Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Άστε τα παιδιά να παίξουν έξω

Είναι πολύ καλύτερο παρά να βρίσκονται κολλημένα μπροστά από μια οθόνη
Δημιουργείται ένα αίσθημα ελευθερίας και παράλληλα αναπτύσσεται η κοινωνικοποίηση του παιδιού, αφού μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά

Οι συνομιλητές του μέλλοντός μας

Τι οδηγεί τόσους σκηνοθέτες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη στο ίδιο θέμα; Το παιδικό βλέμμα, όλο και περισσότερο ανήσυχο, όλο και λιγότερο αθώο, είναι ο κοινός τόπος συνάντησης μιας σκηνοθέτιδας από τη Βοσνία με έναν συνάδελφό της από την Αργεντινή ή την Ολλανδία. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι απώλειες, οι απουσίες, οι πόλεμοι, οι κοινωνικές αλλαγές εγγράφονται σε ταινίες με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά ή εφήβους.

Τ ο τελικό προσχέδιο του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Κυκλοφόρησε το τελικό προσχέδιο για το Νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που εγκρίθηκε από το Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ και στοχεύει στη μείωση των δαπανών, σύμφωνα με το πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013-2016, που προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπές στον τομέα της υγείας. Διαβάστε προσεχτικά τις νέες προτεινόμενες αλλαγές!

Χειμερινές Δραστηριότητες Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει και για τη χειμερινή περίοδο, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα Τρίτη 23/10/12 στο Δημαρχείο Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης και η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών κ. Βιβή Χουδαλάκη.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Βιωματικό πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Με τη διοργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Διατροφή στην οικογένεια - Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας» για τους γονείς μαθητών των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ξεκινά το πρώτο στάδιο εφαρμογής ενός καινοτόμου βιωματικού προγράμματος διατροφικής αγωγής και συμβουλευτικής που διοργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας Νεάπολης-Συκεών.

Δράμα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Την έναρξη των μαθημάτων του δεύτερου τμήματος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στη Δράμα, ανακοίνωσε η Ακαδημία των Πολιτών. Τα μαθήματα του πρώτου έτους έχουν ως γνωστικά αντικείμενα την Ψυχολογία (Α’ Εξάμηνο) και τη Συμβουλευτική (Β’ Εξάμηνο) και θα διεξάγονται στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του δημαρχείου Δράμας.

21ο Διεθνές Συμπόσιο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας

Ο Τομέας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δέχεται την υποβολή περιλήψεων για ανακοινώσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις (poster) σε σχέση με οποιοδήποτε θέμα άπτεται της θεωρητικής και της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Συμποσίου Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας που διοργανώνει, στις 5-7 Απριλίου 2013, στη Θεσσαλονίκη.

Μητέρα κατέβηκε σε απεργία επειδή τα παιδιά της ήταν πολύ ακατάστατα!

Σε... απεργία αναγκάστηκε να κατέβει μία μητέρα από τον Καναδά, καθώς τα τρία της παιδιά ήταν πολύ ακατάστατα και εκείνη δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να μαζεύει το χάος που άφηναν πίσω τους...

Όταν δεν πεινάει το παιδί στο σπίτι… Τι τρώει στο σχολείο και χορταίνει;

Πόσες φορές έχει τύχει να καθίσετε στο τραπέζι για φαγητό το μεσημέρι και το παιδί αρνείται να φάει λέγοντάς σας πως δεν πεινάει; Ίσως για κάποιους γονείς να είναι πρωτάκουστο, για κάποιους άλλους όμως είναι 'γνωστό το έργο'... Όντως τυχαίνει τελικά ή κάτι κρύβεται πίσω από αυτή του την άρνηση;
Διαβάστε το άρθρο της Δέσποινας Ψαρρού στο diatrofi.gr

Μειωμένη η γεύση στα παχύσαρκα παιδιά

Τα παχύσαρκα παιδιά δεν έχουν καλή γεύση, γι’ αυτό χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού για να γευθούν ό,τι τα παιδιά με φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Δωρεάν μαθήματα πιάνου από το Δήμο Μεταμόρφωσης

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Στήριξη και Προώθηση της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας» ο Δήμος Μεταμόρφωσης ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων πιάνου για παιδιά και ενήλικες.  Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα του Δημαρχείου Μεταμόρφωσης. Οι εγγραφές θα γίνονται στο κτήριο του Δημαρχείου.