Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

6 τρόποι για να βοηθήσετε τις μαθήτριες και τους μαθητές σας με Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή / Oppositional Defiant Disorder - ODD

Τα περισσότερα παιδιά, κατά καιρούς, λογομαχούν και δοκιμάζουν τα όρια. Ωστόσο, κάποια παιδιά είναι προκλητικά και εχθρικά σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει την καθημερινή τους ζωής – μια συμπεριφορά που κάποιες φορές διαγιγνώσκεται ως Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή (ΟDD).

Οι μαθητές με ODD διαταράσσουν τη ζωή τους και συχνά και τις ζωές όλων των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά τους. Συμπεριφέρονται με προκλητικό τρόπο, δείχνοντας περιφρόνηση και φτάνοντας τους άλλους ανθρώπους γύρω τους στα όριά τους. Τα προβλήματα συμπεριφοράς τους είναι πιο έντονα από αυτά των συνομηλίκων τους και συμβαίνουν πολύ πιο συχνά.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Το 15,2% των παιδιών στην Ελλάδα εμφανίζουν άγχος και νευρικότητα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες της Ευρώπης αντιμετώπισαν τις προκλήσεις που επέφερε ο κοροναϊός στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία των νέων, αναλύει μία νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Το 38,9% των νέων 17-24 και το 25% των νέων 25-39 δηλώνουν ότι η κακή ψυχική υγεία είναι το πρόβλημα που τους ανησυχεί περισσότερο.

Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε μητρικό γάλα - Έρευνα

Μικροπλαστικά ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά σε μητρικό γάλα, σύμφωνα με ιταλική έρευνα, με τους επιστήμονες να εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των μωρών, καθώς τα βρέφη είναι εξαιρετικά ευπαθή στους χημικούς ρύπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, απαιτείται επειγόντως περαιτέρω έρευνα για το ζήτημα, αν και όπως τονίζουν, ο θηλασμός ακόμη και με την παρουσία μικροπλαστικών, παραμένει μακράν ο καλύτερος τρόπος για να τραφεί ένα μωρό.

Ειδική γονική άδεια και για τους γονείς παιδιών με σπάνιες παθήσεις: ανακοίνωση ΕΟΣ- ΣΠΑΝΟΠΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.), με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και με το συντονισμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), σε συνέχεια διεκδικήσεων και αγώνων, τόσο στο γονεϊκό κίνημα, όσο και στο πεδίο των Σπανίων Νοσημάτων - Παθήσεων, αναφέρει ότι επιτεύχθηκε η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και για άλλες περιπτώσεις κατηγοριών αναπηρίας/χρόνιων παθήσεων από τις οποίες πάσχουν παιδιά, όπου μεταξύ αυτών είναι και τα Σπάνια Νοσήματα - Παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, προκειμένου να χορηγείται στους γονείς τους ειδική γονική άδεια.

Πηγή: Ε.Σ.ΑμεΑ

Κόστος αμαξιδίου 2.500 €, αλλά ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί 1.080 €…

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν χρόνια πάσχοντες, όπως καρκινοπαθείς και άτομα με αναπηρία, όταν θελήσουν να αντικαταστήσουν π.χ. ένα αμαξίδιο ή ένα πρόσθετο στήθους σε μαστεκτομή. Οι τιμές όλων των εν λόγω ιατρικών υλικών και μηχανημάτων έχουν πάρει την ανιούσα τους τελευταίους μήνες, όπως εξάλλου και όλα τα είδη κατανάλωσης.

Φοιτητικές εστίες τριών ταχυτήτων

Φοιτητικές εστίες «αιώνιες». Φοιτητικές εστίες που έγιναν εστίες παρανομίας. Αλλά και εστίες σύγχρονες που δείχνουν το μοντέλο που πρέπει να υιοθετηθεί για την κατασκευή των νέων κτιρίων με ΣΔΙΤ. Δεν υπάρχει μία μόνο λέξη που μπορεί να αποδώσει την κατάσταση με τα κτίρια των φοιτητικών εστιών στην Ελλάδα. Το βέβαιο είναι ότι καταλύτης των αλλαγών που εξετάζονται τώρα από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα ΑΕΙ –όπως, μεταξύ άλλων, αυστηρή τήρηση των ορίων παραμονής και ίσως μικρό ενοίκιο–, αποτέλεσε η αποκάλυψη ότι μία εστία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου ήταν ορμητήριο ληστών και διακινητών ναρκωτικών.

Σπάζοντας τα ταμπού της αναπηρίας με χιούμορ και αυτοσαρκασμό

O Γρηγόρης Χρυσικός και ο Σπύρος Νταντανίδης, οι δημιουργοί του λογαριασμού «Η αναπηρία είναι κουλ» με τα έξυπνα, χιουμοριστικά memes, μιλούν στη LiFO για την καθημερινότητά τους, την προσβασιμότητα, τη συμπερίληψη και το coolness τους.

Το Ice Bucket Challenge βοήθησε και μάλιστα πολύ: Μελέτη φαρμάκου χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη viral καμπάνια

Μια νέα θεραπεία για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση, ή ALS, εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα εύσημα πάνε εν μέρει στο Ice Bucket Challenge.

Ο FDA ανακοίνωσε την έγκριση του Relyvrio, που αναπτύχθηκε από την Amylyx Pharmaceuticals, την περασμένη Πέμπτη. Το φάρμακο χορηγείται από το στόμα και μπορεί να λειτουργήσει είτε ως αυτόνομη αγωγή, είτε ως συμπληρωματική, και φαίνεται ότι επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Υπάλληλος με σύνδρoμο Down προσελήφθη ξανά στα Wendy's - Viral post οδήγησε στην επαναπρόσληψή του

Ένας άνδρας με σύνδρομο Down, ο οποίος απολύθηκε από τη δουλειά του μετά 20 χρόνια, επανήλθε στη θέση του, μετά από μια ανάρτηση στο Facebook που έγινε viral.

Ο Dennis Peek, 51 ετών, εργαζόταν σε ένα εστιατόριο Wendy's στο Stanley, για πάνω από δύο δεκαετίες, όταν απολύθηκε επειδή «δεν ήταν σε θέση να κάνει τη δουλειά του όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος», υποστήριξε η αδελφή του Peek σε ανάρτησή της στο Facebook.

Εξοργισμένη, η αδελφή του Cona Young Turner περιέγραψε λεπτομερώς τη δοκιμασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι ήταν «συντετριμμένη» όταν απολύθηκε.

Θεσσαλονίκη: Κέντρο αναφοράς long covid σε παιδιά στο Ιπποκράτειο

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι το κύριο κέντρο νοσηλείας παιδιών με κορωνοϊό για την Θεσσαλονίκη και ευρύτερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Από την έναρξη της πανδημίας έχει νοσηλεύσει συνολικά 726 νεογνά, βρέφη και παιδιά με COVID-19, τα περισσότερα εκ των οποίων μέσα στο 2022. Κάποια από αυτά, που νοσηλεύτηκαν σε βαριά κατάσταση, επανελέγχθηκαν μετά το εξιτήριο από τους γιατρούς και σε κανένα δεν βρέθηκαν συμπτώματα συμβατά με Long COVID.

Νοσηλεία στο σπίτι για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις

Κοντά στη δημιουργία συστήματος νοσοκομειακής φροντίδας στο σπίτι από γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ σε ασθενείς με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας και τα οποία τους αναγκάζουν να απευθύνονται συχνά στο νοσοκομείο, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας. Η αρχή αναμένεται να γίνει εντός του επόμενου διμήνου από το νοσοκομείο Αγιος Σάββας με το πρόγραμμα «Οίκοθεν» για κατ’ οίκον χορήγηση νεοπλασματικών θεραπειών ογκολογικών ασθενών. Θα ακολουθήσει η δημιουργία οκτώ επιπλέον κέντρων αναφοράς σε ισάριθμα νοσοκομεία ανά τη χώρα για τη νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι, που δεν θα περιορίζεται σε ασθενείς με καρκίνο αλλά θα αφορά και παιδιατρικά περιστατικά καθώς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις.