Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ένα νέο τεστ μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής προσέγγισης για την εγκεφαλική παράλυση.

Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση συχνά υποβάλλονται σε επιθετικές χειρουργικές επεμβάσεις για να βελτιωθεί η κίνησή τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τώρα πια μπορούν να ξέρουν ποιο παιδί μπορεί όντως να επωφεληθεί από αυτές τις επεμβάσεις. Μια νέα έρευνα υποδεικνύει ότι τα δεδομένα ενός ηλεκτρομυογραφήματος (EMG)- ένα κοινό εργαλείο για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των μυών- μπορούν να αξιολογηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν μια επέμβαση για την επιμήκυνση των τενόντων, την περιστροφή των οστών ή την μεταφορά μυών σε νέα σημεία θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει.

Οι φίλοι μας βοηθούν να αντέχουμε περισσότερο τον σωματικό πόνο

Η φιλία μπορεί να λειτουργήσει ως αναλγητικό, καθώς οι άνθρωποι που έχουν περισσότερους φίλους, συνήθως εμφανίζουν μεγαλύτερη αντοχή στο σωματικό πόνο, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές. 

Η περίοδος των εξετάσεων αρχίζει: Χρήσιμες συμβουλές για μαθητές και γονείς

Όσο οι μέρες των πανελλήνιων και των προαγωγικών εξετάσεων πλησιάζουν, τόσο μεγαλώνει το άγχος των παιδιών σχετικά με αυτές. Το άγχος αυτό προέρχεται από τις αρνητικές σκέψεις μιας υποτιθέμενης αποτυχίας και απογοήτευσης των οικείων προσώπων. Όλοι όσοι έχουν περάσει από αυτές τις διαδικασίες μπορούν να καταλάβουν πώς νιώθουν τα παιδιά την περίοδο αυτή και πόσο όλα μεγεθύνονται στο μυαλό τους.

Ο καλός ποιμήν των απροστάτευτων παιδιών

Ηταν το 1998, πριν από 18 χρόνια, όταν ο 27χρονος, τότε, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου χειροτονήθηκε νέος ιερέας στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στον Κολωνό. 

Σε μια περιοχή δύσκολη, ένα γκέτο στο κέντρο της πόλης, με συμμορίες, διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως νέους ανθρώπους που η ίδια η κοινωνία είχε μετατρέψει σε παρίες της ζωής.

Καλοκαιρινο camp για παιδιά από το Γαλλικο Ινστιτούτο Λάρισας

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμη περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς φίλους από τις 15 Ιουνίου και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 στο καλοκαιρινο camp στο Γαλλικο Ινστιτούτο Λάρισας – ένα ταξίδι στο χρόνο.

Τα ψυχιατρικά προβλήματα των παιδιών στο σήμερα

Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, όσο περνούν οι δεκαετίες και όσο αυξάνονται οι τεχνολογικές ανακαλύψεις. Τον 19ο αιώνα δεν υπήρχε τηλέφωνο, σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς κινητό τηλέφωνο. Πριν 50 χρόνια δεν υπήρχε τηλεόραση, σήμερα όλοι έχουν computer, tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Διαφορετικά ήταν τα παιδιά της δεκαετίας του ΄50, άλλα του ΄80, άλλα σήμερα.

Μουσουλμάνα μαθήτρια στη Γαλλία αποβλήθηκε γιατί η φούστα της ήταν «πολύ μακριά»

Η γαλλική νομοθεσία για την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά την αποβολή μιας μουσουλμάνας έφηβης από σχολείο σε προάστιο του Παρισιού επειδή η φούστα της ήταν πολύ μακριά.

Πώς να μεγαλώσετε ευγενικά παιδιά

Ως γονείς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, αλλά από την άλλη υποθέτουμε ότι θα αναπτυχθούν φυσικά καποιές δεξιότητες, όπως η ευγένεια και καλοσύνη.

Δεν πιστεύετε όμως ότι θα πρέπει να διδάξετε στο παιδί να έχει σωστή συμπεριφορά, όπως ακριβώς κάνετε με την ανάγνωση και την γραφή;

Καθηγητές των ΕΠΑΛ θα διδάσκουν και σε δημοτικά, γυμνάσια, γενικά λύκεια

Οι καθηγητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα μπορούν να εργασθούν σε δημοτικά, γυμνάσια ή γενικά λύκεια (ΓΕΛ). Αυτό αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς.