Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Οι κωφές γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν ενδοοικογενειακή βία. Πώς οι δράστες εργαλειοποιούν την αναπηρία.

Η ανησυχητική αύξηση των αναφορών για ενδοοικογενειακή βία και ανθρωποκτονίες μεταξύ συντρόφων έχει οδηγήσει σε αυξημένη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης και σε αυξημένη ευαισθητοποίηση στις κοινότητές μας.

Γνωρίζουμε ότι οι δράστες έχουν επίσης εξελιχθεί, προσαρμόζοντας τις κακοποιητικές μεθόδους τους ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Τα σημάδια ότι τα άτομα με αναπηρία μπορεί να βιώνουν ενδοοικογενειακή βία είναι ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστούν, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένων των πρόσφατων ευρημάτων της Royal Commission into Violence, Abuse, Neglect and Exploitation of People with Disability (Βασιλικής Επιτροπής για τη βία, την κακοποίηση, την παραμέληση και την εκμετάλλευση των ατόμων με αναπηρία).

Ορεστιάδα: Μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν φωλιές για νυχτερίδες με τρισδιάστατη εκτύπωση

Οι μαθητές Γεώργιος Μπουγιουκλής και Δημήτριος Γκαϊλιάκας του Εργαστηριακού Κέντρου Ορεστιάδας, με την ομάδα EKOREST-3D-DESIGNERS συμμετείχαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα “Η πόλη μας” και κατέκτησαν το πρώτο βραβείο με την οποία δημιούργησαν με τρισδιάστατη εκτύπωση φωλιές για νυχτερίδες.

«Πανδημία» μυωπίας: Την έχει ένα στα τρία παιδιά – Τα περιστατικά αναμένεται να ξεπεράσουν τα 740 εκατ. ως το 2050

Περίπου ένα στα τρία παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο έχει μυωπία, με τα περιστατικά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα παγκοσμίως να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 740 εκατομμύρια μέχρι το 2050, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο «British Journal of Opthalmology».

Maria Rolls: Κάνοντας πλάκα με την αναπηρία (της)

Τι γίνεται όταν είσαι τετραπληγική, δίνεις μια φωνητική εντολή αλλά η Siri κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Τι γίνεται όταν είσαι τετραπληγική και ο υπάλληλος της τράπεζας σου τείνει το έγγραφο να βάλεις την υπογραφή σου; Τι γίνεται όταν είσαι τετραπληγική και είσαι σπίτι μόνη, εσύ κι ένα κουνούπι; Τι γίνεται όταν είσαι τετραπληγική και έχεις θανατερό χιούμορ;

Σοκαριστικά στοιχεία: Το 55% των ανηλίκων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές είναι κάτω των 14 ετών

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους προκαλώντας ανησυχία σε γονείς εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς.

Το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο ενώ τρία σοβαρά καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Αργολίδα προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε γονείς καθηγητές αλλά και αστυνομικούς.

Έλληνας μαθητής στο Νεπάλ στην 3η διεθνή ολυμπιάδα αστρονομίας- αστροφυσικής νέων

Αντί να μετρά τα άστρα, ων ουκ έστι αριθμός, ένας μαθητής της Α΄ λυκείου του 6ου ΓΕΛ Καβάλας, τα παρατηρεί και ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην διεθνή ολυμπιάδα αστρονομίας- αστροφυσικής νέων ηλικίας κάτω των 16 ετών.

15 Υποτροφίες από το Ίδρυμα Περιθάλψεως Τυφλών

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Τυφλών εις μνήμην Γεωργίου & Μαρίας Πρινιά και Κωνσταντίνου & Πηνελόπης Μαδιά θα χορηγήσει 4 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό & 11 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό σε δημόσιες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.


Πρόσκληση ωφελουμένων στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" στο Θραψανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελουμένων στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" στο Θραψανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Γονείς ζητούν απαλλαγή από το μάθημα σεξουαλικής αγωγής για τα παιδιά τους στο Δημοτικό- Τι προβλέπουν οι κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας

Γονείς ετοίμασαν ένα έγγραφο απαλλαγής για τα παιδιά τους προκειμένου να μην παρακολουθούν το μάθημα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό, όμως σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής ‘Το Πρωινό’ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές και γονείς σβήνουν τα graffiti και ευπρεπίζουν το σχολείο τους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη οργανωμένη δράση καθαρισμού των άναρχων graffiti, που πραγματοποιείται σε έξι γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης. Εθελοντές όλων των ηλικιών σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά από νωρίς το απόγευμα βάφοντας και ευπρεπίζοντας επιφάνειες και παγκάκια που είχαν καλυφθεί από μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα.

Δήμος Βόλβης: Ενημερωτική εκστρατεία στα σχολεία για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων

Ο Δήμος Βόλβης συμμετέχει ενεργά στη σημερινή Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής, με μια ενημερωτική εκστρατεία στις σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα, μοιράζει σε όλα τα σχολεία έντυπο υλικό σχετικά με την Ορθολογική Διαχείριση των Αποβλήτων, ως μία δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα είναι αρωγός σε περαιτέρω δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών, προτρέποντας τη σχολική κοινότητα να τις οργανώσει.