Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Έκδοση του Minecraft για σχολεία κυκλοφορεί η Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Minecraft, το Minecraft: Education Edition, το οποίο προορίζεται για χρήση σε σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το όραμα της Microsoft είναι να μπορούν τα παιδιά να επισκέπτονται, μέσα στο παιχνίδι, αληθινά ιστορικά μνημεία όπως, λόγου χάρη, τις Πυραμίδες της Γκίζας, την Πομπηία και αρχαίους ελληνικούς ναούς.

Τον Φεβρουάριο η δήλωση μαθημάτων για τις Πανελλαδικές

Χωρίς διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους περυσινούς 18χρονους, οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων έχουν επιλέξει κατεύθυνση σπουδών για τα ΑΕΙ. Βέβαια, η αποσαφήνιση των επιλογών τους από τα συνολικά 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ και το τεστ για την ελκυστικότητα των επιστημονικών πεδίων στο πλαίσιο του νέου συστήματος πανελλαδικών εξετάσεων –θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος– θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι μαθητές θα δηλώσουν τα μαθήματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν.

Πώς τα παιδιά μάς γερνάνε

Λένε πως τα παιδιά είναι ευτυχία. Ίσως. Τα παιδιά όμως φαίνεται και να μας γερνάνε. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yale στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν τις περιπτώσεις εκατό υγιών γυναικών από πέντε διαφορετικά χωριά της Πολωνίας.
Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν πως η απόκτηση παιδιών επηρέαζε τη διαδικασία της γήρανσης επάνω τους.

«Οι μπαταρίες λιθίου είναι προϊόν παιδικής εργασίας σε ορυχεία του Κονγκό»

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Αμνηστία» κατηγόρησε την Apple, την Samsung και την Sony ότι, μεταξύ άλλων, παρέλειψαν να κάνουν τους βασικούς ελέγχους που εξασφαλίζουν ότι τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα τους δεν εξορύσσονται από παιδιά.

Eξακολουθεί να συγκλονίζει την Ισπανία η αυτοκτονία 11χρονου που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο

Eξακολουθεί να συγκλονίζει την Ισπανία η υπόθεση της αυτοκτονίας ενός 11χρονου, ο οποίος έπεσε τον Οκτώβριο από το παράθυρο του διαμερίσματος της οικογένειας του στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα από το οποίο φαινόταν ότι είχε πέσει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο. 

Ο συμβατικός γάμος δεν είναι απαραίτητα καλός για τα παιδιά

Τα ζευγάρια που μένουν παντρεμένα «για το καλό των παιδιών» δεν κάνουν απαραιτήτως το καλύτερο δυνατό για την ψυχική υγεία των παιδιών, υποστηρίζουν σουηδοί ερευνητές. 

Οι ερευνητές από το Κέντρο Μελετών Ισότητας στην Υγεία του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούσαν χρόνο με τους διαζευγμένους γονείς τους δεν κινδύνευαν να εκδηλώσουν ψυχικά προβλήματα συγκριτικά με εκείνων των οποίων οι γονείς δεν είχαν χωρίσει. 

Ποια παιδια πετυχαίνουν πιο εύκολα τους στόχους τους.

Τα παιδιά που περνάνε περισσότερο χρόνο σε μη δομημένες δραστηριότητες- όπως π.χ παίζοντας έξω από το σπίτι, διαβάζοντας βιβλία, πηγαίνοντας περιπάτους- είναι πιο ικανά να θέσουν τους προσωπικούς τους στόχους και να αναλάβουν δράση προκειμένου να επιτύχουν αυτούς τους στόχους χωρίς ώθηση από του γονείς τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπόλντερ στο Κολοράντο.

Τα παιδιά που τρώνε τις σοκολάτες – Τα παιδιά που φτιάχνουν τις σοκολάτες

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τις σοκολάτες. Κάποια παιδιά, όμως, τις απεχθάνονται. Ένα από αυτά είναι και ο Ντρίσα…

Ο Ντρίσα φέρει ακόμη τα σημάδια της περιόδου που πέρασε, δουλεύοντας σε κάποια φυτεία κακάο της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν θέλει να κάνει φιλανθρωπίες. Θέλει να δίνει λύσεις

Φτάνοντας έξω από το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο, τίποτα δεν φανερώνει πως η πολυκατοικία που βρίσκεται μπροστά μου στεγάζει τη δράση μιας ΜΚΟ. Είναι, απλά, μια σύγχρονη πολυκατοικία με κήπο και πιλοτή που δεν ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο.

Τα μύρτιλλα, βοηθούν στη συγκέντρωση τα παιδιά

Τα μύρτιλλα μπορούν να βοηθήσουν την μνήμη και την συγκέντρωση στα παιδιά, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition.

Η έρευνα διεξήχθη κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2012, και συμπεριέλαβε στο σύνολο 21 παιδιά τάξης δημοτικού και ηλικίας 7-10.

Έζησα στην κόλαση του παιδομαζώματος του ISIS

Αποκόπηκε από την οικογένεια του σε μικρή ηλικία. 

Έκπαιδεύτηκε ως πολεμιστής. 'Εμαθε να μισεί όποιον δε συμφωνεί με την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους. Τελικά ξαναβρήκε την οικογένεια του. 

O Νασίρ (Nasir) είναι από τους τυχερούς. Κατάφερε να δραπετεύσει από τα χέρια του ISIS, όπου και είχε εκπαιδευτεί ως καμικάζι. Είναι μόλις 12 χρονών.

Τι είναι το σύνδρομο PFAPA στα παιδιά

Το όνομα PFAPA προέρχεται από τα αρχικά Periodic Fever, Aphthous stomatitis, Pharyngitis, Adenitis ενώ είναι γνωστό και ως σύνδρομο Marshall.

Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών (συνήθως 2-4 ετών) χωρίς όμως να είναι γνωστή η αιτία που το προκαλεί.