Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το σύνδρομο της μαθητικής αϋπνίας

Ξέρετε πόσες ώρες κοιμούνται τα παιδιά σας και πόσες θα έπρεπε να κοιμούνται; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά παιδιά του Δημοτικού και τα περισσότερα του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν κοιμούνται αρκετά, γεγονός που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, διαταράσσοντας τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και αυξάνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας, κατάθλιψης και άλλων δεινών.

Πρόσωπα: Ματ Στούτζμαν

Ένα από τα απίστευτα και όμως αληθινά που συχνά πυκνά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι η δύναμη της ψυχής και της καρδιάς μπορεί να καλύψει την όποια αναπηρία, έκανε ο Ματ Στούτζμαν.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση και δυσλεξία

Προφορική εξέταση σπουδαστών με δυσλεξία σύμφωνα με διαδικασία που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό του κάθε ιδρύματος, αλλά εφόσον έχουν γνωμάτευση από το λύκειο. 

Κόρινθος: Δωρεάν φροντιστήρια σε όσους έχουν ανάγκη

Δωρεάν φροντιστήρια για Κορίνθιους μαθητές οργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορινθίων, σε συνεργασία με καθηγητές και φροντιστήρια της πόλης. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά τη σχολική χρονιά 2011-2012.

Προσλήψεις αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικής αγωγής

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την πρόσληψη 142 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ κλάδων ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.01, ΠΕ19, ΤΕ01.02,ΤΕ01.19,ΤΕ01.20 και ΤΕ01.37 για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012.

Ανακοίνωση Διαμαντοπούλου σε αυστηρό ύφος, για την άρνηση των πρυτάνεων να υπογράψουν την Διαπιστωτική Πράξη

Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος εξέδωσε απόψε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για την άρνηση των πρυτάνεων να υπογράψουν την Διαπιστωτική Πράξη, κάνοντας λόγο για πράξεις που δεν συνάδουν με την νομιμότητα.

GPS για εντοπισμό παιδιών σε εκδρομές

Eνας παιδικός σταθμός στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στη χρήση συσκευών GPS ώστε να εντοπίζονται διαρκώς τα νήπια και τα παιδιά στην διάρκεια εκδρομών.

Φοίτηση μαθητών σε τμήμα ένταξης χωρίς γνωμάτευση με αίτηση του γονέα.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακά Προβλήματα έχει αναρτήσει την απόφαση σύμφωνα με την οποία, οι μαθητές μπορούν να φοιτούν σε τμήματα ένταξης και χωρίς γνωμάτευση, απλά με αίτηση του γονέα. 

Συμμαχία κατά του trafficking

«Γέφυρα» μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας επιχειρούν να χτίσουν φορείς των δύο χωρών προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τρόπος για την προστασία των εκατοντάδων παιδιών που πέφτουν καθημερινά θύματα trafficking στη χώρα μας.

Όταν το παιδί αλλάζει σχολείο

Η κόρη μας είναι 7 ετών. Λόγω οικονομικών προβλημάτων θα αλλάξει φέτος σχολείο και θα πάει σε δημόσιο. Θα είναι δύσκολη η προσαρμογή της;

Η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος αποτελεί ένα εν δυνάμει στρεσογόνο γεγονός, ιδιαίτερα για τα παιδιά του δημοτικού, τα οποία θεωρούνται πιο ευάλωτα στις αλλαγές της καθημερινότητας. Τη μετάβαση αυτή το παιδί θα τη βιώσει σαν έναν σημαντικό αποχωρισμό, μια συμβολική απώλεια μιας μέχρι τώρα σταθερότητας που σε κάθε περίπτωση θα τη νοηματοδοτήσει με τον δικό του υποκειμενικό τρόπο. 

«Βραδιά Ερευνητή» 2011

Το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στην έρευνα και τους ανθρώπους. Η «Βραδιά Ερευνητή» γιορτάζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (19.00 - 22.00).

Greece Race For The Cure 2011- Ομάδα Θεσσαλονίκης

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Aλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου και Περίπατο Greece Race for the Cure®, στις 2 Οκτωβρίου 2011, στις 11.00π.μ., στο Ζάππειο, ενάντια στον καρκίνο του μαστού. 

Τρέχω για την ΕΛΕΠΑΠ στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, ΕΛΕΠΑΠ, www.elepap.gr, σας καλεί να συμμετέχετε ενεργά στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στηρίζοντας τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών με αναπηρία, των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.