Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Γιατί τα μωρά δεν πρέπει να παραλείπουν τη φάση του μπουσουλήματος

Το μπουσούλημα φαίνεται να είναι ένα προσωρινό στάδιο από το οποίο περνούν τα μωρά. Είναι χαριτωμένο και συναρπαστικό. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το μπουσούλημα, το πρώτο «βήμα» του παιδιού μας στην κινητικότητα, συνοδεύεται αρχικά με μια σειρά από τηλεφωνήματα σε αγαπημένα πρόσωπα και καταλήγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα στάδιο από το οποίο υποθέτουμε ότι θα περάσουν όλα τα παιδιά. Αλλά καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών παρακάμπτουν αυτό το στάδιο, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το κατά πόσο το μπουσούλημα είναι απαραίτητο ή όχι για την ανάπτυξη.

Στο κυνήγι του «ινσταγκραμικού» σώματος

«Θέλω και εγώ να πάρω πρωτεΐνη». Η δήλωση του 17χρονου Αλέξη προς την οικογένειά του έπεσε σαν βόμβα. «Ο γιος μου κάνει μπάσκετ από πολύ μικρός, ποτέ κανείς από τους προπονητές του δεν είχε αναφέρει την ανάγκη λήψης κάποιου συμπληρώματος διατροφής», λέει στην «Κ» η μητέρα του, Χριστίνα. Τα τελευταία δύο χρόνια, ενόψει Πανελλαδικών, ο Αλέξης έχει περιορίσει το μπάσκετ και πηγαίνει με συμμαθητές του στο γυμναστήριο της γειτονιάς.

Στην Ευρώπη είμαστε οικογένεια. Εδώ τίποτα

Η πρώτη φορά που η Χρύσα Πομόνη και η Σοφία Πανάγου συνειδητοποίησαν πως θα είχαν «θέμα» με το ελληνικό κράτος ήταν λίγους μήνες αφού γεννήθηκαν τα δίδυμα αγόρια τους. Το ζευγάρι ζει στη Γερμανία. Εκεί γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν, το 2018 παντρεύτηκαν και ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν τα δυο τους παιδιά. Η τετραμελής οικογένεια είναι πλήρως αναγνωρισμένη στη χώρα όπου ζουν.

Κλιματική αλλαγή: Μια αναδυόμενη απειλή για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά

Οι έγκυες γυναίκες, τα μωρά και τα παιδιά αντιμετωπίζουν ακραίους κινδύνους για την υγεία τους, εξαιτίας των κλιματικών καταστροφών, που απαιτούν επείγουσα προσοχή, σύμφωνα με την έκκληση για δράση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ενόψει των διαπραγματεύσεων της παγκόσμιας Διάσκεψης (COP28) για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.

Το ψυχολογικό προφίλ των βίαιων εφήβων – Υπήρξαν θύματα πριν γίνουν δράστες, τονίζουν οι ειδικοί


Η ψηφιακή αποτοξίνωση δεν προκαλεί στερητικό σύνδρομο

Πολλοί influencers και άλλοι χρήστες περιορίζουν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον για μια εβδομάδα με την ελπίδα πως θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα από αυτόν τον περιορισμό.

Η «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056» εγκαινιάζει τη Διαδικτυακή Σχολή Γονέων «Τα παιδιά αντιμέτωπα με τις προκλήσεις του Σήμερα» με στόχο να καθοδηγήσει τους Γονείς

Η «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056» εγκαινιάζει τη Διαδικτυακή Σχολή Γονέων «Τα παιδιά αντιμέτωπα με τις προκλήσεις του Σήμερα» με στόχο να καθοδηγήσει τους Γονείς

Η «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056» σας προσκαλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διαδικτυακή Σχολή Γονέων, με θέμα «Τα παιδιά αντιμέτωπα με τις προκλήσεις του Σήμερα». Οι φετινές μας συναντήσεις έχουν ως στόχο την ανάδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι της σύγχρονης εποχής.

Τι αλλάζει στο μυαλό του παιδιού όταν βλέπουμε τηλεόραση μαζί του

Παρά την δαιμονοποίηση του τηλεοπτικού χρόνου που παρακολουθούν τα παιδιά τα τελευταία χρόνια, νεότερα ερευνητικά στοιχεία αναδεικνύουν ότι τελικά σημασία έχει περισσότερο η ποιότητα και η αλληλεπίδραση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, η έκθεση στην οθόνη -είτε αυτή προέρχεται από τηλεόραση είτε από κινητή συσκευή- μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η προβολή.

Την παροχή δωρεάν υγειονομικών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες για τρία επιπλέον χρόνια εξασφάλισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται δωρεάν και για τα επόμενα τρία χρόνια οι δημότες και οι δημότισσες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τα παιδιά βομβαρδίζονται με τόση πληροφορία που η γενική παιδεία εξοβελίζεται

Προβληματική χαρακτηρίζει τη στροφή στις δεξιότητες έναντι της γενικής καλλιέργειες και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Οπως επισημαίνει ο Νίκος Παπαχρήστου, η υποβάθμιση της γενικής παιδείας που προάγει αξίες και ιδανικά και η στόχευση στις δεξιότητες, στο πλαίσιο ενός συστήματος που τείνει προς το αγγλοσαξονικό μοντέλο, προκαλεί προβλήματα.