Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Προβολή: Cyber-bullying: there is a way out!


Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος DeleteCyberbullying. Διαβάστε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή στον ιστότοπο:  http://deletecyberbullying.eu

Πείτε ΟΧΙ στο διαδικτυακό εκφοβισμό!

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι όταν το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση προκειμένου να βλάψουν κάποιο άτομο εκθέτοντάς το σε εχθρική συμπεριφορά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ως προέκταση άλλων μορφών εκφοβισμού που μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί ή στον έφηβο κοινωνικές, ψυχολογικές ή δυσκολίες στο σχολείο.

Προβολή: "Ένα στα πέντε"


Γερά παιδιά ακόμη και χωρίς κρέας

Είναι γεγονός ότι τα φυτικά προϊόντα προσφέρουν ωφέλιμες ουσίες όπως βιταμίνες, μέταλλα και άπεπτες φυτικές ίνες. Αναμφισβήτητο είναι επίσης ότι τα κορεσμένα λίπη και η χοληστερόλη, αιτίες πολλών παθήσεων όπως η παχυσαρκία και η υψηλή αρτηριακή πίεση, σχεδόν δεν υπάρχουν στη διατροφή των χορτοφάγων. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι οι χορτοφάγοι πάσχουν πολύ σπανιότερα από παχυσαρκία και υπέρταση και εμφανίζουν σε μικρότερο ποσοστό διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις στην περιφερειακή βιβλιοθήκη της Χαριλάου για τον Ιανουάριο

Οι εκδηλώσεις στην περιφερειακή βιβλιοθήκη της Χαριλάου, για τον μήνα Ιανουάριο:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου, 7.00 – 8.00 το απόγευμα
Η ώρα του παραμυθιού
«9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα» / Ιωάννα & Έρση Νιαώτη
Έχετε σκεφτεί ποτέ τι έτρωγαν οι ήρωες των αγαπημένων σας παραμυθιών και τι θα μαγείρευαν αν έμπαιναν στην κουζίνα;
Μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύει με μοναδικό τρόπο εννέα κλασσικά παραμύθια και τα συνοδεύει με συνταγές που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.
Ελάτε να γίνετε εσείς οι Σεφ και να μαγειρέψετε παρέα με τους αγαπημένους σας ήρωες των παραμυθιών!
Με την Κωνσταντίνα Χαρίση
Για παιδιά από 5 ετών και πάνω. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά

Save an Angel Tennis Open

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου (ή την Πέμπτη 9 του μήνα αν υπάρχουν πολλές συμμετοχές) θα ξεκινήσει το τουρνουά τένις που διοργανώνει ο σύλλογος Save an Angel. Το τουρνουά αφορούν άνδρες και γυναίκες και θα διεξαχθεί μέχρι την προσεχή Κυριακή 12 Ιανουαρίου. Το τουρνουά διοργανώνεται εθελοντικά και τα έσοδά του θα διατεθούν για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη του τουρνουά.

Η βάρβαρη καθημερινότητα των μικρών τουβλοποιών της Ινδίας

Δουλεύουν 12 με 18 ώρες την ημέρα, κάτω από τον ήλιο ή μέσα σε βρώμικα ποτάμια, φτιάχνοντας τούβλα και κερδίζοντας για τον κόπο τους ένα «πλουσιότατο» ημερομίσθιο της τάξεως των 3 ευρώ. Αυτή είναι η σκληρή μοίρα των - κυρίως, ανήλικων - τουβλοποιών της Χαϊντεραμπάντ, μιας πόλης τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική-νότια Ινδία και πρωτεύουσα της επαρχίας Άντρα Πραντές.

Το Σάββατο 11 & την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Oι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone συνεχίζουν την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών που το έχουν ανάγκη και εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ηλεκτρονικό περιοδικό ελεύθερης πρόσβασης: «Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση»

Ηλεκτρονικό περιοδικό ελεύθερης πρόσβασης με αντικείμενο τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

13χρονη Ελληνίδα η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό σκάκι. Η αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Χριστίνα Τσολακίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα στο Αλ Άιν στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου..

Μαθήματα Εικαστικών για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών με την Pascaline Bossu

Συνεχίζονται στο Μουσείο Ηρακλειδών τα Μαθήματα Εικαστικών για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών, με την Pascaline Bossu*. 

Ο Β΄κύκλος έξι μαθημάτων είναι αφιερωμένος στον Ζωρζ Μπρακ (1882-1963) Γάλλο ζωγράφο και γλύπτη, έναν από τους θεμελιωτές του κινήματος του κυβισμού, μαζί με τον Πάμπλο Πικάσο.