Τρίτη 14 Μαΐου 2019

7 τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει την ευαισθησία που έχει στους ήχους (αισθητηριακή ευαισθησία).

Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στους ήχους/θορύβους. Αυτή η ευαισθησία ενδέχεται να κάνει πραγματική πρόκληση πολλές καταστάσεις, από τα ψώνια στο μανάβικο μέχρι τις ασκήσεις πυρκαγιάς στο σχολείο. Δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε ένα παιδί που έχει ευαισθησία στους ήχους. 

Πώς οι έφηβοι επηρεάζονται από τα πρότυπα στα social media


Τα προβλήματα ύπνου του παιδιού σε μικρές ηλικίες

Μωρά έως 18 μηνών

Τα μωρά κοιμούνται περίπου 12 με 13 ώρες καθημερινά. Μετά τους 6 μήνες, ο ύπνος μειώνεται στις 11 με 12 ώρες αν και κάθε παιδί έχει το δικό του ταπεραμέντο. Άλλα κοιμούνται περισσότερο και άλλα λιγότερο. Το ζητούμενο είναι να έχετε πρόγραμμα και να τους μάθετε πώς να ηρεμούν μόνα τους. Το κλασικό πρόβλημα των μωρών είναι ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα. Δεν μιλάμε φυσικά για 7 ή 8 ώρες. Η ρεαλιστική προσδοκία είναι 5 με 6 ώρες. Θεωρητικά, είναι κάτι που μπορεί να καταφέρει μετά τους 3 ή 4 μήνες, αν υποθέσουμε ότι δεν πεινάει, δεν είναι άρρωστο και δεν έχει βραχεί.

Οι 7 υπερτροφές που χρειάζονται όλα τα παιδιά

Με τον όρο υπερτροφές, εννοούμε εκείνες που είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά και παρέχουν ευρεία γκάμα στα οφέλη της υγείας. Ξέρουμε ότι τα παιδιά δεν λένε εύκολα ναι στις νέες τροφές, αλλά αν καταφέρετε να τα κάνετε να φάνε έστω και λίγο, έχετε πετύχει πολλά.

Άποψη: Λ. Σταμπούλογλου "Μάνα είναι μόνο μία – δυστυχώς"

Αν ρωτούσες μια μητέρα -που γιορτάζει σήμερα- τι δώρο θα ήθελε, θα σου απαντούσε με μια λέξη: χρόνο. Ερευνες έχουν καταγράψει ότι η μέση μάνα έχει στη διάθεσή της προσωπικό χρόνο μόλις 48 λεπτά ημερησίως - άλλες κατεβάζουν το νούμερο αυτό σε 17 λεπτά! Τι να πρωτοκάνεις σε 1.020 δευτερόλεπτα; 

Ομιλία από το ΕΙΚ: "Προστασία από τις κλοπές"

Την Τετάρτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσας, με θέμα Προστασία από τις κλοπές". Πρόκεται για τη δεύτερη από μία σειρά ομιλίων που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 18:00 και θα διεξαχθεί στο χώρο του παραρτήματος (Κομνηνών 86 Πανόραμα).

Μαθητές της Θεσσαλονίκης εκπαιδεύονται στην οδική ασφάλεια

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια πραγματοποιούνται από σήμερα και όλη την εβδομάδα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Τη σχετική διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ–ΚΜ).

«Δίκτυο σχολείων των Πρεσπών» προανήγγειλε ο υπ. Παιδείας

Τη δημιουργία «δικτύου των σχολείων των Πρεσπών» προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των διήμερων αθλητικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «1st Prespes School Games» που πραγματοποιήθηκαν στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Ορισμός μονογονεϊκής οικογένειας για χορήγηση υποτροφίας του ΙΚΥ

Ο Συνήγορος έλαβε αναφορά από μητέρα τέκνου, το οποίο διεκδίκησε υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ως μέλος ευπαθούς κοινωνικής ομάδας. Η μητέρα από τη διάζευξη ασκούσε αποκλειστικά το σύνολο της γονικής μέριμνας του παιδιού, με βάση σχετική δικαστική απόφαση.