Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Βιβλιοκριτική: Αρκουδάκο, Αρκουδάκο...

Η σειρά θα μπορούσε να ονομάζεται και «Ο Αρκουδάκος, ο καλύτερός μου φίλος», αφού έρχεται για να κλέψει τις καρδιές των πολύ πολύ μικρών παιδιών που κάνουν τα πρώτα δειλά βηματάκια τους στον χώρο της λογοτεχνίας. Αν και σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο απευθύνονται σε παιδιά 1-3 ετών, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και από μεγαλύτερα παιδιά (4-6) καθώς διαθέτει υπέροχη εικονογράφηση. Εντύπωση προκαλούν τα πλούσια και έντονα χρώματα, η απλοποιημένη αλλά ρεαλιστική απεικόνιση των αντικειμένων και της σύγχρονης πραγματικότητας και η απόδοσή της με τόσες λεπτομέρειες ώστε να αυξάνονται οι γνώσεις και το λεξιλόγιο των παιδιών, να αναπτύσσεται η παρατηρητικότητά τους χωρίς να υπάρχει υπερφόρτωση των αισθήσεων. 

Οι ασιάτες έφηβοι πρωταθλητές στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων

Οι έφηβοι σε πολλές χώρες της Ασίας, ήδη πρωταθλητές στα φιλολογικά μαθήματα, αποδεικνύονται επίσης οι πιο προικισμένοι στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η μυϊκή δύναμη παράγοντας προστασίας για καρδιοπάθειες και διαβήτη

Η μυϊκή δύναμη ενός εφήβου αποτελεί παράγοντα προστασίας κατά της καρδιοπάθειας και του διαβήτη αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία δείχνει τη σημασία που έχει να γυμνάζονται οι νέοι από μικροί και να φροντίζουν ιδίως για την ενδυνάμωσή τους. Το βασικό μήνυμα είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πως «όσο πιο δυνατό είναι ένα παιδί σε σχέση με το βάρος του, τόσο πιο υγιές είναι».

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους Πρόσφυγες 2014

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων διοργανώνουν τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες, έναν θεσμό που κλείνει φέτος τα 20 χρόνια ζωής. Οι συμμετοχές θα γίνουν δεκτές μέχρι τις 16 Μαΐου.

6ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Μορφολογικής Θεωρίας (MGDLT6)

Το Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων (Τμήμα Φιλολογίας, Κατεύθυνση Γλωσσολογίας) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών κατά την περίοδο 25-28 Σεπτεμβρίου 2014, το 6ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Μορφολογικής Θεωρίας (MGDLT6).

Δήμος Αθηναίων: Οδηγίες για επανεγγραφές παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς

Τις διαδικασίες και τα βήματα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επανεγγραφές παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για την περίοδο 2014-2015 εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: