Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τα μωρά σε μάρσιπο που κοιτούν προς τον κόσμο υποφέρουν

Στον χώρο της χαίρει παγκόσμιας καταξίωσης και αναγνώρισης και τα όσα λέει γίνονται κανόνας για πολλούς γονείς.

Για μία ακόμα φορά, η Αυστραλή ειδικός του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Σύδνεϋ στην υγεία και το μεγάλωμα των παιδιών, Κάθριν Φάουλερ έρχεται να ταράξει τα νερά με τις θέσεις της.

Τα παιδιά με γενετικά ελλείμματα κινδυνεύουν να εκδηλώσουν και εγκεφαλικούς όγκους

Τα παιδιά που γεννιούνται με γενετικά ελλείμματα ή από μητέρες που έχουν ιστορικό πολλαπλών θνησιγενειών, ενδεχομένως να διατρέχουν υψηλότερο του αναμενόμενου κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Τα παιδιά χάκερ στο συνέδριο των χάκερ

«Χακερίτσα» ετών δέκα και μάλιστα βραβευμένη! Ο λόγος για τη CyFi, μια μικρή από τις ΗΠΑ, η οποία σε ηλικία που θα έπρεπε να παίζει με τις κούκλες της, έχει ήδη ανακαλύψει ένα άγνωστο μέχρι πριν από λίγο καιρό κενό ασφαλείας στα iPhones και τα Androids. Η μικρή από την Καλιφόρνια είναι ένα από τα πολλά «κλωσοπουλάκια» του hacking που συμμετείχαν στο «παιδικό εργαστήρι» του Defcon, του μεγάλου συνεδρίου των χάκερ, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας.

Με αγάπη και χρέος στη ζωή (Μνημονεύοντας τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο)


«Πρόθεσή μου, πάθος της ψυχής μου θα έλεγα, ήταν να ξυπνήσω στον συνάνθρωπο την αγάπη του προς το αγαθό της ζωής και το χρέος του προς αυτή, να προξενήσω ένα χαμόγελο».

Σ' αυτή τη φράση - κλειδί περιέχεται, θα 'λεγα, το «πιστεύω» τού ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, σε συνέντευξη που του είχα πάρει για την παρούσα εφημερίδα στις 27 Ιανουαρίου 1979.

Διαδικτυακές διαφημίσεις: Σπρώχνουν τα παιδιά στο ποτό

Εταιρείες αλκοολούχων ποτών κατηγορούνται ότι στοχεύουν σε παιδιά για την προώθηση των προϊόντων τους μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Η βρετανική μη κερδοσκοπική οργάνωση Alcohol Concern προειδοποιεί ότι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών κατακλύζουν τις σελίδες αυτές που είναι τόσο δημοφιλείς σε νέους αλλά και σε παιδιά ηλικίας 8 με 17 ετών.