Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σεμινάρια μακιγιάζ για άτομα με προβλήματα όρασης




Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάρια μακιγιάζ για άτομα με πρόβλημα όρασης. Δηλώσεις ενδιαφέροντος έως και τις 31 Ιανουαρίου στην Πρόεδρο ή την Οργανωτική Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.


Για περισσότερες πληροφορίες :Βερανζέρου 31, 4ος όροφος, γραφείο 5, Τ.Κ. 104 32, Αθήνα, τηλ. 210-5229968 φαξ 210-5229541

Πού πάμε μπαμπά ; Ένα βιβλίο για τον Ματιέ και τον Τομά...


Αγαπημένε μου Ματιέ,
Αγαπημένε μου Τομά,
Όταν ήσαστε μικροί, έμπαινε καμιά φορά στον πειρασμό να σας κάνω δώρο τα Χριστούγεννα ένα βιβλίο, έναν Τεντέν, για παράδειγμα. Μετά θα το κουβεντιάζαμε μαζί. Τον ξέρω καλά τον Τεντέν, έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του πολλές φορές.
Δεν το έκανα ποτέ, θα ήταν μάταιο. Δεν ξέρατε να διαβάζετε. Δεν θα μάθετε ποτέ να διαβάζετε. Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας θα είναι , μέχρι το τέλος, κύβοι ή αυτοκινητάκια…
Τώρα που ο Ματιέ έφυγε για να πάει να ψάξει την μπάλα του σε ένα μέρος όπου δεν μπορούμε πια να τον βοηθήσουμε να τη βρει, τώρα που ο Τομά, πάντα στη Γη, πετάει όλο και περισσότερο στα σύννεφα, εγώ θα σας προσφέρω, παρ’ όλα αυτά, ένα βιβλίο. ‘Ένα βιβλίο που έγραψα για εσάς. Για να μη σας ξεχάσουν, για να μην είστε μονάχα μια φωτογραφία σε μια ταυτότητα αναπήρου. Για να γράψω όσα δεν σας είπα ποτέ. Τις τύψεις μου, ίσως. Δεν υπήρξα πολύ καλός πατέρας. Ήταν πολλές οι φορές που δεν σας άντεχα, που μου ήταν δύσκολο να σας αγαπώ. Μαζί σας χρειαζόταν αγγελική υπομονή, κι εγώ δεν είμαι άγγελος.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ




ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ

Ο μισός σχεδόν πληθυσμός είναι κάτω των 18 ετών
Παρά τις βαριές ζημιές που υπέστησαν ακόμα και τα κεντρικά γραφεία της UNICEF στο Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα της Αϊτής που επλήγη από τον ισχυρότατο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, η οργάνωση σπεύδει να προσφέρει άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις μητέρες που επλήγησαν από αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από το σεισμό.
Επί του παρόντος η UNICEF παρέχει βοήθεια στο Ζακμέλ και το Πορτ-ο-πρενς που συνίσταται σε νερό και είδη υγιεινής, θεραπευτικές τροφές, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό καθώς και προσωρινά καταλύματα.