Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σχολικός εκφοβισμός: από την πλευρά του θύτη

Πολλά βιβλία και άρθρα σε περιοδικά αναφέρονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές στα θύματα και στις οικογένειές τους. Το γίνεται, όμως, όταν το βλαστάρι μας είναι ο θύτης και όχι το θύμα;

5 λεπτά διάλειμμα

Σχεδόν 60 εκατομμύρια παιδιά συνδέονται με το Internet κάθε μέρα είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι. Η εργασία στον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διάλειμμα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κουράζει και εξαντλεί τον παιδικό οργανισμό.

Ημερίδα: «Σχολείο για το παιδί που νοσηλεύεται»

Ημερίδα με θέμα:
«Σχολείο για το παιδί που νοσηλεύεται»
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012
Έναρξη: 17.00
Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (1ος όροφος)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Positive Exposure

Το  Positive Exposure δημιουργήθηκε το 1997 από το φωτογράφο μόδας, Rick Guidotti. Ο Rick Guidotti πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας απαθανατίζοντας με το φακό του τα συμβατικά ιδεώδη ομορφιάς.

Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή και Κώδικας Δεοντολογίας για την πρόσληψη Ερευνητών

Παιδί και ουρολοίμωξη

Η ουρολοίμωξη συγκαταλέγεται στις συχνές παιδικές ασθένειες. Πρόκειται όμως για έναν ύπουλο εχθρό που δεν εκδηλώνεται πάντα ξεκάθαρα, ενώ παράλληλα απαιτεί γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Η επιτυχία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή πληροφόρηση και την αποτελεσματική και άμεση παρέμβαση των γονιών!
Διαβάστε το άρθρο στο parentsmag

Η υπέρταση πλήττει πλέον και τα παιδιά

Η υπέρταση δεν πλήττει μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Το 3-4% του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζει υπέρταση, ενώ 30-40% παρουσιάζει υπέρταση λευκής μπλούζας, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλειο Κώτση.

Τι μάθαμε από 5 εκατομμύρια βιβλία


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις δράσεις του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Νέων και Φεστιβάλ “GREAT SILK WAY”

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας, συμμετέχει και υποστηρίζει το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ “GREAT SILK WAY” που διοργανώνεται από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, στην πρωτεύουσα, Μπακού, από την 26η -30η Ιουνίου 2012.

Συναυλία για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου

Συναυλία για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου πραγματοποιείται την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Συμμετέχουν οι : Δημήτρης Νικολαϊδης, Ανθή Τατσιούλη, Γιάννης Τσολακίδης και Μαρία Φωτίου. Η συναυλία θα είναι αφιέρωμα στο ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.

Πρόσωπο: Αλέξανδρος Μουσάτοβ

H Eλλάδα εξακολουθεί, παρά την κρίση, να διαθέτει μερικά από τα πιο δυνατά μυαλά στον κόσμο. Αυτό αποδεικνύει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε για την Ελλάδα ο Αλέξανδρος Μουσάτοβ στην Μαθηματική Ολυμπιάδα που έλαβε χώρα στην Τουρκία, επίτευγμα που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του πανεπιστημίου του Yale.