Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Υποψηφιότητες για το 17ο Συνέδριο της WFD

Στις 17 Ιουλίου 2011 θα ανακοινωθεί η απόφαση για το ποια πόλη θα φιλοξενήσει το 17ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών, που θα πραγματοποιηθεί το 2015. Οι υποψήφιες πόλεις είναι η Κωνσταντινούπολη, η πόλη του Μεξικό και το Βερολίνο. Επισκεφτείτε τους ιστοτόπους της Κωνσταντινούπολης και του Βερολίνου!

Προβολή: "I'm Here"

Μηχανές αναζήτησης για παιδιά

Από το ιστολόγιο "Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική" βρήκαμε τις παρακάτω μηχανές αναζήτησης για παιδιά και εκπαιδευτικούς:

Με δικαιολογητικά η διανομή τροφίμων στα ΑμΕΑ

Στα δικαιολογητικά που χρειάζονται, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να πάρουν τρόφιμα και να έχουν έκπτωση στους λογαριασμούς του νερού και στα δημοτικά τέλη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας, ο οποίος τόνισε πως αυτές οι ενέργειες έχουν ως σκοπό την οικονομική ελάφρυνση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ

Παρατείνονται οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της Μονάδας Ειδικής Προσχολικής Αγωγή της ΕΛΕΠΑΠ, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, λόγω δημιουργίας νέου τμήματος.

Επίσπευση της προώθησης του αλφαβητισμού ζητεί η Κομισιόν

Στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για την προώθηση των ικανοτήτων ανάγνωσης στην Ευρώπη εστιάζει νέα μελέτη του δικτύου Eurydice που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, ένας στους πέντε 15χρονους, αλλά και πολλοί ενήλικοι δεν μπορούν να διαβάσουν σωστά.

Θεσσαλονίκη: «Ηλεκτρονική Μάθηση στην Ελληνική Διασπορά», με ορίζοντα το 2013. Διημερίδα από το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών» (ΕΔΙΑΜΜΕ) του πανεπιστημίου Κρήτης

Ένα φιλόδοξο και καινοτόμο σχέδιο, που αναπτύσσεται με ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2013, έρχεται να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει τη διδασκαλία και τη μάθηση στο χώρο της εκπαίδευσης των Ελλήνων ομογενών. Πρόκειται για τη Μέθοδο Ηλεκτρονικής Μάθησης στην Ελληνική Διασπορά, που επεξεργάζεται το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών» (ΕΔΙΑΜΜΕ) του πανεπιστημίου Κρήτης.

WIFI: Ασφαλής η έκθεση;

Πρόσφατα δυστυχώς, ανακάλυψα, ότι έχω Internet παντού σε όλους τους χώρους του σπιτιού ακόμα και στα υπνοδωμάτια των παιδιών μου. Θα ήταν τέλεια, όπως μου είπαν μερικοί, αν ήταν μία καθαρά συνειδητή επιλογή. Τι γίνεται όμως, όταν δεν πρόκειται για μία τέτοια απόφαση και ουσιαστικά το αναφαίρετο δικαίωμα του γείτονα για χρήση WIFI (Wireless Fidelity ) προσκρούει στο δικό μου συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας της προσωπικότητας; Επιπλέον, αναρωτιέμαι, είναι προσφάτως αναθεωρημένα τα όρια έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητκά πεδία που έχουν τεθεί για τον πληθυσμό ή όχι; Σοβαρές φωνές επιστημόνων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μήπως τελικά, δεν μιλάμε για όρια ασφαλούς έκθεσης αλλά για όρια αποδεκτού κινδύνου;

Ιντιάνα: Το κομπιούτερ νίκησε το μολύβι

«Πάρτε μολύβι και χαρτί»: η φράση που έχει επαναληφθεί ξανά και ξανά από γενιές δασκάλων θα χάσει σύντομα το περιεχόμενό της - τουλάχιστον στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξέραμε πως το χαρτί γίνεται όλο και πιο σπάνιο, τώρα όμως απαγορεύθηκε και το στιλό. Διότι, τι χρησιμεύει το χειρόγραφο στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών;

Πρόσωπα: Γρηγόρης Σταύρου



Πέθανε μετά την αμφιλεγόμενη επέμβαση CCSVI για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Μια γυναίκα από την πόλη Calgary, είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον Καναδά που πεθαίνει κατά την πειραματική θεραπεία CCSVI για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ). Μέσα σε λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των φλεβών του λαιμού της σε κλινική της California στο Newport Beach, στις 13 Απριλίου 2011, η Maralyn Clarke, 56 ετών, κατέληξε μετά από ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία.

Η καισαρική «γεννά» επιλόχεια κατάθλιψη

Ο κίνδυνος επιλόχειας κατάθλιψης αυξάνεται σημαντικά στις γυναίκες που γεννούν με καισαρική, σύμφωνα με νέα μελέτη. Μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερος σε όσες υποβάλλονται σε καισαρική από επιλογή και όχι επειδή συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

9+1 κανόνες για αναγνώριση πτυχίων

Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι οι οποίοι είτε δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, είτε πετυχαίνουν σε σχολή που δεν είναι συμβατή με τα ενδιαφέροντά τους, στρέφονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα χιλιάδες πτυχιούχοι ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές σε ειδικότητες που υπάρχουν μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή στρέφονται αναγκαστικά σε αυτά, καθώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Πέρλα Μεσσίνα: Μια λεπτομερής ανάλυση όλων των ΜΥΘΩΝ σχετικά με τον αυτισμό!

Σας ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη αν σε μερικά σημεία χρησιμοποιώ πολύ "επιθετική" γλώσσα, και ίσως και λέξεις που μπορούν να "πληγώσουν" αυτόν που θα τις διαβάσει.

Αλλά πριν πληγωθείτε, σας παρακαλώ κατανοήστε πόσο λανθασμένη εικόνα έχουν δώσει στον αυτισμό και κατ’ επέκταση στους αυτιστικούς, πόσα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες υποφέρουν καθημερινά εξ’ αιτίας αυτής της λανθασμένης εικόνας, πόσοι γονείς έχουν πέσει θύματα και υποφέρουν που δεν έχουν καταφέρει να κατανοήσουν και επικοινωνήσουν με το παιδί τους, και πόσοι υποτιθέμενοι ειδικοί εκμεταλλεύονται αυτή την όλη κατάσταση με το να προτείνουν θεραπείες και προσεγγίσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των αυτιστικών.