο έναν αριθμό. «Τι θέλεις να μάθεις τώρα; Ενα νούμερο τηλεφώνου είναι», της είχαν πει τότε για να ικανοποιήσουν την παιδική της περιέργεια. Ομως τα χρόνια περνούσαν, ο αριθμός δεν έσβηνε και οι απορίες πλήθαιναν. Γιατί το βίωσαν αυτό; Ποιοι τους πρόδωσαν; Πώς επέζησαν; Κάποια στιγμή η μητέρα της Αννας Καμπελή έλυσε τη σιωπή της. Περιέγραψε τα τρένα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ημέρα της διαλογής στο Αουσβιτς, όταν τη χώρισαν για πάντα από την οικογένειά της.

Ταξίδι στον κόσμο των κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

«Πάρτε τα παιδιά σας, κατσαρόλες, σκούπες και κουβάδες απο το σπίτι σας και ελάτε να φτιάξουμε μία ορχήστρα κρουστών και να διασκεδάσουμε», προσκαλεί όλους τους Αθηναίους, ηλικίας από 9 έως 80 χρονών η ομάδα Upcycled Percussions Team.

Πρόκειται για την δωρεάν δράση με τίτλο «Ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των κρουστών…από ανακυκλώσιμα υλικά», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματοςΑνοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία στο 135ο Ανοιχτό Σχολείο στην περιοχή του Γκύζη, εδώ και ένα μήνα ενώ ατην Τρίτη 7 φεβρουαρίου θα ξεκινήσει και στο 29ο Ανοιχτό Σχολείο της Κυψέλης.

ΗΠΑ: Συνδέουν τις ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία με την αύξηση της ανεργίας

Η αύξηση των επεισοδίων με πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ σχετίζεται με την αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν του Ιλινόι μελέτησαν διάφορα δεδομένα από πολλούς διαφορετικούς τομείς, που εκτείνονται σε διάστημα 25 ετών, προκειμένου να ρίξουν φως στο φαινόμενο της ένοπλης βίας στα σχολεία.