Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Παρουσίαση του βιβλίου ""Η Πρώτη Λέξη"



Διαδικτυακό παιχνίδι: PandaLife

Το PandaLife είναι ένα δωρεάν ελληνικό διαδικτυακό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. 
Με εκπαιδευτικά διασκεδαστικά παιχνίδια, με αλληλεπίδραση, κοινωνικά χαρακτηριστικά και απόλυτη ασφάλεια.

Ο Δήμος Κηφισιάς τιμά τη γιορτή της μητέρας

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης με αγάπη για την μητέρα και το παιδί διοργανώνει εκδήλωση - γιορτή, με σκοπό να προσφέρει μέσα από δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες χαρά και διασκέδαση σε παιδιά και γονείς.

Τα ειδικά εξεταστικά κέντρα των υποψηφίων ΕΠΑΛ Α’

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι ο ορισμός των ειδικών εξεταστικών κέντρων για τη συμμετοχή των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α΄) που εξετάζονται προφορικά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά έγινε με την αριθ. Φ.151/46637/Β6/15.4.2011 Υπουργική Απόφαση. Πρόκειται για 1.152 υποψηφίους από τους οποίους οι 166 προέρχονται από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μετακινούνται για εξέταση στην Αθήνα.

Διαγωνισμός διηγήματος με τίτλο 'Θεσσαλονίκη 2012'

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της Θεσσαλονίκης ο ΙΑΝΟSδιοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος με τίτλο 'Θεσσαλονίκη 2012' και καλεί ερασιτέχνες συγγραφείς να συμμετέχουν, με διηγήματα που αντανακλούν το πνεύμα της πόλης.

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας έχει το υψηλότερο ετήσιο κόστος (άνω των 40.000 Ευρώ ανά μαθητή!!!), κόστος παράλογο, το οποίο καλείται να καταβάλλει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.
Τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία αναφέρονται σε έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής του υπ. Παιδείας προς την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος στο οποίο σημειώνονται και τα εξής:

Σεμινάριο: «Το σχέδιο ή το χρώμα; - Η Εικαστική Έκφραση ως εμψυχωτική διαδικασία ατομική και ομαδική»

Με ερέθισμα τις δύο βασικότερες «έννοιες» της εικαστικής γλώσσας, θα περάσουμε μια μέρα διαφορετική, γεμάτη εικαστικά παιχνίδια, εικαστικούς περιπάτους κ.λ.π. με στόχο να γνωρίσουμε με βιωματικό τρόπο την «διδακτική» των εικαστικών για παιδιά και ενήλικες και να ανακαλύψουμε τις ιδιαίτερες δημιουργικές μας δυνατότητες.

Μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του EDF "Disability Voice"

Ποιος είπε ότι η έννοια της ένταξης είναι απλά σημαντική; Για τα άτομα με αναπηρία, η ένταξη δεν είναι μόνο σημαντική, πρόκειται για έννοια ζωτικής σημασίας. Παράλληλα, ας σκεφτούμε τη σημασία της ένταξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Το αναπηρικό κίνημα πήρε το λόγο κατά την έναρξη των συζητήσεων υψηλού επιπέδου σχετικά με τις νέες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2010 – 2020 που διοργανώθηκαν από την ουγγρική Προεδρία, επισημαίνοντας την έλλειψη διαβούλευσης με την Κοινωνία των Πολιτών.

Τελετή λήξης του προγράμματος «Η Δύναμη του 10»

Ελάτε στον εορτασμό της λήξης του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Δύναμη του 10»! Όλα τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων, δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, κυβερνητικοί αντιπρόσωποι, εμπειρογνώμονες για το περιβάλλον και την εκπαίδευση, ΜΚΟ, είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε.

Οδηγός Εργαλείων του Moodle για Εκπαιδευτικούς

Είστε εκπαιδευτικός που θέλετε να γνωρίσετε τα εργαλεία του Moodle; Διαβάστε την ομότιτλη ανάρτηση από το ιστολόγιο "Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική" και δείτε έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για εκπαιδευτικούς σχετικά με τα εργαλεία που παρέχει αυτό το λογισμικό. 

Επίθεση σε Κωφούς λόγω νοηματικής


Μολονότι στο κείμενο χρησιμοποιείται ο -μη αποδεκτός πλέον- όρος "κωφάλαλος", το άρθρο είναι ενδιαφέρον. 

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2011: Απονομές που έκλεψαν την παράσταση