Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Παιχνίδια βασισμένα στην κίνηση που βοηθούν τους μαθητές στην ορθογραφία

Παιχνίδια που συνδυάζουν την ορθογραφία με τη σωματική δραστηριότητα μπορούν να διευκολύνουν τους μικρούς μαθητές να μάθουν νέες λέξεις.

Η συμβουλή του Άμλετ «Προσαρμόστε τη δράση στη λέξη, τη λέξη στη δράση», είναι μια εξαιρετική συμβουλή, που ταιριάζει και στην τέχνη της απομνημόνευσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάκληση είναι ευκολότερη όταν η απομνημόνευση συνδέεται με την κίνηση. Πολλοί ηθοποιοί θεωρούν χρήσιμο να χρησιμοποιούν το σώμα τους για να μάθουν και να θυμούνται τον ρόλο τους, συνδέοντάς τις λέξεις και τις φράσεις με χειρονομίες και σκηνικά.

Ευρωεκλογές 2024: Πόσες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά για δύο ημέρες θα είναι τα σχολεία την Κυριακή 9 Ιουνίου λόγω των ευρωεκλογών 2024 και την ψηφοφορία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά καθώς χρειάζεται προετοιμασία -πριν και μετά τις εκλογές- και φέτος όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα στις 10 Ιουνίου.

ΠΟΥ: Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την κακοποίηση γυναικών με αναπηρία και ηλικιωμένων

Οι ηλικιωμένες γυναίκες και οι γυναίκες με αναπηρία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο κακοποίησης, ωστόσο η κατάστασή τους περνά σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στα περισσότερα παγκόσμια και εθνικά δεδομένα που σχετίζονται με τη βία, σύμφωνα με δύο νέες δημοσιεύσεις που κυκλοφόρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Φραγή κινητών στα σχολεία

Με οριστική αποβολή από το σχολείο τους θα τιμωρούνται όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Είναι η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται στο ποινολόγιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο πλέον έχει στόχο να τηρηθεί η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα ελληνικά σχολεία.

Ένθετο Προσβασιμότητα: Παιδιά με αναπηρία έφτιαξαν ένα μουσικό όργανο από πηλό

Η ομάδα του εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων συμμετέχει στο διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης 2024 με ένα μουσικό πνευστό όργανο, την οκαρίνα, το οποίο φτιάχτηκε από επαγγελματικό πηλό στο εργαστήριο του σχολείου τους. Η ομάδα αποτελείται από νεαρά άτομα με νοητική υστέρηση, παραπληγίες καθώς και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Δωρεάν άσκηση σε άτομα με αναπηρία από τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά δωρεάν ειδικά Προγράμματα Άθλησης για Όλους, για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ),περιόδου 2023-24,

2ο Hoppy Festival στο ΝΟΗΣΙΣ

Μετά από την πρώτη ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση, το Hoppy Festival «προσγειώνεται» για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΝΟΗΣΙΣ, την Κυριακή 12 Μαΐου, για ένα άκρως δημιουργικό και ψυχαγωγικό διήμερο!

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών: Χρυσό μετάλλιο ο Λιότσος και “αργυρή” η Γιάλλουρου

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια poomsae με τους Μαχαιρίδου-Καλαϊτζής, ακόμη δύο μετάλλια ήρθαν να προστεθούν στις αποσκευές της ελληνικής αποστολής, σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπίσκεκ.

Θεσσαλονίκη «Παπανικολάου»: Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων

Επισημοποιήθηκε την Τετάρτη (27/03/2024) η συνεργασία του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων (ΚοΚεΨΥπ-ε) του νοσοκομείου Παπανικολάου με την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αγρίνιο: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό από το Σύλλογο «Η Ανεμώνη»

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού την 2 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Αιτ/νίας «Η ΑΝΕΜΩΝΗ» θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα:

Γαλλία: Παραίτηση διευθυντή σχολείου - Απειλήθηκε γιατί ζήτησε από μαθήτρια να βγάλει τη μαντίλα - Παρέμβαση της κυβέρνησης

Μονίμως ξεπερασμένοι οι Γάλλοι από τα επεισόδια περιφρόνησης των νόμων της ανεξιθρησκίας, που σε ορισμένους χώρους όπως στα σχολεία μεταφράζεται με την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας με νόμο από το 2004, μπόρεσαν χθες να νιώσουν ένα αίσθημα ικανοποίησης.

Επιτέλους, με πρωθυπουργό τον Γκαμπριέλ Ατάλ το κράτος δείχνει σταθερά αποφασισμένο να προασπιστεί μία πιο αυστηρή τήρηση των νόμων.