Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

"Μα το άλλο παιδί με χτύπησε πρώτο!"

Ως γονείς είστε σταθερά εναντίον της βίας και έχετε διδάξει στο παιδί σας ότι δεν επιτρέπεται να χτυπά κανέναν. Τι γίνεται , όμως, όταν βρίσκεται σε κάποιο περιβάλλον (σχολείο, παιδική χαρά, φιλικό σπίτι κλπ) όπου αυτός ο κανόνας δεν φαίνεται να ισχύει για όλα τα παιδιά; Ή, πολύ απλά, πώς πρέπει να αντιδράσει ένα παιδάκι που έχει μάθει ότι δεν πρέπει ποτέ να χτυπάμε, όταν το χτυπά ένα άλλο παιδί;

Η ανησυχία των γονέων κάνει τα παιδιά να πονούν περισσότερο

Οι έφηβοι των οποίων οι γονείς πάσχουν από χρόνιο πόνο μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν συνεχή πόνο, ειδικά όταν οι γονείς τείνουν να καταστροφολογούν, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώνουν τα παιδιά μας;

Ένα από τα πράγματα για τα οποία παραπονιούνται πολύ συχνά οι μητέρες είναι ότι τα παιδιά τουςγκρινιάζουν κάθε φορά που είναι να φάνε φρούτα και ακόμη περισσότερο λαχανικά. Όχι άδικα, καθώς από έρευνες φαίνεται ότι, παρόλο που τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό συστατικό τηςμεσογειακής διατροφής, τα παιδιά δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα!

Ποιοι αναπληρωτές προηγούνται στην ειδική αγωγή

Καταργείται η προτεραιότητα των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών;

Χιλιάδες είναι οι άνεργοι εκπαιδευτικοί που σπεύδουν να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας αναπληρωτή σε σχολεία με άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το γεγονός ότι οι προσλήψεις γίνονται με χρήματα του ΕΣΠΑ έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται χιλιάδες προσλήψεις σε αντίθεση με τη γενική εκπαίδευση.

Μικρότερος κίνδυνος εμφράγματος για όσους γυμνάζονταν στην εφηβεία

Σαφή σχέση μεταξύ της φυσικής κατάστασης των εφήβων και του μετέπειτα κινδύνου εκδήλωσης εμφράγματος διαπιστώνει σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Heart Journal.

Η σωστή διατροφή για να κοιμάται το παιδί μας καλύτερα!

Σαφώς και η διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ύπνο. H διατροφολόγος και εξειδικευμένη στα προβλήματα διατροφής παιδιών Lilian Presti, μας δίνει τις πολύτιμες διατροφικές συμβουλές ώστε να εξασφαλίσετε καλύτερο ύπνο στα παιδιά σας 

Ποιοι ανασφάλιστοι δικαιούνται βιβλιάριο υγείας

Την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και των άπορων διευρύνουν το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών. Ο αριθμός των δικαιούχων θα φτάσει τους 180.000, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που καταρτίστηκε από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, προβλέπεται κάλυψη 22 κατηγοριών δικαιούχων, είτε πρόκειται για ανασφάλιστους είτε για ασφαλισμένους όλων των ταμείων που έχουν οφειλές απέναντι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ανοιχτό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο

Η Εθνική ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο, αναχωρεί αύριο για την Ουγγαρία, όπου θα συμμετάσχει στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο, Ουγγαρίας από τις 10-16/1/2014 . Πρόκειται για ένα τεστ για το προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παράσταση: «Ζέβρα Πυτζάμα»

Μετά τη θρυλική Λιλιπούπολη, η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου συναντιούνται και πάλι μαζί στη «Ζέβρα Πυτζάμα», ένα οικολογικό, μουσικό παραμύθι για παιδιά και για μεγάλους, ένα μελωδικό μονοπάτι επιστροφής στην αθωότητα: στην εποχή που πιστεύαμε πως όταν θα μεγαλώναμε, το να αλλάξουμε τον κόσμο θα ήταν για μας παιχνίδι. Αυτό ακριβώς το παιχνίδι είναι το θέμα της παράστασης. Όλα αυτά, από τα τέλη Ιανουαρίου, στο Θέατρο Badminton!

Βολιβία: Νόμιμη η παιδική εργασία στα 12


Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει νομοσχέδιο στη Βολιβία που προβλέπει να νομιμοποιήσει την παιδική εργασία από την ηλικία των 12 ετών. Αυτή τη στιγμή, πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, το νόμιμο όριο άνω του οποίου μπορεί να δουλέψει ένα παιδί είναι τα 14 χρόνια. 

Παραμύθια στο Χοροστάσι

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ: Σαββατοκύριακο 2ο των αφηγήσεων με τη σύμπραξη της "Συντροφιάς των αφηγητών" & των "Ταξιδευτών των παραμυθιών" στην Αίθουσα Διαλέξεων της "Δόρα Στράτου" Σχολείου 8 (Πάροδος Αδριανού 122) Πλάκα 
Σάββατο 11/1/2014 & ώρα 6.30 μμ: "Παραμύθια για της Αγάπης το γινάτι" (για ενήλικο κοινό & εφήβους 12+) 
Κυριακή 12/1/2014 & ώρα 11.30 πμ: "Η Αράχνη και η στάμνα των παραμυθιών" (για παιδιά 5+ και μικτό κοινό) 
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Πηγή: Facebook