Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

8ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Τρέξτε με την ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ και βοηθήστε και εσείς στο έργο της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών

Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών: 9 - 10 Μαρτίου 2013, Πύργος Παιδαγωγικής

Διαγωνισμός Τέχνης με θέμα «Δημιουργώ εκ του μηδενός»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προκηρύσσουν Διαγωνισμό Τέχνης με θέμα «Δημιουργώ εκ του μηδενός», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Πρωτοποριακή εφαρμογή μαθητών για αποδοτική διαχείριση των φαρμάκων!



Διαβάσαμε στο Ars Longa Vita Brevis

Από την ομάδα του Human Grid
Μια πρωτοποριακή εφαρμογή δημιούργησε ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, με κίνητρο την κοινωνική αλληλεγγύη και εφόδια την καινοτόμο σκέψη, τη συλλογικότητα και τον ενθουσιασμό που διαθέτουν απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους.

Εξερευνώντας το ανθρώπινο σώμα

Ξέρεις…
…πόσα δόντια έχεις;
…πως λειτουργεί ο εγκέφαλος;
…πόσες φορές χτυπά η καρδιά μας το λεπτό;
…τι γίνεται η τροφή που τρώμε;
…γιατί η καρδιά και οι πνεύμονες είναι σημαντικά όργανα;
Οι σελίδες αυτού του ιστοχώρου θα σε βοηθήσουν να βρεις το μυστικό του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπινου σώματος και πως αυτό λειτουργεί!

Τι να προσέχω όταν αγοράζω ηλεκτρονικά βιβλία

"Στο τυπωμένο βιβλίο τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Χρειάζεται μόνο να διαλέξουμε ποιο βιβλίο να αγοράσουμε και να βρούμε τη χαμηλότερη τιμή. Στην πράξη, ακόμα και το ζήτημα της καλύτερης τιμής δεν τίθεται για τα τυπωμένα βιβλία στα ελληνικά αφού με την ενιαία τιμή του βιβλίου τα περισσότερα βιβλία σε κυκλοφορία έχουν ως όριο έκπτωσης το 10% (την οποία θα πάρετε σε κάθε καλό βιβλιοπωλείο) και οι μεγαλύτερες εκπτώσεις ή οι προσφορές αφορούν τα παλαιότερα βιβλία αρκεί να μην έχουν ανατυπωθεί. Στον αγγλόφωνο χώρο δεν υπάρχει ενιαία τιμή και τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Υλικό για την Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

Υλικό για το πρόγραμμα Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού έργου και της Σχολικής Μονάδας

Προβολή: "Δεν βλέπω, Δεν ακούω, Δεν μιλάω" (ΕΝΓ)


Θεατρικό σκετς από ομάδα Kωφών στην εκδήλωση της Κοπής Πίτας του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας "Κρατύλος".
Πηγή: Youtube

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο διεξάγεται το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από 10 σωματεία.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών

Με κέφι και φαντασία θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου 2013 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού. Σε όλες τις παιδικές γωνιές των βιβλιοθηκών μας εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην ποιητική τέχνη. Παιχνιδόλεξα, «ληρολογήματα», παζλ ποιημάτων αλλά και θεατρικό παιχνίδι θα οδηγήσουν τα παιδιά στην κατανόηση των ποιημάτων αλλά και στη δημιουργία δικών τους, με σκοπό αυτός ο τεράστιος πανέμορφος κόσμος της ποίησης να γίνει οικείος και προσφιλής.

Εκδήλωση: "Όταν η μουσική συναντά την ποίηση"

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) ο ΙΑΝΟΣ προσκάλεσε μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης να απαγγείλουν το αγαπημένο τους ποίημα, σε μια εκδήλωση με θέμα "Όταν η μουσική συναντά την ποίηση" (ώρα έναρξης 19.00).

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Ελληνικό τένις με αμαξίδιο!!!

Η Εθνική Ελληνική ομάδα σε αγώνες της προημιτελικής φάσης που πραγματοποιήθηκαν από 1-5 Μαρτίου στην Αντάλια της Τουρκίας, προκρίθηκε απ ευθείας στα τελικά τουBNP Paribas World Team Cup 2013, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση νικώντας στον τελικό το Ισραήλ 2-1. Η τελική φάση του BNP Paribas World Team Cup 2013 θα διεξαχθεί στην ίδια τοποθεσία.

Η μείωση της ακοής ανοίγει το δρόμο στην άνοια

Τα προβλήματα ακοής μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας, διότι επιταχύνουν την εκφύλιση της σκέψης και της μνήμης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε προσφάτως στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine».