Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Άποψη: Μαρίνα Π. "Όχι ,όχι ,όχι δεν είμαι ρατσίστρια!!! Να !! Μιλαω με ενα μαυρακι!!!"

Διαβάστε την ανάρτηση "Όχι ,όχι ,όχι δεν είμαι ρατσίστρια!!! Να !! Μιλαω με ενα μαυρακι!!!", στην οποία πολύ εύστοχα η Μαρίνα Π. εκθέτει τη δική της άποψη για το ρατσισμό.
Και η απορία μου είναι η εξής: Σε ένα μωράκι που είναι διαφορετικό ως προς το χρώμα ή σε κάτι άλλο πχ μια αναπηρία, γιατί όλες τρέχετε να αποδείξετε ότι δεν είστε ρατσίστριες?

Φτιάχνοντας κολιέ από ξυλομπογιές!

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα μολύβια και τις ξυλομπογιές μέχρι να μην μπορούμε να τα κρατήσουμε σταθερά στο χέρι μας, οπότε αναγκαζόμαστε να τα αντικαταστήσουμε. Δεν είναι ανάγκη ωστόσο να τα αποχωριστούμε! Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια, να τα τρυπήσουμε και να φτιάξουμε κολιέ και βραχιολάκια, περνώντας τα απλώς σε πετονιά ή άλλο κορδόνι της αρεσκείας μας.

Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων

Επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων για την Αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν ικανοποιεί τα παιδιά η βία στην τηλεόραση

Μπορεί πολλοί γονείς να πιστεύουν ότι τα παιδιά τους λατρεύουν τη βία στην τηλεόραση, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά δεν ικανοποιούνται και δεν ψυχαγωγούνται περισσότερο παρακολουθώντας προγράμματα κινουμένων σχεδίων που περιέχουν βία σε σχέση με προγράμματα που δεν έχουν βία. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά ψυχαγωγούνται περισσότερο από τα προγράμματα που δεν περιέχουν βίαιες σκηνές.

Τελέστηκε στην Ελλάδα γάμος σε σύστημα... Braille!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τελέστηκε ένας πολιτικός γάμος στο Δημαρχείο με τα κείμενα και τις ευχές να διαβάζονται στο... ανάγλυφο σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς «Braille».

«Πρέσβης Προσβασιμότητας» ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης

Με τον τίτλο του «Πρέσβη της Προσβασιμότητας», τιμήθηκε στις 3 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, από τον Δήμαρχο της Ισπανικής πόλης Avila, García Nieto. Είναι η πρώτη φορά που δίδεται αυτός ο τίτλος από την Άβιλα, η οποία κέρδισε το ευρωπαϊκό βραβείο Access για το 2011, που δίνεται σε πόλεις που αναλαμβάνουν υποδειγματικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον και την ενεργό υποστήριξη που παρέχουν στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Συνεχίζεται το 25ο Φεστιβάλ Μαθητικών Δραστηριοτήτων

Συνεχίζεται με επιτυχία το 25ο Φεστιβάλ Μαθητικών, Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων 2011 που διοργανώνει η Ε’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο Άλσος Ν. Ελβετίας (τέρμα λεωφορείων Χαριλάου). 

Συνέδριο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) που λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές στο Μεσολόγγι οργανώνει, στις 22 και 23 Οκτωβρίου, το 3ο συνέδριο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματοςμε θέμα "Αυτισμός: Θεραπευτικές - Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις".

Φωτογραφίες με κίνηση!


Μέχρι πρόσφατα οι φωτογραφίες με κίνηση ήταν κάτι που το είχαμε δει μόνο στο μαγικό κόσμο του Χάρυ Πότερ. Διαβάστε την ανάρτηση "Οι φωτογραφίες του μέλλοντος" στο ιστολόγιο του Νίκου Μιχαηλίδη και δείτε τα πρώτα παραδείγματα!!

Boccia Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2011

Όσοι δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε από κοντά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2011, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της διοργάνωση εδώ. Για τα αποτελέσματα, ανατρέξτε εδώ. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!

Πλανητάριο: «Η Μεγάλη Περιπέτεια»

Η παράσταση του Ευγενιδείου Πλανηταρίου με τίτλο «Η Μεγάλη Περιπέτεια» είναι η δεύτερη παράσταση μιας τριλογίας η οποία έχει σκοπό να περιγράψει τις διάφορες δραστηριότητες του Ανθρώπου στο Διάστημα κατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.