Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πώς να φτιάξετε χιονόμπαλες!

Η σημερινή μας βόλτα στο eimamama μάς οδήγησε σε μια πιο παλιά κατασκευή που την πρότεινε η μαμα Ολίβια: Χιονόμπαλες ή αγγλιστί snowglobes (εκείνα τα πραγματάκια που κουνάς και φαίνεται σαν να πέφτει χιονι στο εσωτερικό τους). Αν θέλετε να μάθετε πώς θα κάνετε κι εσείς την κατασκευή της φωτογραφίες, μεταφερθείτε εδώ και δείτε τις οδηγίες.

Εξοπλισμός και δωρεάν Internet σε σχολεία

Σε δύο ακόμη νησιά, την Κάρπαθο και την Κάσο, ταξίδεψε το πρόγραμμα της Cosmote για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της … Ελλάδας, «πλοήγηση στον κόσμο». Επτά σχολεία και περίπου 350 μαθητές απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαθητών που μέσω του προγράμματος περνούν στην ψηφιακή εποχή στους 2000.

Οι απόφοιτοι συσπειρώνονται για να μη γνωρίσουν την ανεργία

Χθες βράδυ, σε ένα μπαρ του κέντρου της Αθήνας, παλιοί φίλοι ξαναέσμιξαν. Είπαν τα νέα τους, κάποιοι έδειξαν τις φωτογραφίες του γάμου, άλλοι και των παιδιών τους -«μεγαλώσαμε ρε»-, συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους. Η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια δεν έχουν αφήσει κανέναν ανέγγιχτο. Μέχρι το τέλος της βραδιάς, οι επαγγελματικές κάρτες που άλλαζαν χέρια -«θα μιλήσουμε», «να κανονίσουμε οπωσδήποτε έναν καφέ»- σχημάτιζαν μια ιδιότυπη αλυσίδα ασφαλείας.

Tο παιδί μου παίζει «5x5». Tι να προσέξω;

του Ν. Κουρεμένου στο vita.gr

Tα λεγόμενα γήπεδα «5x5» έχουν «ξεφυτρώσει» πλέον παντού και έτσι ήδη θα ξέρετε ότι αναφερόμαστε στα μικρά περιφραγμένα γήπεδα ποδοσφαίρου όπου, εκτός από τις ομάδες των ενηλίκων, φιλοξενούνται σχολές-ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά (διαφόρων ηλικιών), ώστε να μπορούν να ασχοληθούν με το σπορ και να το μάθουν σωστά και «οργανωμένα».

Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2011

Για άλλη μια χρονιά, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον IDEA και όλα τα μέλη του, αλλά και τους απανταχού φίλους του θεάτρου στην εκπαίδευση ανά τον κόσμο, γιορτάζουν την 27η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Ενα «κείμενο για όλους» φέρνει την επανάσταση στην ειδική εκπαίδευση


Ένα «κείμενο για όλους» φέρνει την επανάσταση στην ελληνική ειδική εκπαίδευση, φιλοδοξώντας να εισαγάγει στον κόσμο της λογοτεχνίας και του θεάτρου άτομα τα οποία αδυνατούν να διαβάσουν και κυρίως να κατανοήσουν τον γραπτό λόγο, εξαιτίας σοβαρών παθήσεων όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμός ή γεροντική άνοια. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο «μεταγραφής» ενός κειμένου που επιτρέπει την κατανόησή του μέσα από εικόνες, απλές διατυπώσεις, διαδραστική ανάγνωση και θεατρικό παιχνίδι.

Αιχμάλωτοι στα δεσμά της δίαιτας

Δέσμιοι της δίαιτας είναι οι περισσότεροι έφηβοι στη χώρα μας.Όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη λένε ότι αντικρίζουν παραπανίσια κιλά, ενώ σύμφωνα με στοιχεία μιας νέας μελέτης τρία στα πέντε κορίτσια που δηλώνουν δυσαρεστημένα με την εξωτερική τους εμφάνιση έχουν στην πραγματικότητα φυσιολογικό βάρος.