Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"Κυρία είστε και πολύ νουμπ!"

"Κυρία είστε και πολύ νουμπ!" 
Έτσι άρχισε η χτεσινή μέρα. Με έναν σπόρο του Δημοτικού να με αποκαλεί νουμπ! Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε, αλλά ήμουν αποφασισμένη να λύσω αμέσως το μυστήριο. Και επειδή ο μικρός δεν είχε ιδέα τι ήθελε να πει με αυτό, έβαλα μπροστά τα μεγάλα μέσα: διαδίκτυο. Μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις αμέσως. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση δυσκολεύτηκα. Κανένα νέο λεξικό δεν περιείχε την συγκεκριμένη λέξη, ενώ τα πιτσιρίκια στις αναρτήσεις τους το χρησιμοποιούσαν σαν κάτι δεδομένο. Μα όλοι ξέρουν τι σημαίνει νουμπ εκτός από εμένα; σκέφτηκα.

Παιδί: Υπερβολική «ψηφιακή ζωή» = δυσκολία αναγνώρισης συναισθημάτων



Είστε γονιός και ανησυχείτε για άγνωστες συνέπειες που μπορεί να έχει για το παιδί σας η υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών συσκευών; Έχετε δίκιο! Τα νεότερα επιστημονικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την ανησυχία σας:

«Το σχολείο δημιουργεί»: Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου

Οι εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ διοργανώνουν Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου.

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου
Οκτώβριος 2014-Μάιος 2015
«Το σχολείο δημιουργεί»

Πρώτα απολυτήριο μετά πανελλαδικές με το νέο σύστημα

Αναπροσαρμόστηκε η τροπολογία για τις αλλαγές στο Λύκειο μετά και την τοποθέτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων των Βουλευτών της αντιπολίτευσης. Το news.gr παρουσιάζει βασικά σημεία της τροπολογίας προς ενημέρωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για την Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Μια σπουδαία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέτυχε η πρώην Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης (νυν Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών Θεσσαλονίκης), καθώς θα τιμηθεί με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2014.

Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δεκεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο

Και τα σαββατοκύριακα τουΔεκεμβρίου 2014 ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. TαΣαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματααπευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σάλος με παιχνίδι που επιτρέπει στους χρήστες να κυνηγούν και να δολοφονούν γκέι!

Σάλο και αηδία έχει προκαλέσει στο εξωτερικό το ψηφιακό παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android, που επιτρέπει στους χρήστες να κυνηγούν και να δολοφονούν γκέι άνδρες(!)