Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να διδάξουμε στα παιδιά μας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Υπάρχει μια περίοδος του έτους, η οποία έχει ξεχωριστή σημασία για όλους μας, αλλά ακόμη περισσότερο για τα μικρά παιδιά. Η περίοδος των Χριστουγέννων κρύβει μια μαγεία με πολλά φανερά, αλλά και κρυφά νοήματα, στα οποία οι ενήλικες συχνά δεν δίνουν μεγάλη σημασία, ενώ τα παιδιά, αντίθετα, μέσα από αυτά απορροφούν πληροφορίες, χωρίς καν να τις αναγνωρίζουν. Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος να «αναζητήσουμε» τα συναισθήματά μας, μεταλαμπαδεύοντάς τα στα παιδιά μας. Μια ευκαιρία για εμάς, ένα σπουδαίο δώρο για τα παιδιά…

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικο παιδικό πρόγραμμα

Με ένα πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο στα παιδιά αποχαιρετά τη χρονιά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας για τους μικρούς σινεφίλ τέσσερις αριστουργηματικές μεγάλου μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων από τη Δανία.
Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).

Προβολή: Το κωφό σας παιδί- Μύθοι και πραγματικότητες

Έρευνα/Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Συκαλλίδης

Μελέτη: Grandparents raising grandchildren

'Εχει υπολογιστεί ότι αυτήν την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 2,7 εκατομμύρια παππούδες και γιαγιάδες φροντίζουν 5,4 εκατομμύρια εγγόνια, με 883.386 από αυτούς να μην έχουν καμία βοήθεια από τους βιολογικούς γονείς των παιδιών. Η μελέτη "Grandparents raising grandchildren: support and resource- related issues" του John Andrew Jobe διερευνά τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν τα άτομα αυτά, καθώς και τις ελλείψεις βοηθητικών υποδομών.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Κατεβάστε το δέντρο, γυαλίστε τις μπάλες, ξετυλίξτε τις κορδέλες, τσεκάρετε τα φωτάκια, ξεσκονίστε τα τρίγωνα, αγοράστε γαλοπούλα και υλικά για πολλά γλυκά, χαρτί περιτυλίγματος και κάρτες, και ελάτε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) να γιορτάσουμε μαζί τα πιο μαγικά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Εκπαιδευτικός διαγωνισμός με θέμα την εξερεύνηση του Διαστήματος

Μαθητές από 14 έως 18 ετών καλούνται να υποβάλουν τις εργασίες τους σε θέματα αστρονομίας και διαστημικής, διεκδικώντας το βραβείο του πανευρωπαϊκού εκπαιδευτικού διαγωνισμού Odysseus. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών σε δραστηριότητες που αφορούν την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Ο μπαμπάς μου, ο ήρωάς μου

Για τα παιδιά, ο μπαμπάς αποτελεί το πρότυπο του ήρωα, έχει δόξα και ακτινοβολία. Έχει, όμως, και μια ανθρώπινη υπόσταση, που οφείλουμε να τους τη θυμίζουμε…

«Ετος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύχτηκε το 2013

 
Στον Κ. Π. Καβάφη θα είναι αφιερωμένο το έτος 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή (1863 - 1933), όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Προβολή: Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην ΕΝΓ


42ος διεθνής διαγωνισμός έκθεσης των ΕΛΤΑ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ο 42ος Διεθνής Διαγωνισμός Έκθεσης των ΕΛΤΑ - 2013, ο οποίος διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Universal Post Union -U.P.U.- Π.Τ.Ε.) και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας μέχρι 15 ετών.

Γιορτές, έθιμα και κάλαντα 3.000 ετών

Στολισμένο δένδρο, κάλαντα και ανταλλαγές δώρων. Ποιος είπε ότι είναι έθιμα που έρχονται από μακριά; Μια βόλτα ώς το Μουσείο Ακρόπολης είναι αρκετή για να αποδείξει στους επισκέπτες του ότι και οι αρχαίοι Αθηναίοι στόλιζαν ένα κλαδί ελιάς, την Ειρεσιώνη, την οποία τα παιδιά περιέφεραν στα σπίτια τραγουδώντας ευχές για τους οικοδεσπότες.