Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Access City Award 2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 22.05.2012 το διαγωνισμό για το τρίτο «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης», το ευρωπαϊκό βραβείο για τις προσβάσιμες πόλεις (Access City Award). Αυτό το ετήσιο βραβείο αναγνωρίζει και τιμά τις πόλεις που καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα προσβάσιμο για όλους περιβάλλον, ιδίως δε για τα άτομα με αναπηρία.

Πρόσκληση για την εκπόνηση μελετών για το 2013 από το ίδρυμα Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με ανακοίνωση του απευθύνει δημόσια πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων για το έτος 2013, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Επιστημονικές Μελέτες».

Πλεκτά μωροσανδαλάκια

Στο I'm Topsy Turvy είδαμε τα μωροσανδαλάκια της φωτογραφίας και σκεφτήκαμε να τα μοιραστούμε με εσάς που πιάνουν τα χέρια σας. Αναλυτικές οδηγίες στα αγγλικά (με φωτογραφίες) θα βρείτε εδώ. Καλό πλέξιμο!

σημείωση: η φωτογραφία προέρχεται επίσης από το I'm Topsy Turvy.

Πρόγραμμα Διαπολιτισμική Μεσολάβηση

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν τρείς (3) διαπολιτισμικοί μεσολαβητές έως 30 Ιουνίου 2012, σε υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, μέσω του προγράμματος "Διαπολιτισμική Μεσολάβηση" για την υποστήριξη της πρόσβασης στη στέγαση και τις κοινωνικές υπηρεσίες (Κωδικός και Τίτλος Δράσης: 1.5./10) που υλοποιεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δεν θα έβαζα ποτέ δικό μου κείμενο στις εξετάσεις»

«Αν επέλεγα εγώ θέματα για τις εξετάσεις δεν θα έβαζα ποτέ κείμενο της Αρβελέρ»... Αυτό λέει στο «Βήμα» η ίδια η ακαδημαϊκός κυρία Ελένη Αρβελέρ σχολιάζοντας την επιλογή κειμένου της για την αρχαία τέχνη στα ερωτήματα τα Έκθεσης, την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρακτική άσκηση ερευνητών και βοηθών από το ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας Jean Monnet

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet με ανακοίνωση του προκηρύσσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης, τις παρακάτω θέσεις Πρακτικής Άσκησης διάρκειας 3 μηνών (Ιούνιος- Σεπτέμβριος 2012). Οι Ερευνητές και Βοηθοί Ερευνητές που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης συμμετέχουν ο καθένας/καθεμία ανάλογα με την περιγραφή καθηκόντων του/της, στα ερευνητικά ή/και εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου, στην προετοιμασία των σχετικών εκδηλώσεων και εκδόσεων και γενικότερα στην καθημερινή υποστήριξη ενός Κέντρου Αριστείας.

Εκδήλωση: "Νοητική Καθυστέρηση"

Το Τμήμα Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος οργανώνει εκδήλωση με γενικό τίτλο: "Νοητική Καθυστέρηση", ώρα 17.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα).

6ο Μαθηματικό Πανηγύρι