Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ECOWEEK 2011: Αστικές Κοινότητες και Πράσινα Κτίρια

Έκθεση ECOWEEK 2011 στη Γκαλερί Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης από 28 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2011
Ώρες λειτουργίας : Δε – Πα : 10:00 – 13:00/17:30 – 20:00, Σα : 10:00 – 13:00

Σεμινάριο εκπαίδευσης θεραπευτών κατ' οίκον και θεραπευτών ένταξης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ Σάββατο, 18 Ιουνίου στις 8:00 π.μ. - 26 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. Δεληγιάννη 2 Άλιμος, έναντι Πολυκλαδικών Λυκείων Ηλιούπολης Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλείστε όπως στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική  διεύθυνση (info@proseggisi.gr) για να σας αποσταλεί αίτηση και λεπτομέρειες εγγραφής.
Πηγή: liferight

Τρία ελληνικά μετάλλια στο Fazza

Mε τρία μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από το Ντουμπάι και το διεθνές μίτινγκ Fazza η εθνική ομάδα στίβου αθλητών με αναπηρία.

Μεγεθυμένο γραπτό κείμενο σε έντυπο βιβλίο ή υποστηρικτικές τεχνολογίες για μαθητές με μειωμένη όραση

Άρθρο των Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών Αλμπάνη Χριστίνας και Λεωτσάκου Παναγιώτας, τού Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών και Αμβλυώπων Φίλιππου Κατσούλη και τού Επίκουρου Καθηγητή τού Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλειου Αργυρόπουλου, για το μεγεθυμένο γραπτό κείμενο σε έντυπο βιβλίο ή τις υποστηρικτικές τεχνολογίες για μαθητές με μειωμένη όραση.

Ποδηλασία και Άτομα Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)

Για τα  άτομα με αναπηρία το ποδήλατο μπορεί να είναι διασκεδαστικό, να είναι άθληση, αίσθηση ελευθερίας, αύξηση της κινητικότητας. Ειδικότερα για τα άτομα που έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες να αθληθούν και υποφέρουν από τα γνωστά συμπτώματα μιας “καθιστικής” ζωής, αύξηση βάρους, μυική ατροφία, κακό κυκλοφορικό.
Επίσης ένα ποδήλατο μπορεί να αυξήσει την δυνατότητα μετακίνησης σε σχέση με το αναπηρικό καροτσάκι. Ή συγκρινόμενο με κάποιο ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, το αρχικό κόστος είναι μικρότερο και το κόστος συντήρησης σχεδόν μηδενικό.
Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

4ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Το 4ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και, σε αυτό, Κύπριοι επιστήμονες θα αναπτύξουν και θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν τους γονείς από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και την εφηβεία.

Mαμά, πονάει το κεφάλι μου!

Τα παιδιά ταλαιπωρούνται κι αυτά από πονοκεφάλους, που μπορεί μάλιστα να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους. Ο δρ Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος, γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μας βοηθά να κατανοήσουμε τα συμπτώματα και λύνει τις απορίες μας.

Εφαρμογή επιτρέπει στους γονείς να διαβάζουν στα παιδιά τους

Οι γονείς με πολύ απαιτητικά προγράμματα που δεν μπορούν να βρίσκονται σπίτι τους όταν τα παιδιά τους πηγαίνουν για ύπνο, μπορούν τώρα να αγοράσουν μια εφαρμογή που τους επίτρέπει να διαβάσουν στα μικρά τους ιστορίες για να κοιμηθούν ή να τους τραγουδήσουν νανουρίσματα ενώ βρίσκονται μακριά.

Διάλεξη: "Revisiting the (somewhat different but nevertheless) Greek character of the dialect of Cappado"

Στο πλαίσιο των διαλέξεων Upper House Seminars της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, ο Πέτρος Καρατσαρέας (Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ/ Βρεατνική Σχολή Αθηνών) θα δώσει διάλεξη με τίτλο: "Revisiting the (somewhat different but nevertheless) Greek character of thw dialect of Cappadocia". Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και ώρα 19:00 στην οικία της Διεθύντριας (Upper House), στη Βρετανική Σχολή (Σουηδιας 52, Κολωνάκι). Θα ακολουθήσει δεξίωση. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληφορίες, δείτε εδώ καθώς και στο σχετικό ιστότοπο της Βρετανικής Σχολής.

Χρωμοσελίδες για τη μόλυνση του περιβάλλοντος

Μεταφορτώστε και εκτυπώστε τις χρωμοσελίδες "Auntie Pollution", στις οποίες η "θεία Μόλυνση" δείχνει στα παιδιά τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν  το περιβάλλον (από το υδάτινο μέχρι και το οικιακό).

Παγιδευμένος στον απροσπέλαστο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Από τον παλιό ψηφιακό φίλο Σπύρο Ζέγκο, μου ήρθε αυτό το e-mail και θεώρησα χρήσιμο να δημοσιευθεί. Το e-mail είναι μια απελπισμένη διαμαρτυρία για τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Ο Σπύρος είναι πολύ επιεικής στους χαρακτηρισμούς του. Η κατάσταση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης είναι ακόμη χειρότερη, και προσωπικά εγώ έχω περάσει ακόμη χειρότερες περιπέτειες, τόσο με το απροσπέλαστο του σταθμού όσο και με την επιθετική αδιαφορία κάποιων ανάγωγων σιδηροδρομικών υπαλλήλων, που μολονότι είναι μια τραγική μειοψηφία, κάνουν τόση φασαρία που ο επισκέπτης νομίζει πως έχει κατέβει σε άλλο κράτος. Διαβάστε το e-mail του Σπύρου και το σχόλιο  του Αναπηρία ΤΩΡΑ εδώ.

Οικιακή οικονομία:Πρόγραμμα Δειγματικών διδασκαλιών-Παιδαγωγικών Συναντήσεων

Έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συναντήσεις Καθηγητών-τριών Οικιακής Οικονομίας και όσων διδάσκουν Οικιακή Οικονομία.