Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το χωριό του Αη Βασίλη στο Μύλο (2011)

Για τρίτη χρονιά, η πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη γωνιά της Βόρειας Ελλάδας θα βρίσκεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2011 εως τις 8 Ιανουαρίου 2012 στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού του ΜΥΛΟΥ. Εκεί θα ανοίξει τις πύλες του το «Χωριό Του Άϊ Βασίλη» με δωρεάν είσοδο για όλους! Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ο Άϊ Βασίλης με την παρέα του θα σας μυήσουν στη μαγεία των εορτών.

Χριστουγεννιάτικο Πάρτι στην AS Company

Χριστουγεννιάτικο Πάρτι στην AS Company
10 Δεκεμβρίου 2011
11.00π.μ. - 13.00μ.μ.

Κεντήστε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Είναι όμορφα, μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και η DMC προσφέρει δωρεάν τα σχέδια τους online! Κι εμείς τα βρήκαμε στο sheblogs.eu. Κάντε μια βόλτα από τον ιστότοπό της και μάθετε περισσότερα. Η φωτογραφία είναι επίσης από την ίδια πηγή.

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τη Σάσα Βούλγαρη

«Τα ποτηράκια ηχούν γλυκά, λαμποκοπούν τα πιάτα!»*
Ιστορίες γιορταστικές που μιλούν για αγάπη και… καλό φαϊ!

Για να μη γίνει η χαρά… τραγωδία

Το παιδικό παιχνίδι θεωρείται ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για την επιλογή του, όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούμε, όταν αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν. Καθοριστικός παράγοντας, για την επιλογή του παιχνιδιού, που θα δωρίσουμε, αυτές τις γιορτινές μέρες, στο παιδί μας, είναι ο ευαίσθητος και αδιαμόρφωτος ακόμα, χαρακτήρας του.

Σεμινάρια Αφήγησης Παραμυθιού

Τρίωρα Σεμινάρια Αφήγησης Παραμυθιού με τη Λίλη Λαμπρέλλη (Αφηγήτρια παραμυθιών):
Κόστος συμμετοχής σε κάθε σεμινάριο: 35 ευρώ. Κόστος συμμετοχής στον κύκλο σεμιναρίων: 90 ευρώ

Παιδικό θέατρο: Γλυκογιορτινά παιχνίδια της γιαγιάς

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και για όλη την περίοδο των γιορτών παρουσιάζει για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους τα «Γλυκογιορτινά παιχνίδια της γιαγιάς» με τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου.
Μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση - θεατρικό παιχνίδι, σε σκηνοθεσία και παιδαγωγική επιμέλεια Ανδρομάχης Μοντζολή, με επίκαιρο περιεχόμενο και με τη συμμετοχή των παιδιών.

Έκθεση Κοινωνικής Αφίσας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) διοργανώνεται τριήμερη Έκθεση Κοινωνικής Αφίσας (2-3-4 Δεκεμβρίου 2011) στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής "Ηλέκτρα Αποστόλου" (Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, Ηράκλειο Αττικής)

Άποψη: Η τεχνολογία είναι ένα ακόμα εργαλείο;

Είναι η τεχνολογία ένα εργαλείο;
Πολλές φορές αναγκάζομαι να την υποβαθμίσω σε εργαλείο κατά τις συζητήσεις μου με τεχνοφοβικούς συναδέλφους για ευνόητους λόγους. Μπορεί όμως να συγκριθεί η υδρόγειος σφαίρα με το Google Earth; Παρόλα αυτά θεωρώ θετικό σε μια τάξη που απουσιάζει η σημερινή τεχνολογία να υπάρχει μια υδρόγειος σφαίρα. Κι αυτή τεχνολογία είναι, ίσως μίας περασμένης περιόδου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  Ars Longa Vita Brevis

Εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη

H Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και η Εταιρεία Συγγραφέων σας καλούν να παρευρεθείτε στη φιλολογική εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από το θάνατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα 17.30 μ.μ.) στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα- Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”).

Πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας: Νέες δομές εξεταστικών δοκιμασιών

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας θα βρείτε τις νέες δομές των εξεταστικών δοκιμασιών για όλα τα επίπεδα ελληνομάθειας (http://www.greeklanguage.gr/certification/node/119) καθώς και τα ανανεωμένα δείγματα εξεταστικών θεμάτων (http://www.greeklanguage.gr/certification/node/12). Η νέα μορφή των εξεταστικών θεμάτων θα εφαρμοστεί από το 2012 και εξής.

HIV - ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΞΕΤΑΣΗ



Η ελληνική κοινωνία και το AIDS

«Καθένας μας γεννιέται κατέχοντας διπλή υπηκοότητα, μία στο βασίλειο των υγιών και μία στο βασίλειο των αρρώστων. Αν και όλοι μας προτιμούμε να χρησιμοποιούμε μόνο το διαβατήριο του υγιούς, αργά ή γρήγορα καθένας μας υποχρεώνεται, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα, να πολιτογραφηθεί υπήκοος εκείνου του άλλου τόπου».

Απονομή βραβείων του 57ου Πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για παιδιά και εφήβους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου (ώρα 18.00), στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου). Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η ποιήτρια και συγγραφέας Θέτη Χορτιάτη.
Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.stoabibliou.gr/program.php

Συνέδριο: "Ο Θεός της Βίβλου κι ο Θεός των φιλοσόφων"

Tο Ίδρυμα Άρτος Ζωής σας προσκαλεί στο διήμερο συνέδριο, με θέμα "Ο Θεός της Βίβλου κι ο Θεός των φιλοσόφων" , που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 17.00) και Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 10.00 και 17.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο “Λεωνίδας Ζέρβας”, Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα).

Κομισιόν: Νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του Ίντερνετ από την παιδική πορνογραφία

Την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για την άμεση αποσύνδεση από το Διαδίκτυο ιστοσελίδων και υλικού παιδικής πορνογραφίας επισημαίνει η Κομισιόν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάικλ Μπους, δεν υπάρχει σήμερα στην ΕΕ ενιαία νομοθεσία σχετικά με τη λεγόμενη «Γνωστοποίηση και Αποσύνδεση» περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. 

THESS ... καθαρό Σέιχ Σου;

Από τους thessalonistas:

Την Κυριακή 4/12 στις 10.30 συγκεντρωνόμαστε στην πηγή Μπαρμπα-Γιώργη (δρόμος προς Φιλίππειο) , με σκοπό να καθαρίσουμε όσο μεγαλύτερη έκταση του δάσους καταφέρουμε . Η δράση γίνεται στα πλαίσια της εθελοντικής προσπάθειας του Δήμου Νεάπολης Συκεών για τον καθαρισμό του δάσους του Σειχ Σου .

Και επειδή μια βόλτα στο δάσος πάντα ανοίγει την όρεξη , μετά τη δράση θα ακολουθήσει πικ νικ φέρνοντας ο καθένας ότι επιθυμεί ,απο αναψυκτικά και ποτά μέχρι φαγητά και γλυκά !

Απαραίτητος εξοπλισμός: Γάντια εργασίας και καλή διάθεση