Μια τάξη φιλική για τα παιδιά με δυσλεξία ξεκινάει πάντα από ένα δάσκαλο φιλικό προς τα παιδιά με δυσλεξία. Το πρώτο βήμα προκειμένου να μετατρέψετε τη σχολική σας αίθουσα σε ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον που θα καλωσορίζει τους μαθητές με δυσλεξία είναι να μάθετε για αυτήν. Πρέπει να κατανοήσετε πώς η δυσλεξία επηρεάζει την ικανότητα του παιδιού να μαθαίνει και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Δυστυχώς, η δυσλεξία είναι ακόμα και στην εποχή μας παρεξηγημένη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δυσλεξία είναι όταν τα παιδιά αντιστρέφουν τα γράμματα. Ενώ το γεγονός αυτό μπορεί να είναι σημάδι δυσλεξίας σε μικρά παιδιά, δεν αποτελεί και τη μοναδική ιδιαιτερότητα αυτής της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τη δυσλεξία, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορείτε να βοηθήσετε τους μαθητές σας.
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
4 λόγοι που η (λίγη) βρομιά κάνει καλό στα παιδιά!
Οι ειδικοί μας λένε συχνά πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά, από μικρή ηλικία, να έρχονται σε επαφή και με "βρομιές" (π.χ. χώματα και λάσπες), αρκεί σε αυτές να μην υπάρχουν περιττώματα ζώων ή αιχμηρά αντικείμενα. 4 επιστημονικές έρευνες, έρχονται να επιβεβαιώσουν το γιατί!
Η μουσική βελτιώνει την ακοή και το IQ!
Σύμφωνα με έρευνες, όταν ένα παιδί μαθαίνει από νωρίς ένα μουσικό όργανο, εκπαιδεύει τον εγκέφαλο του να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στους ήχους, σε μεταγενέστερη ηλικία. Το πιάνο, το βιολί, το ακορντεόν, η κιθάρα συμβάλλουν εξίσου στη βελτίωση της ακοής.
Ψάχνοντας την Αλίκη... ένα παιδί με Σύνδρομο Down
Μία από τις φωτογραφίες της Sian από τη σειρά "Lookinhg For Alice" |
H ψυχοθεραπεύτρια-φωτογράφος, Sian Davey, προσπάθησε μέσα από φωτογραφίες να μιλήσει για τη ζωή της κόρης της που πάσχει από το Σύνδρομο Down και κέρδισε το LensCulture Emerging Talent Awards 2014.
Την στιγμή που υπάρχουν αρκετοί γονείς που έχουν αποφασίσει να «κρύβουν» τα παιδιά τους που πάσχουν από Σύνδρομο Down, κάποιοι άλλοι έχουν την τόλμη να δημοσιοποιήσουν (με διάφορους τρόπους) τη διαφορετικότητά τους για να αποδείξουν ότι και αυτά είναι άνθρωποι. Οι γονείς που ζουν την κατάσταση από κοντά, ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, γιατί στον καθημερινότητά μας δεν υπάρχουν πολλές εικόνες με ανθρώπους που έχουν Σύνδρομο Down, ο κόσμος δεν τους έχει συνηθίσει και η άγνοια για τη νόσο ολοένα και μεγαλώνει.
H άγνωστη καθημερινή μάχη των ασθενών με ΑLS
Ηταν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν η 56χρονη Ευτυχία Ποποδάκη έσβηνε στο σπίτι της στα Χανιά, μετά τη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ που νέκρωσε τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή. Τα σχετικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο απλώς για την «τετραπληγική από την Κρήτη», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για την ειδική ασθένεια από την οποία έπασχε. Κι όμως, η άτυχη γυναίκα υπέφερε από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS), τη νόσο που λίγες εβδομάδες αργότερα θα έκανε τη μισή Ελλάδα να μπουγελώνεται με κουβάδες παγωμένου νερού.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)