Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας παίζουμε το Memory ήχων «Μελισσούλες έκπληξη».

Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας σήμερα και παίζουμε το Memory ήχων «Μελισσούλες έκπληξη» και μιλάμε με τα παιδιά μας για τη σπουδαιότητα τους στη ζωή μας, γιατί κινδυνεύουν οι μέλισσες και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς να βελτιωθεί η κατάσταση.

Memory ήχων «Μελισσούλες έκπληξη»
Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο": "Work Spectrum: Εργασία χωρίς περιορισμούς".

Κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στις ίσες εργασιακές ευκαιρίες, ομάδα εργαζομένων του Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο" δημιούργησε το  "Work Spectrum: Εργασία χωρίς περιορισμούς".

Το Work Spectrum αποτελεί ένα διαδικτυακό δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης εργοδοτών.

Οι Έλληνες μαθητές αναδείχθηκαν πρώτοι στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γνώσεων για το χρήμα (EUROPEAN MONEY QUIZ) 2023

Μαθητές από 28 ευρωπαϊκές χώρες δοκίμασαν τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις σε διαγωνισμό που διοργάνωσε, για έκτη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (EBF) σε συνεργασία με τις Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών.

Για πρώτη φορά από το 2020, μαθητές από 28 ευρωπαϊκές χώρες συγκεντρώθηκαν, ξανά, στις 16 Μαΐου 2023 στις Βρυξέλλες για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Money Quiz (EMQ), της EBF και των Εθνικών Τραπεζικών Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Περισσότεροι από 37.504 έφηβοι από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο (quiz) γνώσεων.

Άγγελος Πεντάρης: «Έχω εγκεφαλική παράλυση αλλά παίζω ντραμς, αθλούμαι και είμαι ανεξάρτητος»


Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2023

Ευρωπαίοι νικητές

Το πρώτο βραβείο των 7.500 ευρώ πήγε στην «AILEM» από το Βέλγιο - την πρώτη γλωσσική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και αναπτύχθηκε σε συνεννόηση μαζί τους. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να διαλύσει τις διαπολιτισμικές παρεξηγήσεις και τα κενά μεταξύ των προσφύγων και της χώρας υποδοχής τους και περιλαμβάνει χρήσιμες φράσεις, ιστορίες εκμάθησης γλωσσών και παιχνίδια, καθώς και τρόπους σύνδεσης με άλλους χρήστες. Το έργο στοχεύει να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα, εμπειρίες και κοινωνική θέση.

Τι μάθαμε από την τηλεκπαίδευση

Τι βαθμό πήρε η e-διδασκαλία; Πώς την αξιολόγησαν οι εκπαιδευτικοί που την υλοποίησαν σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης; «Από το να μη γίνεται καθόλου μάθημα, η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι μια λύση», απαντάει έμπειρος καθηγητής λυκείου, προσθέτοντας με νόημα «και ευτυχώς, μείναμε όλοι υγιείς». «Δεν αποξενώθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη διαδικασία μάθησης», πρόσθεσε συνάδελφός του σε γυμνάσιο.

Μιλήστε από νωρίς με τα παιδιά σας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο line

Τα παιδιά περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο σε πολλές συσκευές και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για το σχολείο και το παιχνίδι, καθιστώντας τα ακόμη πιο ευάλωτα στους διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πώς οι απατεώνες και άλλοι διαδικτυακοί κίνδυνοι μπορεί να υπάρχουν στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από τα παιδιά.

Πρόσκληση εθελοντών - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών


Ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι κάθε διοργάνωσης και οι εθελοντές αποκτούν πολύτιμη εμπειρία με την ενεργό συμμετοχή τους. 

Βασική προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή ως εθελοντής είναι η διάθεση και η επιθυμία για προσφορά.

ΕΠΑΛ: Τα καινοτόμα προγράμματα και οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας

Πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες δίνουν στα παιδιά τα Επαγγελματικά Λύκεια, τα οποία, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν, μετά το Γυμνάσιο, να φοιτήσουν σε κάποιο ΕΠΑΛ, παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

«Modern Family» podcast: Η οικογένεια του Μιχάλη Οικονόμου και του Γιώργου Μακρή είναι ένα μικρό θαύμα


Μίτινγκ JUMP OFF: Παγκόσμιο ρεκόρ του Μαλακόπουλου στο μήκος με 7,23μ.

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ, στο άλμα εις μήκος Τ62, πέτυχε με μεγάλη επίδοση και άλμα στα 7,23μ. ο Στέλιος Μαλακόπουλος, στο μίτινγκ JUMP OFF- Das Springermeeting, που διεξήχθη στη Βρέμη της Γερμανίας. Κατέρριψε έτσι το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 7,04μ. που είχε πετύχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, του Τόκιο.