Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στιγμιότυπα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας


Δείτε στιγμιότυπα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο στο 10λεπτο βίντεο από τη διοργάνωση που πραγματοποίησε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες το Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Πηγή: EAOM-AMEA

Γυμνή αλήθεια… Μπορώ να είμαι γυμνός/η μπροστά στο παιδί μου;

Ποιος γονέας δεν έχει απολαύσει και διασκεδάσει με την εικόνα του δίχρονου παιδιού του, να τρέχει γυμνό στην παραλία ή μέσα στο σπίτι; Μια φυσική εικόνα η οποία δεν δείχνει ούτε και στο ελάχιστο σεξουαλική. Αρκετές φορές όμως, οι γονείς συγχέουν το γυμνό σώμα με τη σεξουαλικότητα, και είναι χρήσιμο να κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό, προς όφελος του παιδιού. Η έλλειψη αυτή του διαχωρισμού, περιπλέκει τα πράγματα αφού οι γονείς συνήθως φοβούνται ότι αν τα παιδιά τους δουν γυμνούς, σημαίνει ότι τα παιδιά θα «ξυπνήσουν» σεξουαλικά, νωρίτερα από ότι «πρέπει».

Ανακοινώσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Μετά από έγκριση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου προωθεί μήνυμα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας:

Έκθεση TheWorldOffroad
Από την 1η Φεβρουαρίου επισκεφτείτε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και κάντε νοερά το γύρο του κόσμου, μέσα από την ελληνική αποστολή TheWorldOffroad.

Ασφαλής χρήση του διαδικτύου και του κινητού από τα παιδιά

Η πλειονότητα των γονιών στην χώρα μας αναγνωρίζει ότι είναι απαραίτητη η εξοικείωση των παιδιών τους με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για κοινωνικούς σκοπούς ενώ ολοένα και περισσότεροι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Εξάλλου την αυξημένη χρήση του Internet και του κινητού από νέους επιβεβαιώνει έρευνα που πραγματοποίησε σε πανελλαδικό επίπεδο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΝΕΟΙ το 2010 σε παιδιά άνω των 13 ετών: 

Μενίδι: Η πίσω αυλή της Αθήνας

Υπάρχει ένα μέρος στο οποίο κανείς δεν μιλάει για την κρίση. Μόλις 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στον Δήμο Αχαρνών, το παλιό Μενίδι, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός κοριτσιού από τη μηχανή αστυνομικού, η ζωή κυλά κανονικά. Για τα δικά τους δεδομένα. Χωρίς άγχος για καριέρα, με πολλά παράπονα, καταγγελίες για γκετοποίηση, αδιαφορία και διακρίσεις, και με τα σπίτια ανοιχτά σε κάθε επισκέπτη. Τα μόνα που είναι κλειστά είναι τα σχολεία.

3 δραστηριότητες για πολύ μικρά παιδιά

Μια συχνή ερώτηση που μας κάνουν οι μαμάδες είναι το αν υπάρχουν δραστηριότητες γι’ αυτές και το μωρό τους. Είναι λίγα τα προγράμματα για τις ηλικίες από 3 μηνών έως 3 ετών και χαιρόμαστε όταν ανακαλύπτουμε κάποια. Ιδού: 

Διπλασιάζονται οι φοιτητές στις καλές (κεντρικές) σχολές λόγω μετεγγραφών

Διπλασιάζονται στα περισσότερα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι φοιτητές των Σχολών, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετεγγραφών, που οδηγεί ετησίως στην μετακίνηση από την επαρχία στα αστικά κέντρα τουλάχιστον 7.000 ατόμων.

Εκθεση ΓΣΕΕ: Η κρίση δεν πλήττει τα... φροντιστήρια

Στο ποσό των 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ παραμένουν για μια ακόμη χρονιά -εν μέσω οικονομικής κρίσης- οι ετήσιες δαπάνες των ελληνικών οικογενειών για την μόρφωση των παιδιών τους. Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΓΣΕΕ, με την ετήσια έκθεση του για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας και την «αγορά» αγαθών και υπηρεσιών.

Σχεδόν ένα στα δύο παιδιά μεταναστών εγκαταλείπουν το σχολείο

Ξεπερνά το 40% το ποσοστό των παιδιών μεταναστών και Ρομά στην Ελλάδα που εγκαταλείπουν το σχολείο σύμφωνα με έρευνα για την εκπαίδευση, του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ). 

Το αντίστοιχο ποσοστό για τα Ελληνόπουλα αγγίζει το 14%. 
Στόχος είναι το 2020 το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 10%. 

Αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, αρκεί το νέο να είναι αδιάβλητο

Εισαγωγή των φοιτητών σε πανεπιστημιακή Σχολή και όχι σε Τμήμα στο πρώτο έτος ζητούν και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), αλλά αναζητούν αδιάβλητη λύση για την εφαρμογή της ρύθμισης. Σήμερα οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας εισάγονται απευθείας σε τμήματα των σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πέντε νίκες για τον Πυρσό Θεσσαλονίκης στην α’ φάση

Με τον Πυρσό Θεσσαλονίκης να πετυχαίνει πέντε νίκες, μία περισσότερη από τον Όμηρο Καλλιθέας, ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο ΚΑΠ-ΠΑ 2000 στην Περαία, η α’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γκόλμπολ γυναικών.

Η κορυφαία εγχώρια εκδήλωση του αθλήματος θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα με τη διεξαγωγή της β’ φάσης που θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Παιδικό Θέατρο για την Παλαιστίνη

Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 11.30 το πρωί, η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει στο χώρο πολιτισμού @Ρουφ(Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως) το έργο «Μια Φάρμα για τα ζώα», σε μια παράσταση αφιερωμένη στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Όργουελ και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 9 ετών. Τη Διασκευή-Σκηνοθεσία έχουν κάνει οι ίδιοι οι Αστροναύτες. 

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας από την ομάδα Hocus Pocus

H ομάδα Hocus Pocus θα πραγματοποιήσει στους χώρους του Τελλογλείου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12.15 μ.μ., εργαστήριο κατασκευής κούκλας. 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 6-8 χρονών και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της ζωγραφικής και του κουκλοθέατρου, με έμφαση στην τεχνική του μαύρου Θεάτρου. Αφορμή και έμπνευση για τις κατασκευές θα αποτελέσουν τα έργα του Toulouse Lautrec. Τα παιδιά αφού κατασκευάσουν τις κούκλες, θα οδηγηθούν με κατάλληλα ερεθίσματα να φτιάξουν μικρές ιστορίες. H διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 ώρες.

Ενημέρωση μαθητών του ΓΕΛ για το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας και την επιλογή πεδίων

Το υπουργείο παιδείας με εγκύκλιος του ενημερώνειτους μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχετικά:
α) με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων.
β) με την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς εξετάσεις).

Θεσσαλονίκη- Μυστικοί πράκτορες σε αποστολή να ... σώσουν τον πλανήτη Γη!

Συστήνονται ως πράκτορες, αλλά δεν εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες. Σαν άλλοι Τζέιμς Μποντ παίρνουν εντολές από τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, με μηνύματα που καταστρέφονται λίγα λεπτά μετά, προκειμένου να φέρουν σε πέρας απόρρητες αποστολές.

Η παραπάνω περιγραφή θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας ή στοιχείο της καθημερινότητας πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών. Και, όμως, αφορά τους "Πράκτορες του Πλανήτη", παιδιά ηλικίας 8-10 ετών, που έχουν βάλει ως στόχο τους να σώσουν τη Γη.