Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Προβολή: Homework

 

Ειρήνη Συνανίδου - Εκπρόσωποι «ΜοιάΖΩ» Πως αντιμετωπίζονται τα παιδιά με αυτισμό στην Ελλάδα

 

Πηγή: Kontra Channel - Youtube

TikTok: Εθισμένοι νέοι στα πλοκάμια του αλγορίθμου

Αστεία βίντεο με ζωάκια, διαδικτυακές προκλήσεις, πιασάρικες μελωδίες: Η κινεζική εφαρμογή Tiktok χρησιμοποιείται από περίπου 1,6 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι στη Γερμανία με περισσότερους από 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Εργαλειοθήκη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Αυτή η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή quiz και σεναρίων με στόχο την ενδυνάμωση των νέων ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο υπεύθυνα και με ασφάλεια. Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13-18 ετών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο ενός σχετικού μαθήματος είτε από τα ίδια τα παιδιά. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλο να υποστηρίξει και τις ανάγκες παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου – Απεργούν οι δάσκαλοι

Σε 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου 2024 και συγκέντρωση στα Προπύλαια Αθηνών στις 12:00 καλεί τους εκπαιδευτικούς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης, η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών», βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων.

Πηγή: skai.gr

Maria Rolls στο ethnos.gr: Το black humor ήταν στη ζωή μου και πριν την αναπηρία

Η 33χρονη Μαρία Χατζηιωάννου ή όπως είναι γνωστή στα social media, «Maria Rolls», βλέπει την αναπηρία της με μια διαφορετική ματιά, δεν ντρέπεται για αυτή, δεν την θεωρεί ταμπού, και αυτό το δείχνει σε όποιον την γνωρίσει αλλά και μέσα από τα βίντεο που δημιουργεί στο TikTok.

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους από την Ελληνική Αστυνομία


UNICEF: Μία στις οκτώ γυναίκες θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18

Περισσότερα από 370 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες στον κόσμο, μία στις οκτώ, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών, ανέφερε  η UNICEF σε έκθεσή της κάνοντας λόγο για «ανησυχητικού επιπέδου» βία.

Μήπως να απαγορεύαμε τα smartphone στα παιδιά μας;

Επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο, βλέπεις στα διπλανά τραπέζια παιδιά, όχι μεγαλύτερα από δύο ή τριών ετών, να έχουν κολλημένο το πρόσωπό τους σε μια οθόνη κι αναρωτιέσαι τι σκέφτονται οι γονείς τους: Άραγε πιστεύουν ότι κάνουν κάτι καλό για τα παιδιά τους; Κατά μέσο όρο ένα παιδί σήμερα παίρνει το πρώτο του smartphone περίπου στα δέκα του. Επειδή «το κάνουν όλοι», μικρά παιδιά εξοπλίζονται με έναν πανίσχυρο υπολογιστή τσέπης, με σύνδεση στο διαδίκτυο, και εισέρχονται εντελώς απροετοίμαστα σ’ έναν κόσμο που αποδεδειγμένα μειώνει τη συγκέντρωσή τους, τα εθίζει σε επιβλαβείς συμπεριφορές, τους προκαλεί κατάθλιψη και τα εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους.