Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011» με τίτλο «Κρίσεις: Συνέχεις και ασυνέχειες στην Ιστορία», το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με θέμα: «Φιλελληνισμός και η Αθήνα, πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους».

Τμήματα από το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος

Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος προσφέρει για τη χρονιά 2011-2012 τμήματα τραγουδιού, χορού, ρυμθμολογίας & κρουστών, σκηνικής παρουσίας & ερμηνείας τραγουδιού. Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στα τμήματα, καθώς και για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη γραμματεία του Κέντρου, είτε ρωτώντας άμεσα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο τους επιστημονικούς συνεργάτες που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το τμήμα τους.

ΕΕ: Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με στόχο την αύξηση του αριθμού των πτυχιούχων, τη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και τη μεγιστοποίηση της συμβολής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οικονομία της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Τρίτη, προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βιβλίο: Bluestockings

Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, όταν ο εγκέφαλος των γυναικών θεωρούνταν ελαφρύτερος από αυτόν τον ανδρών, γράφτηκαν για πρώτη φορά  πέντε γυναίκες σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Έχοντας διαφορετικά υπόβαθρα και με μόνο κοινό σημείο το πάθος τους για μάθηση, αντιμετωπίστηκαν με χλευασμό και προκλήθηκαν ταραχές, όταν έγινε ψηφοφορία για την απονομή του διπλώματός τους. Οι καθηγητές και οι γονείς τους, ωστόσο, τις αντιμετώπισαν με απέραντη καλοσύνη.

Τα ψηφιακά βιβλία κερδίζουν τους μαθητές στην Αμερική [Infographic]

Πρόσφατα, μια έρευνα του Abilene Christian University, θέλει του μαθητές που χρησιμοποιούν Tablet να έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο. Σήμερα, κυκλοφόρησε ένα Infographic που θέλει τους μαθητές να στρέφονται προς τα ψηφιακά βιβλία.

Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ

Άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ΄ το να βλέπεις παιδικά χαμόγελα....
Οι "ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ....ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" είναι μια εθελοντική ανοιχτή ομάδα, που σκοπό της έχει να κάνει πιο έγχρωμη την ζωή κάποιων παιδιών που το έχουν ανάγκη. Άνθρωποι που με την προσφορά τους θα ομορφύνουν το χώρο των παιδιών με τις ζωγραφιές τους και το χαμόγελό τους και θα φέρουν αυτά τα παιδιά σ΄ επαφή με την τέχνη, ζωγραφ...ίζοντας μαζί τους! Κι επειδή η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙΣ και για μας

Σομαλία: Ο εφιάλτης του λιμού επανέρχεται

Το Κέρας της Αφρικής βρίσκεται για ακόμη μία φορά αντιμέτωπο με το λιμό. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες , προσπαθώντας να ξεφύγουν από την ξηρασία αλλά και από την πολιτική αστάθεια στη Σομαλία , αναζητούν καταφύγιο στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στην Αιθιοπία και την Κένυα, ενώ ακόμα περισσότεροι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην σπαρασσόμενη Σομαλία . Ανταποκρινόμενοι στην κρίση, το Διεθνές Δίκτυο των Γιατρών του Κόσμου από κοινού παρεμβαίνει σήμερα στη Σομαλία , την Αιθιοπία και την Κένυα, 3 χώρες που υποφέρουν περισσότερο τις συνέπειες της καταστροφής. Οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου ήδη λειτουργούν προγράμματα πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη αλλά και αντιμετώπισης στην ξηρασία.

1ο Φεστιβάλ Εφήμερης ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου

Το 1ο Φεστιβάλ Εφήμερης ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου, είναι μια καλλιτεχνική δράση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ενθάρρυνση της παιδικής και εφηβικής δημιουργικής δραστηριότητας μέσω της σύγχρονης τέχνης και την γνωριμία των παιδιών με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Σεμινάριο αφήγησης με την Ανθή Θάνου

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό μουσείο Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει σεμινάριο αφήγησης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν το δικό τους τρόπο να αφηγούνται.

8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τυφλών

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 5Χ5 κατηγορίας Β1 θα λάβει μέρος στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “8th B1 IBSA FUTSAL EUROPEAN CHAMPIONSHIPS” που θα διεξαχθεί στην πόλη Aksaray στην Τουρκία από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2011. Η αποστολή με αρχηγό - Ομοσπονδιακό προπονητή το Δημήτρη Στεφανίδη απαρτίζεται από τους παρακάτω αθλητές:

Τα μουσεία γιορτάζουν την... κρίση

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου ενώ πολιτιστικές εκδηλώσεις _ συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις _ θα πραγματοποιηθούν σε 24 από αυτά. (Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία). Αφορμή, ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011, που εφέτος έχουν επίκαιρο θέμα «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» προσφέροντας μια ευρεία πλατφόρμα προσεγγίσεων και ερμηνειών. Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες κρίσεις, που διαχρονικά και συγχρονικά έχουν εμφανιστεί στην Ιστορία, καθώς και ο τρόπος που αυτές αποτυπώθηκαν στα έργα του υλικού πολιτισμού, αποτελούν έτσι την αφορμή «ανάγνωσης» του παρελθόντος κάτω από ένα άλλο φως, πιο ανήσυχο, ταραγμένο, δυναμικό.

Κουκλοθέατρο και Θέατρο Σκιών στη ΧΑΝΘ

Η ΧΑΝΘ για ακόμη μια φορά ανεβάζει αξιόλογες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Κάθε Κυριακή στις 12:00 και για όλο τον Οκτώβριο θα παίζεται στη Μικρή Αυλαία της ΧΑΝΘ το κουκλοθέατρο με τίτλο «Η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος». Το κουκλοθέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενώ υπάρχει η δυνατότητα να δίνει παραστάσεις και στα σχολεία κατόπιν συνεννόησης. Κάθε μήνα θα παρουσιάζει και ένα ξεχωριστό έργο. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

«Ακατάλληλες δι’ ανηλίκους» οι ταινίες που... καπνίζουν

Οχι μόνο οι σκηνές σεξ και βίας αλλά και αυτές στις οποίες ο ήρωας καπνίζει αναμένεται σύντομα να χαρακτηριστούν «ακατάλληλες δι' ανηλίκους». Σκοπός της βρετανικής Αρχής Ελέγχου Καπνίσματος που έκανε χθες την «πρεμιέρα» ασκώντας βέτο για τις επίμαχες σκηνές είναι η προφύλαξη των ανηλίκων από την προώθηση προϊόντων καπνού μέσω της μικρής και μεγάλης οθόνης.

Ελεύθερο λογισμικό για άτομα με ειδικές ανάγκες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει ελεύθερο λογισμικό που κάνει ευκολότερη τη ζωή σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.

Εικαστικές δράσεις από την Action Art.

Η Action Art οργανώνει για παιδιά, έφηβους, ενήλικες και παραμυθάδες, δράσεις και ....αποδράσεις μέσα στην πόλη. Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η συμμετοχή στην εικαστική διαδικασία και έκφραση, στην επαφή με τη τέχνη για τη βελτίωση της προσωπικής και κοινωνικής ζωής , για μια καλή ποιότητα ζωής.

Γονείς, αφήστε το αμάξι στο σπίτι!

Με σύνθημα «άσε το αμάξι κάτι μπορεί να αλλάξει», ψυχολόγοι και νηπιαγωγοί στην ανατολική Θεσσαλονίκη προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά 3,5 έως 5 ετών στη χρήση των εναλλακτικών, του Ι.Χ., τρόπων μετακίνησης. Μέσα από παραμύθια, βιωματικό παιχνίδι και χειροτεχνία, που κεντρικό τους θέμα έχουν τα λεωφορεία, τα ποδήλατα και φυσικά τα... πόδια.

Φλόγα: «Πάνω από τις προσδοκίες το πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Νοσηλεία»

Ακριβώς 312 παιδιά με νεοπλασματική νόσο έχουν ευεργετηθεί από το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» του συλλόγου «Φλόγα», από την έναρξη του προγράμματος το 2009 μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» για παιδιά με νεοπλασίες υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια από το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline.

Αύξηση των κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης, λόγω οικονομικής κρίσης

Η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης και του αριθμού των παιδιών που μεταφέρονται σε νοσοκομεία με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Προσοχή στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Από τις πιο αγνές και χαριτωμένες είναι συνήθως οι διαφημίσεις για το γάλα. Με πρωταγωνιστές παιδιά, που κατά κανόνα πίνουν το νόστιμο γάλα της εταιρείας «Χ» και μεγαλώνουν εντυπωσιακά γρήγορα· γίνονται όμορφα, ψηλά, έξυπνα, επιτυχημένα σε μαθήματα και αθλήματα και κυρίως γερά· το όνειρο κάθε γονιού. Είναι όντως έτσι;

Σομαλία: Παιδιά απαγγέλλουν Κοράνι και κερδίζουν... καλάσνικοφ

Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και μετρητά χάρισε για τρίτη χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαχάμπ της Σομαλίας σε… παιδιά, ως έπαθλο διαγωνισμού για την απαγγελία στίχων του Κορανίου.

Μαθήματα Ζωγραφικής για Παιδιά Δημοτικού

Μαθήματα Ζωγραφικής με την Pascaline Bossu για παιδιά σχολικής ηλικίας 8-12 ετών στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Α΄ΚΥΚΛΟΣ από 2 έως 23/10/201: "Sol LeWitt, ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ"
Κόστος Συμμετοχής 20 € / ενότητα
Περισσότερες πληροφορίες