Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο από την Εεπαα Θεσσαλονίκης

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων ανακοινώνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου για φροντιστές και συνοδούς ατόμων με αυτισμό.

Δωρεάν μαθήματα από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Δωρεάν μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Χαρακτικής, Design και Video Art-Computer Art για ανέργους ηλικίας 20-30 ετών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επικοινωνήστε στο 2310240002

Βιβλίο: Translation in Practice

Παρόλο που η μετάφραση αποτελεί ζωτικό μέρος κάθε ζωντανής λογοτεχνικής κουλτούρας, δεν υπάρχει διαθέσιμος σε μεταφραστές, επιμελητές, αναγνώστες κλπ, ένας πρακτικός οδηγός για τη διαδικασία μετάφρασης ξενόγλωσσων κειμένων στα αγγλικά. Το Φεβρουάριο του 2008, συντάκτες και μεταφραστές από τις ΗΠΑ και  το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο διοργάνωσαν μια συζήτηση για τις βέλτιστες πρακτικές της μετάφρασης λογοτεχνικών έργων στα αγγλικά. Ο τόμος  "TRANSLATION IN PRACTICE: A SYMPOSIUM" σε επιμέλεια της Gill Paul περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, μία συλλογή των περιλήψεων, των προτάσεων και των οδηγιών από τους κορυφαίους μεταφραστές και εκδοτών  λογοτεχνικών έργων.

Ο Ήλιος τινάζει το μαστίγιό του σε εκρηκτικό βίντεο της NASA


Συνταγή: Μάφινς με Μπρόκολο

Διαβάσαμε στο Captain Cook, ένα από τα αγαπημένα μας ιστολόγια μαγειρικής, για τα μαφινάκια με μπρόκολο. Τα υλικά για 12 κομμάτια είναι:

1 μέτριο κεφαλάκι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια χωρίς τα σκληρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο με την φλούδα
1 φέτα μπέικον 
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

ΗΠΑ: Αυξητική τάση Μουσουλμάνων φοιτητών σε καθολικά πανεπιστήμια

Ολοένα και περισσότεροι Μουσουλμάνοι φοιτητές αποφασίζουν να φανούν ακαδημαϊκά... ανεξίθρησκοι και να σπουδάσουν σε ένα Καθολικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Δήμος Αίγινας: Μαθήματα παραδοσιακών χορών

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με τον « Όμιλο για την Unesco Nομού Πειραιώς και Νήσων» διοργανώνει μαθήματα παραδοσιακών χορών . Τα μαθήματααυτά θα διαρκέσουν 5 μήνες και θα διεξάγονται απογευματινές ώρες. Η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν και απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες (ενδεχομένως ανάλογα με τη συμμετοχή και τις ανάγκες να δημιουργηθούν και παιδικά τμήματα).
Εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα δηλώστε συμμετοχή ως την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ: 2297320013 & 2297026401 (κ. Πηγιαδίτη Αρετή) και στο 6986139409 (κ. Μπακομήτρου Ελένη).

Πηγή: Aegina Portal

Προβολή: Γρηγόρης Πολυχρονίδης



Σεμινάρια εξειδίκευσης στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/ δεύτερης γλώσσας

Τα επόμενα σεμινάρια εξειδίκευσης στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/ δεύτερης γλώσσας, για τα οποία μπορείτε να πάρετε υποτροφία από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης:

Συμβουλευτική και Υποστήριξη Γονέων για Χαρισματικά Παιδιά

Η Mensa, ως οργανισμός που προωθεί και στηρίζει την ανθρώπινη ευφυΐα, διοργανώνει μια εκδήλωση-συζήτηση με όσους γονείς χρειάζονται συμβουλές, έχουν ερωτήματα ή αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση παιδιών με υψηλές δυνατότητες.

Ελληνική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft

Για ακόμη μία χρονιά η Ελλάδα ανέδειξε την έφεσή της στην καινοτομία κατακτώντας παγκόσμιες διακρίσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft.