Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Βλέπουμε "Biscuitland" και ρίχνουμε μια ματιά στην καθημερινή ζωή ενός ατόμου με σύνδρομο Τουρέτ


Η Biscuitland είναι ο ασυνήθιστος κόσμος της καθημερινότητας που δημιουργεί η Τζες Θομ και μοιράζεται με όλα τα άτομα  γύρω της. Το σύνδρομο Tourettes τής Τζες και τα (σουρεαλιστικά) τικ της διαμορφώνουν και εμπλουτίζουν τις εμπειρίες της από τη ζωή, τη δουλειά, τη φιλία και την οικογένειά της. Απροσδόκητοι σκαντζόχοιροι, εκπληκτικά γεράνια και άφθονα μπισκότα είναι όλα μέρος της ζωής της Jess καθώς αντιμετωπίζει τις συνεχείς προκλήσεις ενός κόσμου που αποκλείει συνήθως τα άτομα με αναπηρία.

Λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας και του Ψηφιακού Μητρώου Αναπηρίας

Ξεκίνησε η λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας που θα μπορεί από χθες, 21 Νοεμβρίου 2022, να αποθηκεύεται και στο κινητό τηλέφωνο. Τη μεταρρύθμιση αυτή που ήταν πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

12οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι οι 12οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM» («Sustainability in STEM Educations»), που διοργανώνονται από την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη», θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα. 

Στα θρανία των ΙΕΚ για δεύτερη ευκαιρία

Η Βασιλική τελείωσε μια σχολή στην Κοζάνη αλλά δεν έβρισκε δουλειά και «επέστρεψε» στα θρανία του ΙΕΚ. Η Δανάη ξυπνάει στις 4.30 το πρωί για την πρωινή της δουλειά και το απόγευμα σπουδάζει. Ο Στάθης δουλεύει και σπουδάζει σε ΑΕΙ και παράλληλα ψάχνει εξειδίκευση στο ΙΕΚ. Ο Νικόλας δεν τα κατάφερε να περάσει σε ΑΕΙ. Η Ρίτα έχει τελειώσει πανεπιστήμιο αλλά τώρα σπουδάζει αυτό που ονειρευόταν στα 18 της. Ο Νικήτας σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πιάνο και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και τώρα κάνει διακόσμηση. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Αιγάλεω αποτελούν ένα μωσαϊκό με διαφορετικές αφετηρίες. Κύριο μέλημά τους, η ειδικότητα που θα μάθουν να τους προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε μια εποχή που η αγορά εργασίας ψάχνει για καλό εξειδικευμένο προσωπικό.

Η απαισιόδοξη εικόνα ενός σχολικού περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς σκηνοθετεί την καθημερινότητα μιας ομάδας μαθητών Λυκείου λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, τα συναισθήματα μέσα και έξω από τη σχολική τάξη

Έως τις 30/11 οι αιτήσεις Ψυχολόγων για το πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία

Έως τις 30 Νοεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι Ψυχολόγοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον σύνδεσμο https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A0%CE%92%CE%A946%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%9A-%CE%95%CE%95%CE%91?inline=true

Πηγή: aftodioikisi

Παιδικό βιβλιο: Η ατομική μου υγιεινή - Γιατί δεν είμαι πια παιδί

Η Υπηρεσία Επισκεπτριών Υγείας Κϋπρου, Η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Κύπρου και το Υπουργείο Υγείας Κύπρου έχουν δημιουργήσει ένα εικονογραφημένο έντυπο για παιδιά Α'-Γ' τάξης δημοτικού με θέμα την ατομική υγιεινή και φροντίδα του σώματος.


Το θέατρο σε όλες του τις μορφές στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ

Νήπια και προνήπια επεξεργάζονται το σκηνικό που περιέχει τον κόσμο που αυτά δημιούργησαν. Παιδιά του δημοτικού μαθαίνουν στην πράξη τις έννοιες της συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Μαθητές γυμνασίου ασκούνται στο να εκφράζουν και να μοιράζονται αυτά που νιώθουν. Παιδιά λυκείου σκηνοθετούν τις ιδέες τους και ενήλικες αναζητούν την αλήθεια τους. Όλοι τους, εδώ και έξι χρόνια, βρίσκουν έδαφος για να καλλιεργούν τον πιο δημιουργικό εαυτό τους στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Μάλιστα, για τέταρτη χρονιά, παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε ΑμεΑ, τα οποία πλαισιώνουν ενήλικες, που επιθυμούν αυτήν την ιδιαίτερη συνεργασία. 

Ο Καμίλ Γκουνγκόρ είναι ο πρώτος ανάπηρος ταξιδιωτικός blogger στην Ελλάδα

 

Διημερίδα με διεθνή συμμετοχή: Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία

Το ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ και το GOETHE-INSTITUT ATHEN οργανώνουν διημερίδα με θέμα «Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία».

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Goethe-Institut Athen και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Γαβριηλίδου, Καθηγήτριας Συγκριτικής Παιδικής Λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ.

BOOK FRIDAY στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς συμμετέχουν για 3η χρονιά στο Black Friday (ημέρα μεγάλων προσφορών στα εμπορικά καταστήματα) προσκαλώντας σας στο Book Friday.

Εκμεταλλευόμενες το πνεύμα της ημέρας σας προτείνουν τη δική τους προσφορά:

Διπλάσιο δανεισμό βιβλίων (20 βιβλία) για την συγκεκριμένη μέρα και δυνατότητα επιστροφής των βιβλίων μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2023.