Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Καλημέρα με Μαφάλντα!

 

Social Radio 2.0: Έρχεται το Podcast στα σχολεία

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και το European School Radio εργάζεται πυρετωδώς για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του σε όλη τη μαθητική κοινότητα.

Οι μαθητές/τριες εκφράζονται κάθε χρόνο μέσα από τις εκπομπές τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, επιλέγοντας τη θεματολογία που τους απασχολεί και με αυτόν τον τρόπο δίνουν ένα ξεχωριστό ύφος και μοναδικά χαρακτηριστικά στις δικές τους παραγωγές.

Παππούς-γιαγιά: Έτσι θέτουν το παιδί σε κίνδυνο χωρίς να το θέλουν

Μεγάλη προσοχή στην αποθήκευση των χαπιών της φαρμακευτικής αγωγής που τυχόν ακολουθούν πρέπει να επιδεικνύουν οι ενήλικες που φιλοξενούν στο σπίτι τους παιδιά, καθώς ο κίνδυνος δηλητηρίασης είναι μεγάλος

Οργή στις ΗΠΑ: Εφετείο αποφάσισε ότι ορφανή έφηβη δεν είναι «αρκετά ώριμη» για να κάνει άμβλωση

Αμερικανίδες βουλεύτριες εξεγέρθηκαν χθες Τετάρτη κατά του «πολέμου εναντίον των γυναικών» μετά την απόφαση εφετείου στη Φλόριντα να επικυρώσει ετυμηγορία σε πρώτο βαθμό που αποφάνθηκε ότι έφηβη 16 ετών, οι γονείς της οποίας έχουν αποβιώσει, δεν είναι «αρκετά ώριμη» για να κάνει άμβλωση.

Μεγαλώνουμε παιδιά που έχουν υγιή σχέση με το σώμα τους

Ενώ οι περισσότεροι γονείς νομίζουν πως η ανασφάλεια των παιδιών με το σώμα τους ξεκινάει την περίοδο της εφηβείας, στην πραγματικότητα ενδέχεται να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η διαδικασία αυτή ξεκινάει από την ηλικία των 5 ετών.

Άδειες εκπαιδευτικών άνευ αποδοχών: Τι ισχύει για μόνιμους και νεοδιόριστους

Με το Άρθρο 171 του ν. 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» ισχύουν τα παρακάτω για τις άδειες χωρίς αποδοχές

Η τελευταία αλλαγή στη νομοθεσία για τις άδειες άνευ αποδοχών έγινε με το νόμο 4823/2021. Πρόκειται για μια προσθήκη η οποία έρχεται να συμπληρώσει το ν. 1566/85 σε όσα προέβλεπε για τις άδειες άνευ αποδοχών.

Κλείνει το δημοτικό σχολείο Γαύδου λόγω έλλειψης μαθητών

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι κλείνει το δημοτικό σχολείο Γαύδου καθώς οι μαθητές που μαθήτευαν θα πάνε στο Γυμνάσιο και δεν υπάρχουν άλλοι μαθητές σε αυτή τη σχολική βαθμίδα. Ωστόσο το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει Γυμνάσιο στο νησί και δεν αναμένεται να ανοίξει τμήμα για τους μαθητές.

Επίσκεψη του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Με Αναπηρία Νομού Ημαθίας, ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας

Τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Σαρκατζή Ελεονώρα, τον Αντιπρόεδρο κ. Αρβανίτη Κωνσταντίνο και το Γενικό Διευθυντή κ. Καραγιάννη Βαλάντη.

Τα μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής και η κ. Πανάγου Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός, αν. Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δ.Ε.Ε.Π.

Οι Τραγικές Συνθήκες που Προπονούνται οι Μελλοντικοί Έλληνες Ολυμπιονίκες - Απόσπασμα με τον Μιχάλη Σεΐτη


Στο ντοκιμαντέρ του δεύτερου κύκλου της σειράς VICE Specials - που προβλήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, με τον τίτλο «"Ήρωες" σε Κρίση», διερευνούμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον ελληνικό αθλητισμό και την προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών της χώρας η οικονομική κρίση. 

Εμφύτευμα από δέρμα χοίρου αποκατέστησε την όραση σε 20 ανθρώπους

Επιστήμονες στη Σουηδία ανέπτυξαν ένα εμφύτευμα, φτιαγμένο από κολλαγόνο από δέρμα χοίρου, το οποίο μοιάζει με τον ανθρώπινο κερατοειδή χιτώνα του ματιού. Το πειραματικό εμφύτευμα βελτίωσε σημαντικά ή αποκατέστησε την όραση σε 20 ανθρώπους με ελαττωματικό κερατοειδή χιτώνα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν προηγουμένως τυφλοί. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις ασθενών η αποκατάσταση της όρασής τους ήταν πλήρης (βαθμοί 20/20).