Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Πώς μπορούν οι δουλειές στο σπίτι να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ.


Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι ένα αναπόφευκτο κακό, αλλά μια ευκαιρία για το παιδί σας με ΔΕΠΥ να μάθει να είναι υπεύθυνο, να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξαρτησία του και να εξασκηθεί στην αυτο- πειθαρχία. Δείτε πώς μπορείτε να αναθέτετε στο παιδί εργασίες με συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης. 

Παναγιώτης Παράσχου: Ο πρώτος κωφός Έλληνας επαγγελματίας χορευτής

Χορός και μουσική είναι δυο αλληλένδετες τέχνες που αγκαλιάζει η μια την άλλη. Ο Παναγιώτης Παράσχου είναι ο πρώτος κωφός χορευτής που φοίτησε στην Κρατική Σχολή Χορού και σήμερα βρίσκεται στην Αυστρία για σπουδές.

Η σχέση του με τη μουσική είναι διαφορετική. Την αντιλαμβάνεται οπτικά από τις κινήσεις και τον τρόπο που χορεύουν οι άλλοι ακούοντες χορευτές. Έτσι δημιουργεί την δική του μουσική η οποία μεταφράζεται στη γλώσσα της κίνησης του σώματός του.

Ομιλία της Σοφίας Ζαραμπούκα με αφορμή την αναγόρευσή της σε Επίτιμη διδακτόρισσα του Α.Π.Θ.

28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος διοργανώνουν τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Επίσημη σελίδα διαγωνισμού: https://contest.astronomos.gr/

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

Ο Συλλόγος Συνδρόμου Down Ελλάδος διοργανώνει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο του Bazaar το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του, Ροδοπόλεως 5 στην Καλαμαριά. Το ωράριο του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού είναι: Σάββατο 10:00 - 20:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός: "Προβάλλω τον τόπο μου" -Οι μικροί τουρίστες

Το Υπουργείο Τουρισμού και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) συνδιοργανώνουν τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο:

«ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων των Δ/νσεων ΠΕ και ΔΕ του Νομού Αττικής.

H UNICEF ανακοινώνει το Πρόγραμμα Πρεσβευτών Νεολαίας (Youth Advocates) του Οργανισμού στην Ελλάδα

Ο 11χρονος Παναγιώτης Ράπτης, η 17χρονη Έφη Ζαφειροπούλου, ο 19χρονος Σταύρος Γιουβάννης και η 22χρονη Έφη Ζωγράφου, αποτελούν τους πρώτους Πρεσβευτές Νεολαίας (Youth Advocates) της UNICEF στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού, με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα παιδιού στις 20 Νοεμβρίου.

Βιβλιο: Γνωστική και Κινητική Εξέλιξη

Στο σύγγραμμα "Γνωστική και Κινητική Εξέλιξη" των Δήμητρα Κουτσούκη, Αικατερίνη Ασωνίτου και Σοφία Χαρίτου,  εξετάζεται σε βάθος η αδήριτη σχέση μεταξύ γνωστικής και κινητικής εξέλιξης και αναλύονται οι γνωστικές διεργασίες που επιτελούνται κατά την κινητική μάθηση. Η κίνηση αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ζωής αφού μέσα από αυτήν το άτομο μπορεί να εξερευνήσει το περιβάλλον του, να αυτοεξυπηρετηθεί, να εκφραστεί αθλητικά, καλλιτεχνικά, ή ακόμα και να λειτουργεί ως αυτοσκοπός. Λόγω αυτής της στενής σχέσης μεταξύ γνωστικής και κινητικής εξέλιξης, οι δυσκολίες ή οι διαταραχές στον έναν τομέα επηρεάζουν και τον άλλο.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Ηλεκτρονική Μάθηση και Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι" (Αθήνα, 18-19 Μαρτίου 2023)

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Ηλεκτρονική Μάθηση και Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι" διοργανώνεται στην Αθήνα, 18-19 Μαρτίου 2023, από το ΠΤΔΕ του Παν. Αθηνών και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Παν. Πελοποννήσου.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει το βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου και παρουσίασης ερευνητικών εργασιών, αναλύσεων και θεωρητικών μελετών που αφορούν στις πολλαπλές πτυχές του πεδίου της Ηλεκτρονικής Μάθησης και, ειδικότερα, σε ζητήματα σχετικά με το Ανοικτό Ψηφιακό Υλικό και τις Ανοικτές Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις. Ειδική έμφαση θα δοθεί στην εφαρμοσμένη έρευνα που αφορά καινοτόμους εκπαιδευτικούς σχεδιασμούς Ηλεκτρονικής Μάθησης στη σχολική εκπαίδευση, στην ανώτατη εκπαίδευση, στην επαγγελματική ανάπτυξη, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη δια-βίου μάθηση.