Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών με αυτισμό και επικοινωνία

Τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού συνήθως δεν οφείλονται στις δυσκολίες που έχουν στον προφορικό λόγο και γενικότερα στην επικοινωνία. Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Development and Physical Disabilities, μόλις το 3% των ξεσπασμάτων θυμού μπορεί να αποδοθεί σε γλωσσικές δυσκολίες. “Πρόκειται για αρκετά διαδεδομένη αντίληψη μεταξύ των εκπαιδευτικών και των ειδικών ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν περισσότερα ξεσπάσματα θυμού επειδή δεν μπορούν να γνωστοποιήσουν/ να επικοινωνήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους στους φροντιστές και τους ενήλικες”, αναφέρει η Cheryl D. Tierney του Penn State Children’s Hospital, που συμμετείχε στην έρευνα.

Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις για θέσεις διευθυντών στα σχολεία

Στις 10.665 ανέρχεται ο αριθμός των αιτήσεων των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων διευθυντών σχολείων, σε σύνολο 7.062 σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι φοιτητές που λένε στους οδηγούς «ParkAllou!»

Με σύνθημα «η πρόσβαση δεν είναι προνόμιο» η ομάδα «ParkAllou» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε την πρώτη θέση στον φοιτητικό διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece). 

Τα παιδιά που δεν πίνουν αγελαδινό γάλα έχουν μικρότερο ύψος

Τα παιδιά που δεν πίνουν αγελαδινό γάλα, αλλά φυτικής προέλευσης (καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας κ.α.), είναι πιο κοντά στο ύψος από ό,τι τα παιδιά που πίνουν το παραδοσιακό γαλακτοκομικό γάλα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

11χρονη με εγκεφαλική παράλυση πραγματοποίησε το όνειρό της να επισκεφθεί το Σινικό Τείχος

Μια 11χρονη Αυστραλή που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της να επισκεφθεί το Σινικό Τείχος, συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εθελοντές. 

Αφού κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή της Αυστραλίας, το όρος Κοσιούσκο, το 2015, η επόμενη πρόκληση για την Τέιλορ Γουόκερ-Λίαρ ήταν να περπατήσει στο Σινικό Τείχος. Εντυπωσιασμένος από την θέλησή της, ένας κινέζος επιχειρηματίας κάλυψε τα έξοδα για να ταξιδέψει η οικογένεια της 11χρονης στο Πεκίνο. 

Μειώθηκε ο χρόνος παραμονής βρεφών για κοινωνικούς λόγους στα νοσοκομεία

Είκοσι έως 30 ημέρες, κατά μέσο όρο, παραμένουν για κοινωνικούς λόγους, πλέον τα βρέφη, στα δημόσια νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Μέχρι πρότινος ο χρόνος παραμονής άγγιζε και τους εννέα μήνες.

Ανησυχητικός ο επιπολασμός της υπέρτασης στα παιδιά στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των περιστατικών υπέρτασης στα Ελληνόπουλα, έκρουσε η κ. Καλλιόπη Καρατζή από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Σχολή Επιστημών Υγείας και Παιδαγωγικής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τους συνεργάτες της στο επιστημονικό έντυπο της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Όπως αναφέρει η κ. Καρατζή, η επικράτηση της υπέρτασης σε παιδιά και εφήβους της Ελλάδας είναι ανησυχητική.

Ένα αυγό τη μέρα αυξάνει σημαντικά την ανάπτυξη των μικρών παιδιών, σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα μικρά παιδιά που τρώνε ένα αυγό κάθε μέρα, αναπτύσσονται περισσότερο σε σχέση με όσα δεν τρώνε καθόλου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που κατέληξε στη διαπίστωση ότι τα οφέλη των αυγών είναι ακόμη μεγαλύτερα από ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες.